tecrübeli hamileler bi bakarmısınız :(

brcsrkn

annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
847
7
merhaba arkadaşlar 22+3 günlük hamileyim
bebeğimin hareketleri bazen çok hızlı çok belirgin bazen ilk oynamaya başladığındaki gibi pıt pıt bu normalmi birde atık karnım baya belli sırt üstü yattığımda sağa sola dönerken karnımın altında acı oluşuo arada sanki bıçakla kesiolar gibi
sizde de böyle olmuşmuydu
çok telaşlanıyorum bebeğime bişey olacak die çok korkuyorum (((8

canım yanlış hatırlamıyosam 34. haftaya kadar bebek hareketlerinde düzensizlik olması normal, yani bazen az hareket edio olabilir sende fark edemiyo olabilirsin, çok sert hareket ettiğinde büyük ihtimal tekme atıyodur, pıt pıt olduğunda da belki elleriyle vuruyodur, ondan bu şekilde oluyor olabilir ama karnının altındaki acı için bişey diemiycem, bende böyle bişey hiç olmamıştı, sadece son aylarda çok fazla baskı yaptığı için sırtımın üstüne yatamaz olmuştum, yattığım zaman nefes almam zorlaşıyodu, anca sağ ve sol yatabiliyodum, istersen bi doktora sor için rahat etsin

canım benim eşiğim önde olduğu için bebeğimin vuruşlarını 5. aya kadar hissedemedim. daha yeni yeni hissediyorum. ama öyle çok belirgin olmuyo çoğu zaman. bazen bekliyorum oynasın diye. ama sağa sola dönerken acıyı bende çok hissediyorum. iki gün önce gittiimde doktoruma sordum normal dedi. bebek kendini hissettiriyor dedi bana. sola yatıyorum dedim. genelde öyle diyolar sola yatınca bebek besleniyomuş. ama doktorum öyle birşey yok dedi. istediğin gibi yatabilirsin dedi. sende doktoruna söyle mutlaka. böyle ağrı olduğu zmaan söylemek gerekiyormuş. normaldir ama korkma canım...

dr kontrolüme daha var tabi şikayetlerim artarsa mutlaka giderim ama herşeyde de zırt pırt rahatsız etmek istemiyorum dr umuda çünkü çok panik olduğumu biliyor gerçi ama bu seferde yalncı çoban hikayesine döner die korkuyorum :)
fazlasıyla panik bi hamileyim bende genelde sola yatıorum ama dr um çok fazla soluna baskı hissettiğin zaman sağada yatabilirsin demişti sadece sırt üstü yatınca baskıdan damarlardaki kan akımı zorlaşıyormuş oyüzden yan yatmayı öneriyorlar

hayır saçmalama ne yalancı çoban hikayesi, hamilelikte her zaman bu korkular yaşanır ve doktorlar da bizim bu durumumzuu anlayabiliyorlar, bu şekilde düşünme

o pıt pıt hissettiklerin bebeğinin hıçkırıkları olabilir
böyle kalp atışı gibiyse eğer kesin hıçkırıklardır

ama diğer arkadaşlarında dediği gibi bebeğin hareketleri belli olmuyo bazen yavaş vuruyo bazen hızlı benimde öyle olurdu bazen normal vururdu arada öylebir vururduki eşime denk geldiğinde korkmuştu noldu dedi dedim vurdu yok bu böyle vurmuyodu diyoo dedim hayatım bu hep böyle ama sen ufak olanları hissediyosun
öyle panik olmuştuki :))

birde 6. aydan sonra artık vurma gibi değilde sürtünmelerini hissediceksin
bebeğin alanı darlaşıcağı için artık sürekli senin etine temas halinde oljucak oynadıkça sürtünmelerini hissediceksin
29. hafta ile 33. hafta arası çok fazla hareket hissediceksin buda o haftalar içinde amniyo sıvısının tam dolu olmasından kaynaklanıyo sonlarınsa hareketler yavaşlıcak

hamileliğin her haftasında farklı şeylerle karşılayoruz bazıları normal bazılarıda anormal geliyo bize
çünkü biz ilkkez anne oluyoruz :)))

sol yana yatınca bebeğe daha fazla kan gittiği yazıyordu nette..sırt üstü yatmamaya dikkat edin, yan daha çok sol yan yatın yazıyordu

kızlar hepinizin ilgisine teşekkür ederim
sezencim dediğin gibi ilk hamileliklerimiz olduğu için böle hissediyoruz
dün biraz istifra ettim bugünde midem biraz bulanınca panik oldum bebeğe bişeymi oldu diye gerçi azda olsa oynadı dün gece ve busabah( busabah ben dürttüm birazda ondan oynadı:) eşim oda yorgundur uyuyodur çocuğunda kendi bi düzeni var desede gel bana anlat bakalım çok panik oldum iyice
hayırlısıyla bi alsak bebişleimiz kucağımıza ( AMıN) gerçi ozaman da başka şeyler buluruz die düşünüyorum panik olacak:)

genelde sola yatıyorum bende canım ama bazen uykuda kendiliğinden dönüyorum sağa yada sırt üstü uyanmış buluyyorum kendimi ama bazende sırt üstü özellikle yatıyorum sıpam oynasın die :))))

ben geceleri sola yatamıyorum çok fazla sol yatıyorum ama kendimi hep sağda buluyorum :))

kocişimle yatak kavgamız var zaten solumda o yatıyo ben orda yatmak istiyorum oda benim yattığım yerde uyuyamadıgını söylüyo bi kaç akşam sabretti sonra baktım erken gitmiş oturmuş yatagın sol tarafına dedim hayrola banane ben artık burda yatcam dedi :))
birde benim bacak aram için hazırladıgım ince siilikon yastıgım var gece uykusunda çekip alıyo benden bilinçsiz olarak :)))

Bende sol tarafıma yatıyorum hep ama artık soldan sağa dönmek bile eziyet haline geldi... Doğum yaklaştıkça zorlanıyorum ama herşeye değer..Kzımın varlığı herşeyden güzel....zemuszemus

bende sol tarafa yatıorum ama artık sabahları tutulmayla kalkıyorum yada dediğim gibi kendimi sırt üstü buluorum :))
bacak arama bende yastık koymaya başladım aslında baya rahatmış ben doğumdan sonrada ölemi yatsam die düşünüyorum :)))

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 evet o zaman da emın ol baska bısı bulcaksın. ama bunlar guzel telaslar tadını cıkarmaya bak. hele karnından cıksın saftını kaydırcakkaydirigubbakcemile3delikafadulden

haklısın ama bi doğsunda hayırlısıyla sıpam gözümün öünüde olsun :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…