• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli tecrübesiz tüm anneler bakabilir mi??

Gogusunuzun üzerine sıcak havlu koyup sagmayı deneyin yumuşatiyor içerideki sütü ve bence usanmadan emzirin sık sık ne kadar emerse

3300den 3000e düşmüş 3.5ayda 2700g alarak 5700g olmuş. Çok güzel bir rakam bence. Yanlış hatırlamıyorsam benim bebeğim doğum 4000g 1.ay 4400g 2.ay 5100g 3.ay 5600g idi. Kendinizi sıkmayın. Herkes tosbik bebek istiyor sanki daha sağlıklı gibi geliyor ama takılmayın.
İster biberon ister meme şu an geçici meme reddi denilen dönemdesiniz. Çalışıyor musunuz işe dönecek misiniz bilmiyorum ama dönmeyecekseniz memeyi daha sık teklif edin.
Mastit büyük sorun elinizle masaj yapın ılık duş alın. Pompayla değil elinizle sağın. Pompa süt üretimini tetikleyerek daha da fazla süt üretilmesini sağlıyor memeler şişiyor.

Ahh canım yine ben hala bitmedi dertlerim allah daha büyük dert vermesin gerçi ama çok sıkıntılıyım bu konuda :KK43:
Üzülme geçecek canım. Meme biter başka dert başlar. Bebek.buyutmek çok zormuş, anne olunca anlıyor insan. Günlerdir uyumuyorum nerdeyse. İki üç saatlik uykularla günü kurtarıyorum. Yalnız değilsin ;) biraz kendi haline bak. Bebeklerin iştahına güvenin diye birşey okumuştum bir yerde. Eğer daha fazla emmek istemiyorsa doymustur. Zaten büyüdükçe çene kasları geliştiği için emme gücü artıyor ve ancak o kadar emiyor. Birkaç ay daha sabret. Sonra ek gıdaya geçince biraz rahatlarsın. Ama ek gıdada sakın benim yaptığım hatayı yapma. Her şeyden azar azar ver önce. Bir çay kaşığı yoğurtla başla. Ben öyle yapmadım, çok fena ishal oldu yavrum. Süt alerjisi sandık, bir ay diyet yaptık. Meğer değilmiş. Neyse uzattım. Üzme kendini, öyle böyle buyuyorlar ;)

Ahh çok ihtiyacın var teselliye :KK43: Bebeğim emiyor beni en büyük sıkıntıda bu 5 dakika sadece sonra bırakıyor ağlıyor[/QUOTE

Bıraktığında süt oluyor mu memede ?
En iyi ve uzun vadeli çare emme sürelerini uzatmanız, omzunuza renkli ilgisini çekecek bişeyler asın, bakarken emer. Memede kalabilmesi için ikna etmeniz gerekir. Hiçbir pompa bebeğin çenesi kadar iyi sağmıyor, sağarken uzun vadeli anne sütü vermeniz de siZin için zor, yavaş yavaş biberonla vedalaşmanız daha akılcı. Yeterli süt varsa tabi..
Bir de genel olarak 4.ayda kısa süreli bir meme reddi yaşıyor bebekler, çözümü daha uzun süre emzirmek..

Merhaba kızlar 3.5 aylık bir bebeğim var emzirme sorunlarından artık çok bunaldımm bir türlü tam yediremiyorum . Beni emip kilo alamadığı için Sağrak veriyorum sütümü bir ay önceye kadar 120 ml veriyordum daha da istiyordu ama şimdi hiç yemek istemiyor onu bile zor içiyorum bana biraz içtikten sonra oynuyor biberon da. Sağ göğsünde pompa boşaltmadığı için sürekli içinde süt birikip ağrı yapıyor sağıyorum sağıyorum süt çıkartmıyor ondan pompa o kadar bıktım ki artık bebeğimi çok seviyorum bir türlü doya doya emzirenmedim sağıyorum oda olmuyor ne yapacağımı şaşırdım artık lütfen bana bir akıl verin o kadar bunaldım ki .. hafif alt dışı kabarmış ama çok hafif bu kadar sürer mi bir diş problemi . Sol göğsünü çok güzel boşaltırken sağ göğsümün pompa neden boşaltmıyor bu çocuk neden eskisi gibi yemiyor :KK61:
süt sagimi zamanla süt uretimini azaltir. tum gun bebek yanınızda ise sadece bol bol emzirin. süt yetmemesi diye birsey olamaz bazen bebek huzursuz olur surekli emmek ister. bu durum ac oldugu anlamina gelmiyor. yanilgiya düşüp mama verirseniz az emer ve o zaman sut uretimi azalir. eger mama veriyorsaniz yavas yavas azaltarak biraktirin. sagimida asla yapmadan surekli emzirin.

