Tecrübeli arkadaşlar yazabilirler mi lütfen bunlar evliliğin oturma süreci mi ?

bizde de olurdu hala olur ama çok nadir ciddi tartışma çıkar o da eşimin sinirlenmesi sonucu olur.oysa ikimizde dediğim dedik çaldığım düdük insanlar olup ayrıca da çok asabiyizdir.şunu da belirteyim birbirimize hiç benzemeyiz.birimizin ak dediğine diğerimiz kara der ama kavga çıkmaz geçinip gideriz.

nedeni nedir?

1) onu çok seviyorum.baştan yani evlenirken kötü alışkanlığı olmasın, yalanı dolanı, vs vs. ben çekerim bu adamı dedim.öyle biridir beni zorlamaz güven vardır.

2) oyle büyüyecek bir tartışmada ben susuyorum ve konuşmuyorum.hakaret etmiyorum.onun etmesine yol açmıyorum.bildiğin susmak . sonra bir şekilde yine o konu açılıyor ama daha farklı

3) sürekli sarılma öpme modundayım. adamı sürekli koklar dururum.göz kontagını seviyorum.onu seyretmeyi seviyorum.

4) yatak odası ilişkileri tatmin edici.

5) şükrediyorum ve dua ediyorum.

haa bir de evde olan asla dışarı çıkmaz.kimse başkalarına bir şey anlatmaz.

merhaba bende 4 buçuk yıllık evliyim ve 7 aylık evliyken biz az daha ayrılıyorduk. ilk aylarda kadın şımartılmak istiyor adamda evlenmenin rahatlığıyla nası olsa köprüyü geçtim diye çok rahat. bunları birebir yaşadım ve inan hepsi geçiyor. sigarasına huyuna suyuna alışma süreci çok zor. nişanlı zamanlarını mumla arıyorsun. ama arada sevgi varsa birbirinizi seviyorsanız düzeliyor ama sana tavsiym öfkeni kontrol et sakın eşin çok sinirliykenüzerine gitme. şiddet girerse bir evliliğe çok daha kötü oluyor.eşini kendi haline bırak kendine meşgale bul umursamaz davran.kendine güvenin olsun gururundan taviz verme. peşinden koşma yani o dana nadıl davranıyorsa sende ona aynısını yap. ilk bir yıl gerçekten çok zor geçmişti. evliliğinize üçüncü şahısları sokmayın iki kişilik bir evllik yaşayın. ben bunu yapmadan önce okadar kavga etmişizdirkisonra baktım anneme ayıp babama ayıp ona aıp buna ayıp yeter dedimya benim hayatıma kocamada karışmayın dedim en son küsen küssün dedim. ve eniyisini yapmışım kocamada bunu hissettirdim. benim onu sahiplendiğimi hissedince oda beni sahiplendi. şimdi maşallah çok iyiyiz kocam işten gelir onu rahatlatırım surat asmam. tartışmam dizime yatırır başını okşarım bak bunu deneyin adam kedi gibi uysal oluyor.yıllardır hep aynıyız. daha çokyeni evlisin meraketme birbirinize alışınbak birgün ayrı kalamaz senden sevgiler...

aynen bizde öyleyiz.bu işin kuralı bu sanırım.Allah bozmasın yeter ki :)

bizde evliliğimizin ilk ayları felaket kavga ederdik çok yıpratıcı bi süreç önemli olan zamanla orta yolu tutturmak bunların geçici olduğunu düşün anlayışlı olmaya çalış herşeyin altında bi sebep arama her tartışmada eski tartışma konularını gündeme getirme zamanla kavgalar azalıyor...

canım içimi rahatlattın sağol... bazı arkadaşlarım 2 yıldan sonra oturuyor diyo, 2 ayda 1 kavga ediyoruz artık diyorlar sizdede öylemi ?? çocuk sizi nasıl etkiledi??

çözmek için konuşmak gerek değil mi ?? ben hemen konuşma yanlısıyken eşim bekleme taraftarı... bu durumda beni çileden çıkarıyo

benim de eşim çabuk sinirlenen biri olduğu için sakinleşmeden konuşmak istemez. ama ben hemen konuşalım çözelim mantığındayım. bence eşini dinle bu konuda. sakinleşsin ondan sonra konuşup anlaşın. olaylar sıcakken üstüne gidince ortalık kızışıyor.

bende 9 senedir birbirimizi tanıyıruz 15 aydır evliyiz ama surekli tartısıyoruz en ufak birseyden tartısma cıkıyor anlam veremiyorum nasıl oturur ki bu evlilik cocugum yok acaba hep boylemi gidecek diye dusunuyorum ne yapsam olmutyo 1 hafta iyi 1 hafta kotu

