• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli tecrübesiz tüm anneler bakabilir mi??

Ama böyle yapınca kilo almıyor yeterli emmiyor
Ne kadar kilosu ? Benim bebeğim ilk aydan itibaren 400g aldı. İlk 6ay 600g ve üstü alması bekleniyor. Sıkı doktor takibindeydik mama verdik günde 30ardan 60cc. Doktor gerek yok diye mamayı da kesti.

3-4aylık dönemde çevreyi daha renkli görmeye başlıyor elini ayaklarını keşfediyor bu yüzden memeden uzaklaşıyor etrafa bakmak istiyor. İnsanlar bu durumu genelde meme reddi olarak algılıyor. Sizinki de buna benzer diye düşündüm. Geçecek.. Naçizane, sürekli sağmak iyi birşey değil diye düşünüyorum. Hem meme tam boşalmıyor hem de zaman zaman fazla süt üretimi nedeniyle mastit olunabiliyor. Çalışan anneler gündüz sağarken gece emziriyor genelde. Emmemesinin nedeni nedir tam anlamadım.
Sol gögsüm güzel boşalıyor ama sağ göğsüm çok az boşalıyor. Bende anlamıyorum neden emmiyor meme bağımlısı çocuğa bir şey oldu bir anda

Anne Bebek bir arada ve Bebek emerken sağım önerilmiyor
Neden sağıyorsunuz ki?
Doymadığını nasıl anladınız?
Kilo alımı nasıl?
Emzik var mı? O da az emmesine sebep olur
Ayrıca biberon bebeğin emmeyi bırakmasına neden olur

Biberondan kolay aktığı için emmek istemiyor olabilir o biberonu ve varsa emziği aradan çıkarın acilen.

Anne Bebek bir arada ve Bebek emerken sağım önerilmiyor
Neden sağıyorsunuz ki?
Doymadığını nasıl anladınız?
Kilo alımı nasıl?
Emzik var mı? O da az emmesine sebep olur
Ayrıca biberon bebeğin emmeyi bırakmasına neden olur
Emiyordu ama artık emmiyor.
İlk ay kilo takibi yapmıştık almıyordu oradan.
Suan sağıp yediği için gayet iyi ayda 750 gr
Emzik var ama en baştan buyana vardı ilk 2 ay meme aşığıydı ayrılmıyordu bile.hem biberondan içiyordu hem de beni emmek istiyordu

TaeYang TaeYang a katılıyorum. Bebek yanınızda muhtemelen. Memeyi tutturmaya çalışın alıştırmayın. Biberonu içmesi kolay geliyor genelde.

Canım beş dk emiyorsa zaten doyuyordur. Eğer kilo almıyorsa emzirmeden önce ön sütü biraz sağ. Gerideki yağlı sütü içsin. Çok sisiyorsa goguslerin, birden hızlı geliyordur, bebek de doydugunu sanıp bırakır. Gerideki yağlı sütü icmesi önemli.

Verdin canım denemediğim kalmadı şırınga kaşık . Lanainoh tekli kullanıyorum çok iyi sol göğsümü bitiriyor ama sağı bitirmiyor sürekli süt birikiyor :KK43:
Göğüsünüzde sert yumrular var mı ?mastit tarzı birşey olmuş olabilir mi ?bende de sizin gibiydi ,ancak bana yüksek ateş de eşlik ediyordu .

Biberondan kolay aktığı için emmek istemiyor olabilir o biberonu ve varsa emziği aradan çıkarın acilen.
TaeYang TaeYang a katılıyorum. Bebek yanınızda muhtemelen. Memeyi tutturmaya çalışın alıştırmayın. Biberonu içmesi kolay geliyor genelde.
Biberon ardından meme emmek istemese doğru ama meme de emmek istiyordu şimdi ne meme emiyor düzgün ne de biberonu ikisini de emmiyor yani

Emzik var ama en baştan buyana vardı ilk 2 ay meme aşığıydı ayrılmıyordu bile.hem biberondan içiyordu hem de beni emmek istiyordu
İkisi birarada gittiği için başından beri. Bebek kolayı seçmiş. Kimi bebekler (hepsi değil) biberonu kolay bulup memeyi emmeyi bırakıyor. Ben ilk ay 30cc verdim dediğim gibi. Ama neredeyse mama bitmeden memeye koydum hazır aç ve emme refleksine hazırken. Yarım verin memeyi tutturun. İlk üç beş çekişinde gelmez zaten süt sonra yutkunmasından anlarsınız.

