• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrubeli evlilerden yardim :)

ozgeergin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
18
4
86
36
Merhaba

2016da evleniyorum.

Erkek arkadasimla ikimizin toplam geliri 5.000tl suan da henuz zamda almadik.

Aile buyuklerimiz 5.000tl ile gecinemeyecigimizi surekli maddi problemler yasayacagimizi belirtiyor.

Bu kadar olumsuz dusunmeleri hic hosuma gitmedi dogrusu.

Sadece 850tl kira vereceğiz.
Henuz ev esyalarini almaya baslamadik.

Tecrubeli evli bayanlarin dusuncelerini ogrenmek istiyorum.

Tesekkurler

5.000 tl ile gecinilmez demek bunca maddi sıkıntı içinde geçinen insanlara büyük hakaret demek
Geçim nedir onu da sorgulamak gerek her istediğini almak yemek içmek gezmek tozmak mı
Yoksa ayağını yorganına göre uzatıp daha mütevazi olmak mı

Asgari ücret alıyor bu ülkenin büyük çoğunluğu ve yaşıyor geçiniyor geçinmek de göreceli olsada

İşin özeti nasıl bir hayat yaşamak istediğine bağlı bu sorunun cevabı
Normal bir yaşam için gayet iyi hatta fazlasıyla iyi lüks için yetersiz az gelirlilere göre ise zenginsin

Allah mutlu mesut etsin. 5000 e bırak sizi, 2 aile daha geçinir. ilk başlarda tabiki ev kuruyorsunuz biraz sıkışırsınız, düğünden gelen paralarla borçları kapatırsınız. abartacak bir durum yok. aileniz yoksa evlenmenize pek razı değil mi ya da fazla zengin misiniz.

Şuanki yaşam standartlarınıza bağlı değişebilecek bir durum.
Kimi 3000tl ile geçinir ve mutludur, kimi 13 bini yetiremez.

Ama günümüzde 5000tl ile 'normal' yaşamanız mümkün, daha fazlasını beklemeyin.

Yani bizde gecinebiliriz diye dusunuyoruz aslinda ben hic kirada oturmadim annemler bunu sorun ediyo sanirim erkek arkadasim maas + prim seklinde calistigi icin onu beyenmiyolar galiba

Esyalari simdiden taksitle almaya baslayin biz nisanlilik doneminde esim esyalari aldi taksitleri bitti oyle evlendik sorun yasamadik fazla.. ama esyalarla birlikte 5000 biraz zorlayabilir.. yoksa gayet guzel hatta artirilacak bi butce..

arkadaşım geliriniz bence iyi neden geçinilmesin
ben 2005 yılında evlendim o zaman kira mobilya borcu verdiğimizde elimizde 250 TL kalıyordu çok şükür bunalmadan 1 yıl boyunca borcumuzu ödedik, tatile gidemedik ilk yıl kıyafette tek bayramlarda aldık eşimle onun dişinda harcama yapmadık

evlenmeden önce esya brcalrını bıtırın gayette gecınırsınız bız 3000 tl ye 650 ev kırası faturalar derken cok sukur sosyal faalıyetelrımızı yaparak gecınıyoruz ıstanbulda.

Merhaba

2016da evleniyorum.

Aile buyuklerimiz 5.000tl ile gecinemeyecigimizi surekli maddi problemler yasayacagimizi belirtiyor.

Tesekkurler

benim annem evlenirken bana sunu demisti:

- benim evimde her seyi gordun. esinin evinde bu gorduklerinin bilgisini tasi ama annemin evinde bunu gordul diye de bekleme.

evlilik bir kader ortakligidir. ayagi yorgana gore uzatmaktir. bu yorgana ayak uymuyorsa, zaten yanlis bir iliski icerisindesiniz demektir.

elinizdekilerle yetineceginizi ispat ederseniz, hickimsenin fikir beyani da hayatinizi karistirmaz.

mutluluklar dilerim.

:KK57: vay ben nerelere gidemmmm....
Bizim aylık kazancımızı duysa aileniz ne tepki verir çok merak ettim doğrusu :KK53:
Hesabını bilen insan her şartta yaşar takılmayın..

Merhaba

2016da evleniyorum.

Tesekkurler
Eşimle ikimiz çalıştığımız halde aylık gelirimiz 3300 tl. 700 kira ve diğer masraflar...
Çok şükür yetiyor.. Bilmem anlatabildimmi...

bende 2 aylık evliyim. annemin lafı var, sakın koca evini baba evi zannetme hem maddi hem manevi... Siz evlenirken en kötü ihtimali düşünerek evlenin. ben hep babannelerimizin atalarımızın annelerimizin evlilikte çektiği zorlukları düşünerek evlendim. Bizim de aylık ortalama gelirimiz 6,000 tl 3,000 tl ev borcu araba borcu ödüyoruz. Bazen paramız olmuyor ama inanılmaz mutluyuz inşallah Allah bütün müslüman kardeşlerimin evine sevgiyi saygıyı ve huzuru verir. Geçinirsiniz hiç korkmayın güzel geliriniz var.

5bin TL ile gayet guzel gecinilir neden gecinilmesin ki biz 2000 TL ile geciniyoruz :KK45: (kira ödememiz yok ve borcumuz yok ama)

Surekli disardan yemez de evde pisirir yerseniz, evlendikten sonrasina borc birakmazsaniz, tasarruflu olursaniz cok cok rahat gecinirsiniz hatta

Mutfak alisverisi max. 400 tutsa (bizimki de o civar tutar)
Elektrik max. 100 olsa (bizim 70 civar olur)
Su da her ay max. 100 olsa (bizim 3 ayda 50 oluyor)
Internete de hadi 100 verdiniz her ay (bizim 52 lira)
Kışın dogalgaz 250 her ay diyelim
Arabaniz varsa her ay yakitina da 200 diyelin
Kiraniz 850 imis
Aidat da 100 olsa (bizim 70-75 civari)

Etti mi 2.100 :)

Baska masraf kaldi mi? Kalmadi sanki:KK64:
Yeter 5.000 haydi haydi yeter

eee biz ölmüşüz ozaman yaşamıyoruz sizin ailelerinizin düşüncesiyle
ayda 5000 ne evde geçinir çocuk okutulur birikim bile yapılır
ama yook marka giyinirim ayda bin tl alışverişim vardır
kuaförüm gezmem tozmam çok olur haftanın bilmem kaç günü dışarda yerim diyorsanız
yetmez kuzum

Back