Ben 6yıllık evliyim.
İlk aylarda çok tartışırdık.
Birbirimizi yerdik tabiri caizse.:KK9:
Evliliğin oturma süreci değilde aynı evde birbirini tanıma süreci alışma süreci diyelim biz buna.
İster 5yıl çık ister 10yıl aynı evdeki tanıma gibi olmuyor hiçbirşey.
Evliyken herşeyi yeniden öğrenir gibi oluyorsun.
Eşinin ev ortamında nasıl davrandığını nasıl uyuduğunu nasıl horladığını :KK9: herşeyini ayrıntılı öğreniyorsun.
Bilmediğin huyları çıkıyor.Onun için tepki veriyorsun.Tepkilrde evde seslerin yükselmesine neden oluyor.
Bu tanıma alışma sürecinde mühim olan büyütmeden tatlıya bağlamak...

bende esımle 5yıl cıktım 8yıldır evlıyım.13 yıl olmus saka gıbı ne cabuk gecmıs hayret yanı.ılk evlendıgımızde hıc kavga etmezdık halada etmeyız.esımın moralı bozuksa soylenıyosa susuyorum.o susuncada cok kızıyorum ona.tabı sakınlestıgı ıcın ozur dılıyor.onemlı olan tartısmaları karsılıklı kavga halıne getırmemek.haklı olmakta hosuma gıdıyor acıkcası.hıc oyle karsılıklı kavgalar etmedık kırıcı laf konusmadık bırbırımıze.

bende esımle 5yıl cıktım 8yıldır evlıyım.13 yıl olmus saka gıbı ne cabuk gecmıs hayret yanı.ılk evlendıgımızde hıc kavga etmezdık halada etmeyız.esımın moralı bozuksa soylenıyosa susuyorum.o susuncada cok kızıyorum ona.tabı sakınlestıgı ıcın ozur dılıyor.onemlı olan tartısmaları karsılıklı kavga halıne getırmemek.haklı olmakta hosuma gıdıyor acıkcası.hıc oyle karsılıklı kavgalar etmedık kırıcı laf konusmadık bırbırımıze.

maşallah çok güzel.... ne kadar akıllıca davranıyosun tebrik ettim.... benim sıkıntım sabredip susamıyorum buyuyo buyuyo.... dediğin gibi yaptğmda susup bekledğmde gelip ozur diliyo ama bende aynı şekilde cevap verdiğimde ;( çok kırıcı oluyoruz... kadın olarak biraz sakin olmam lazım

cnm yazılanları okumadım ama kendi fikirlerimi paylaşmak isterim. Bende 7 aylık evliyim sen kavga görmemişsin karakolar v.s v.s tam rezildik saygısızdık birbirimize... babamın evine gidip kendim dönüyordum geri düşün gurursuzluğumu:) ama zamanla noldu biliomusun kavga cıkarmadık yani kısa kestik ve en önemli altın kural DOĞRU ZAMANDA İSTEDİKLERİNİ İSTEMEDİKLERİNİ söylemen... aslında kavgalar hep bundan cıkar o ateşse sen su ol yoksa cok büyük yangın cıkar... zamanla oturur merak etme ... dırdır etme falan hersey youna girer umarım...

Merhalar canımcımlarım

eşimle 5. yılımıza gireceğiz 7 aylık evliyiz.... Bu 5 yıla neler neler sığdırdık, birbirimizin herşeyi olduk.....

Eşim 7 yaşında babasını kaybetmiş onca maddi manevi sıkıntı içinde kendi imkanlarıyla üniversiteyi okumuş,, Ne zorluklarla bugünlerine gelmiş.....

Ben ise çok güzel anılarla dolu çocukluğumun ardından 20 yaşımda anne babamın ayrılığının üzüntüsünü hala üzerinden atamamış biri olarak eşimle yeniden doğdum...

Ne zorluklarla evlendik.... Ahhhh anlatsam gözyaşlarıyla okursunuz... Neler çektik neler yaşadık..... Ne zararlar gördük en yakınlarımızdan... Ailesindende çok zararlar gördük onları unutmak istiyorum yapamıyorum...

Eşime büyük bi sevgiyle bağlıyım..... Ama oturmayan bişeyler var, minicik sebepten büyük kavgalar çıkabiliyo... Birbirimizi çok üzüyoruz... Kendimi ve onu tanıyamıyorum.... Birbirimizi çok kırıyoruz.. Hayattan soğuyorum... inanamıyorum olanlara... Ufacık sebepler bizi birbirimize düşürüyo.... Sebebi unutup birbirimize söylediğimiz sözlere takılıyorz..

Mutlu olmak istiyorum,,,, Lütfen yardımcı olun...