Biberon ardından meme emmek istemese doğru ama meme de emmek istiyordu şimdi ne meme emiyor düzgün ne de biberonu ikisini de emmiyor yani
O zaman ilk dediğim. Oyun istiyor. Güldürün oynayın boynunuza renkli şeyler takın eliyle oynasın dikkatini çeksin. Aklıma bunlar geliyor

Verdin canım denemediğim kalmadı şırınga kaşık . Lanainoh tekli kullanıyorum çok iyi sol göğsümü bitiriyor ama sağı bitirmiyor sürekli süt birikiyor :KK43:
Acaba tıkanıklık filan mı oldu göğsünüzde? Ağrı, sıcaklık gibi bir belirti var mı?
Bebeğinizin ve kendi durumunuz için doktorunuza danıştınız mı? Belki o gösterir bir yol yöntem...

O zaman ilk dediğim. Oyun istiyor. Güldürün oynayın boynunuza renkli şeyler takın eliyle oynasın dikkatini çeksin. Aklıma bunlar geliyor
Evet biberonun sonuna yaklaşınca ağzında geveliyor eliyle itmeye çalışıyor memeyide bir turp bırakıyor ağlıyor baZen gülüyor bana ne yapacağımı sasırdım dengemi bozdu bu bıdık

Biberon ve emzik yüzünden emmiyor sizi.
İkisini de atın çöpe
Sağdınızı alıştırma bardağıyla verin
Bol bol ten teması yapın

Ne kadar kilosu ? Benim bebeğim ilk aydan itibaren 400g aldı. İlk 6ay 600g ve üstü alması bekleniyor. Sıkı doktor takibindeydik mama verdik günde 30ardan 60cc. Doktor gerek yok diye mamayı da kesti.
3300 doğdu 3 kiloya düştü suan 5.700

Bazı bebeklerde belli aylarda meme reddi olabiliyormuş .Sonra tekrar düzeliyormuş .Benim arkadaşın bebeği böyle oldu 4 .ayda az emmeye başladı uyurken alıyordu sadece .sizde uykuya yakın vermeyi deneyin .O yüzden ek gıdaya geçmeyi erteledi iyice emmez olur diye .Doktor geçiçi olduğunu söylemiş.
Hiç bir pompa bebek kadar iyi boşaltmıyor maalesef.

Canım beş dk emiyorsa zaten doyuyordur. Eğer kilo almıyorsa emzirmeden önce ön sütü biraz sağ. Gerideki yağlı sütü içsin. Çok sisiyorsa goguslerin, birden hızlı geliyordur, bebek de doydugunu sanıp bırakır. Gerideki yağlı sütü icmesi önemli.
Ahh canım yine ben hala bitmedi dertlerim allah daha büyük dert vermesin gerçi ama çok sıkıntılıyım bu konuda :(

Tabiki emmez biberon verirseniz niye emsin ki?
İlk iki ay hiçbir şeyin farkında değildi miktar , meme, biberon ayırt etmeksizin alıyordu, artık birçok şeyin farkında.
Hani biberonla mama verseniz anlarım da zaten emen bir bebeğe tekrar süt sağıp biberonla anne sütü vermek çok tuhaf. Bence kendinize eziyet etmişsiniz sadece.
Bebeğin boşaltamadığı memeyi biberon hiç boşaltamaz.
Siz biberonla verdikçe bebeğinizin emmesi azalacak dolayısıyla memeniz ne kadar sağarsanız sağın boşalmayacaktır.
Şu dönemlerde meme reddi de başlayabilir ve bir daha hiç emziremeyebilirsiniz.
O yüzden lütfen sağımı bırakın ve emzirmeye odaklanın. Her fırsatta emzirin, rahatsızlığınız da geçer

Büyüme atağı geçiriyor olabilir biberon kötü kokuyor olabilir ne kadar iyi marka olsa da koku oluyor yediğiniz bir şey sütün tadını etkiliyor olabilir

Back