Merhaba kızlar 3.5 aylık bir bebeğim var emzirme sorunlarından artık çok bunaldımm bir türlü tam yediremiyorum . Beni emip kilo alamadığı için Sağrak veriyorum sütümü bir ay önceye kadar 120 ml veriyordum daha da istiyordu ama şimdi hiç yemek istemiyor onu bile zor içiyorum bana biraz içtikten sonra oynuyor biberon da. Sağ göğsünde pompa boşaltmadığı için sürekli içinde süt birikip ağrı yapıyor sağıyorum sağıyorum süt çıkartmıyor ondan pompa o kadar bıktım ki artık bebeğimi çok seviyorum bir türlü doya doya emzirenmedim sağıyorum oda olmuyor ne yapacağımı şaşırdım artık lütfen bana bir akıl verin o kadar bunaldım ki .. hafif alt dışı kabarmış ama çok hafif bu kadar sürer mi bir diş problemi . Sol göğsünü çok güzel boşaltırken sağ göğsümün pompa neden boşaltmıyor bu çocuk neden eskisi gibi yemiyor :KK61:
biberon alan bebek zamanla memeyi reddeder asla kullanmayin. mama yada sağım sütü parmak siringa ile verin

ve eger meme reddi varsa sagarak verikce tamamen uzaklaşır memeden. bol bol ten temasi yapin sessiz ve los bir odada bebegi koynunuza alın arada meme teklif edin ama asla ısrar etmeyin zamanla duzelecektir. ten temasında bebekte sadece bez olmalı sizdede giysi olmamali

Burnu tıkalı olabilir, emzirmeden önce serum fizyolojik sıkıp çektirip sonra emzirmeyi deneyebilirsiniz.

Meme reddi gelmis calmis kapinizi malesef. Eger uzun sure emzirmek istiyorsaniz biberondan kurtulmalisiniz. Yukarida mavi0411 aciklamis nasil olacagini fakat yazildigi kadar kolay degil bunlari yapmak. Hem sabir hem de celik gibi sinir istiyor.

Eger ki yalnizca emzirerek devam etmek istiyorum ama nasil yaparim diye dusunup net bir karar verirseniz; Face de emzirme sanati diye bir grup var. Formu doldurup oraya uye olursaniz grup yoneticileri (ki cogu emzirme danismani veya ilk cocugunda sizin gibi hatalar yapmis ve bebeklerini kisa sureler emzirebilmis, vicdan azabi ceken annelerden olusuyor) size kademeli olarak mama birakmakta yardimci olurlar.

Sıcak kompres yapıp sağmayi denediniz mi etkili olacaktır eğer denemediyseniz doğumdan sonra benim iki gogsumde tıkandı şişti sütleri bisaltamadm sıcak kompres masaj ve sonrasında sağanak boşalttım

Meme reddi gelmis calmis kapinizi malesef. Eger uzun sure emzirmek istiyorsaniz biberondan kurtulmalisiniz. Yukarida mavi0411 aciklamis nasil olacagini fakat yazildigi kadar kolay degil bunlari yapmak. Hem sabir hem de celik gibi sinir istiyor.