Tecrübeli arkadaşlar yazabilirler mi lütfen bunlar evliliğin oturma süreci mi ????????????

7 aylık evlisiniz aslında cicim ayları daha sorunsuz geçer ama.
neler yaadık demıssınız eşinizin ailesıyle aranız nasıl ?
kavgalarınızın sebebi nedir?

Merhalar canımcımlarım

eşimle 5. yılımıza gireceğiz 7 aylık evliyiz.... Bu 5 yıla neler neler sığdırdık, birbirimizin herşeyi olduk.....

Eşim 7 yaşında babasını kaybetmiş onca maddi manevi sıkıntı içinde kendi imkanlarıyla üniversiteyi okumuş,, Ne zorluklarla bugünlerine gelmiş.....

Ben ise çok güzel anılarla dolu çocukluğumun ardından 20 yaşımda anne babamın ayrılığının üzüntüsünü hala üzerinden atamamış biri olarak eşimle yeniden doğdum...

Ne zorluklarla evlendik.... Ahhhh anlatsam gözyaşlarıyla okursunuz... Neler çektik neler yaşadık..... Ne zararlar gördük en yakınlarımızdan... Ailesindende çok zararlar gördük onları unutmak istiyorum yapamıyorum...

Eşime büyük bi sevgiyle bağlıyım..... Ama oturmayan bişeyler var, minicik sebepten büyük kavgalar çıkabiliyo... Birbirimizi çok üzüyoruz... Kendimi ve onu tanıyamıyorum.... Birbirimizi çok kırıyoruz.. Hayattan soğuyorum... inanamıyorum olanlara... Ufacık sebepler bizi birbirimize düşürüyo.... Sebebi unutup birbirimize söylediğimiz sözlere takılıyorz..

Mutlu olmak istiyorum,,,, Lütfen yardımcı olun...

Tecrübeli arkadaşlar yazabilirler mi lütfen bunlar evliliğin oturma süreci mi ????????????

Ne kadar çok konu açılıyor son zamanlarda yeni evlilerce buna benzer konular… tema aynı ama.. büyük aşkla evlenmiş olup sonunda hüsrana mı uğradık endişesi..
Dışarıda belli zamanlarda görüşüyorduk önceden, ve iki taraf da özlemiş olarak ve bakımlı olarak. Evlenince aynı wc yi kullanıyorsun, aynı atmosferde nefes alıp veriyorsun, 40 halini görüyorsun ve görüyor.. ve alışkanlıklar, yeni ortaya çıkan şeyler, verilen refleksler, ailelerin yakınlaşması.. bunların her biri kendi arasında kombinasyon yapsa oooo kaç sorun baksana…
Alışma süresi iki tarafa bağlı buna oturma süresi diyorlar işte. Maksimum 1 yıldır bu süre bence.

ben 5 senelik evliyim canım 2 sende sevgililik dönemi 7 yıldır birlikteyiz daha birbirimize küsmedik ben kavga etmek bağırmak küsmek yatak ayırmak gibi durumlarla karşılaşmamak için elimden geleni yaptım eşimle hiç kavga etmedik belki ufak kırgınlıklarım oldu ama ses çıkarmadım tartışmak kavga etmek evliliği çatırdatıyor saygıyı azaltıyor bence böyle herkes kendince farklı düşünür bana çiftlerin en mutlu olduğu anlarda hayatın en sakin çocuğun olmadığı zamanlarda yapılan tartışmaları iyi karşılamıyorum oturulup konuşulmalı kesin kararlar verilmeli bak bende bazen kırıldım o anda ses çıkarmayım eşim sakinken ona kırıldığımı anlattım sonra bana haklısın karıcığım özür dilerim derdi kısaca sı tartışma anında aşkım gel sakinleşelim ben seni çok seviyorum gerek yok bağırmaya şeklinde ufak bir girişimde bulunulabilir..

canım bence eşinle kesin konuş zaten çok sevdiğin belli asla seni bir daha kırmak istemiyorum sende beni kırma en güzel günleri böyle geçirmeyelim demelisin evliliğin oturma süresi diye bir şey yok aynı zamanda evlendiğim arkadaşım var 2 gün küs 3 gün barışık çok kırıcı sözler gereksiz tartışmalar en başından böyle başladı böyle devam ediyor eşler biribirine alıştıkça tartışmalar daha da şiddetlenip daha kırıcı olabiliyor çok tecrübeliyim çok geniş bir sülalem var canım eşinle konuşmalısın bu duruma son verin eşin sinirliyken sus ona karşılık verme herhangi biri değilki hayatın anlamı değiğin insanla yabancı gibi kavga etme bence inşallah çok mutlu huzurlu olursun canım..

X