Eger ki yalnizca emzirerek devam etmek istiyorum ama nasil yaparim diye dusunup net bir karar verirseniz; Face de emzirme sanati diye bir grup var. Formu doldurup oraya uye olursaniz grup yoneticileri (ki cogu emzirme danismani veya ilk cocugunda sizin gibi hatalar yapmis ve bebeklerini kisa sureler emzirebilmis, vicdan azabi ceken annelerden olusuyor) size kademeli olarak mama birakmakta yardimci olurlar.
Of ya meme aşığı çocuğa ne oldu anlayamıyorum :( mama kullanmıyorum sağdığım anne sütünü veriyorum

3300den 3000e düşmüş 3.5ayda 2700g alarak 5700g olmuş. Çok güzel bir rakam bence. Yanlış hatırlamıyorsam benim bebeğim doğum 4000g 1.ay 4400g 2.ay 5100g 3.ay 5600g idi. Kendinizi sıkmayın. Herkes tosbik bebek istiyor sanki daha sağlıklı gibi geliyor ama takılmayın.
İster biberon ister meme şu an geçici meme reddi denilen dönemdesiniz. Çalışıyor musunuz işe dönecek misiniz bilmiyorum ama dönmeyecekseniz memeyi daha sık teklif edin.
Mastit büyük sorun elinizle masaj yapın ılık duş alın. Pompayla değil elinizle sağın. Pompa süt üretimini tetikleyerek daha da fazla süt üretilmesini sağlıyor memeler şişiyor.
Ama onu bile emerek almadı düşünün sağarak hep çok yoruldum..istemiyor ki istese vereceğim çok az emiyor ona yetmeyecek kadar anlıyorum ben..biberonla vermeyip normal verince atıştırma gibi kullanıyor gögsümü 3 4 saat sonraya kadar yemiyor tam doymuyor yani atıştırma gibi kullanıyor memeyi

E
Evet oluyor hatta yarışı bende bu ayda bir çocuk 40 50 cc ile doyar mı imkansız.akşam dediğiniz yöntemi denedim Yok bana mısın demedi

atıştırma olarak kullanıyor beni ne yapacağım bilmiyorum.. katıldım kabul etmediler henüz

süt sagimi zamanla süt uretimini azaltir. tum gun bebek yanınızda ise sadece bol bol emzirin. süt yetmemesi diye birsey olamaz bazen bebek huzursuz olur surekli emmek ister. bu durum ac oldugu anlamina gelmiyor. yanilgiya düşüp mama verirseniz az emer ve o zaman sut uretimi azalir. eger mama veriyorsaniz yavas yavas azaltarak biraktirin. sagimida asla yapmadan surekli emzirin.
Düzenli sağıyorum tam boşalmasına da dikkat ediyorum.mama vermiyorum sütümün yeterli olduğunu sağdığım için görebiliyorum. Yarısı çöpe gidiyor emmediği için yalnız.keşke emse..

atıştırma olarak kullanıyor beni ne yapacağım bilmiyorum.. katıldım kabul etmediler henüz

Giris metnini okuyup sorulara dogru cevap verirseniz kabul ederler. Maximyn 2 gun bekleyin, baktiniz halankabul edilmesiniz istegi geri cekip, formu tekrar doldurup sonra tekrar basvurun, mutlaka kabul ederler. Olmadi isim soy isim gonderin bana ozelden facedeki halini, grup icine yazayim aciliyetini belirtip

Düzenli sağıyorum tam boşalmasına da dikkat ediyorum.mama vermiyorum sütümün yeterli olduğunu sağdığım için görebiliyorum. Yarısı çöpe gidiyor emmediği için yalnız.keşke emse..
biberon kullanan bebekler genellikle emmeyi reddeder zaten. biberondan mama akışı kolaydir memede ise ugrastirir . bebek rahata alisir ve emmez. oncelikle biberondan kurtulmalisiniz. birisi daha yazmisti emzirme sanati adli guruba üye olun mutlaka. emin olun cok faydasi olacaktir sizi daha iyi yonlendirirler

Back