Tecrübeli arkadaşlar yazabilirler mi lütfen bunlar evliliğin oturma süreci mi ?

Lima_

herşey çok güzel ve daha da güzel olacak
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
237
57
Merhalar canımcımlarım

eşimle 5. yılımıza gireceğiz 7 aylık evliyiz.... Bu 5 yıla neler neler sığdırdık, birbirimizin herşeyi olduk.....

Eşim 7 yaşında babasını kaybetmiş onca maddi manevi sıkıntı içinde kendi imkanlarıyla üniversiteyi okumuş,, Ne zorluklarla bugünlerine gelmiş.....

Ben ise çok güzel anılarla dolu çocukluğumun ardından 20 yaşımda anne babamın ayrılığının üzüntüsünü hala üzerinden atamamış biri olarak eşimle yeniden doğdum...

Ne zorluklarla evlendik.... Ahhhh anlatsam gözyaşlarıyla okursunuz... Neler çektik neler yaşadık..... Ne zararlar gördük en yakınlarımızdan... Ailesindende çok zararlar gördük onları unutmak istiyorum yapamıyorum...

Eşime büyük bi sevgiyle bağlıyım..... Ama oturmayan bişeyler var, minicik sebepten büyük kavgalar çıkabiliyo... Birbirimizi çok üzüyoruz... Kendimi ve onu tanıyamıyorum.... Birbirimizi çok kırıyoruz.. Hayattan soğuyorum... inanamıyorum olanlara... Ufacık sebepler bizi birbirimize düşürüyo.... Sebebi unutup birbirimize söylediğimiz sözlere takılıyorz..

Mutlu olmak istiyorum,,,, Lütfen yardımcı olun...

Tecrübeli arkadaşlar yazabilirler mi lütfen bunlar evliliğin oturma süreci mi ????????????

Seni çok iyi anlıyorum canım
Biz de 3 yılı geçti evleneli hatta 10 aylık bi oğlumuz var.
Eşimle çok iyi anlaşıyoruz aslında .Beni ,benim onu sevdiğimden daha çok sever ve düşünür
Ama gel gör ki ikimiz de sinirlendiğimizde ne dediğimizi bilmiyoruz çok sık tartışıyoruz,birbirimizi çok kırıyoruz,küsüyoruz.Ertesi gün de barışıyoruz hiçbişey olmamış gibi.Zaten tartışmalar da çok saçma sapan gereksiz şeyler yüzünden oluyor ve büyüyor.
Barıştığımız da özür diliyor benden.Ben pek dilemem çünkü genelde o çıkartıyor sorun.
Normalde tartışmadığımız zamanlarda çok iyiyizdir güleriz eğleniriz iyi vakit geçiririz .
Böyle işte yalnız değilsin diye yazmak istedim :KK31:

Merhalar canımcımlarım

eşimle 5. yılımıza gireceğiz 7 aylık evliyiz.... Bu 5 yıla neler neler sığdırdık, birbirimizin herşeyi olduk.....

Eşim 7 yaşında babasını kaybetmiş onca maddi manevi sıkıntı içinde kendi imkanlarıyla üniversiteyi okumuş,, Ne zorluklarla bugünlerine gelmiş.....

Ben ise çok güzel anılarla dolu çocukluğumun ardından 20 yaşımda anne babamın ayrılığının üzüntüsünü hala üzerinden atamamış biri olarak eşimle yeniden doğdum...

Ne zorluklarla evlendik.... Ahhhh anlatsam gözyaşlarıyla okursunuz... Neler çektik neler yaşadık..... Ne zararlar gördük en yakınlarımızdan... Ailesindende çok zararlar gördük onları unutmak istiyorum yapamıyorum...

Eşime büyük bi sevgiyle bağlıyım..... Ama oturmayan bişeyler var, minicik sebepten büyük kavgalar çıkabiliyo... Birbirimizi çok üzüyoruz... Kendimi ve onu tanıyamıyorum.... Birbirimizi çok kırıyoruz.. Hayattan soğuyorum... inanamıyorum olanlara... Ufacık sebepler bizi birbirimize düşürüyo.... Sebebi unutup birbirimize söylediğimiz sözlere takılıyorz..

Tecrübeli arkadaşlar yazabilirler mi lütfen bunlar evliliğin oturma süreci mi ????????????

buna oturma süreci değilde 2 ayrı insanın aynı evi ve hayatı paylaşmaya alışma süreci diyelim:KK31:
daha çok yeni böyle sorunların olması normaldir zamanla evlilik anlamında ikinizde olgunlaşırsınız ve rayına oturur diye ümit ediyorum:KK34:

Seni çok iyi anlıyorum canım
Biz de 3 yılı geçti evleneli hatta 10 aylık bi oğlumuz var.
Eşimle çok iyi anlaşıyoruz aslında .Beni ,benim onu sevdiğimden daha çok sever ve düşünür
Ama gel gör ki ikimiz de sinirlendiğimizde ne dediğimizi bilmiyoruz çok sık tartışıyoruz,birbirimizi çok kırıyoruz,küsüyoruz.Ertesi gün de barışıyoruz hiçbişey olmamış gibi.Zaten tartışmalar da çok saçma sapan gereksiz şeyler yüzünden oluyor ve büyüyor.
Barıştığımız da özür diliyor benden.Ben pek dilemem çünkü genelde o çıkartıyor sorun.
Normalde tartışmadığımız zamanlarda çok iyiyizdir güleriz eğleniriz iyi vakit geçiririz .
Böyle işte yalnız değilsin diye yazmak istedim :KK31:

canım içimi rahatlattın sağol... bazı arkadaşlarım 2 yıldan sonra oturuyor diyo, 2 ayda 1 kavga ediyoruz artık diyorlar sizdede öylemi ?? çocuk sizi nasıl etkiledi??

çözmek için konuşmak gerek değil mi ?? ben hemen konuşma yanlısıyken eşim bekleme taraftarı... bu durumda beni çileden çıkarıyo

buna oturma süreci değilde 2 ayrı insanın aynı evi ve hayatı paylaşmaya alışma süreci diyelim:KK31:
daha çok yeni böyle sorunların olması normaldir zamanla evlilik anlamında ikinizde olgunlaşırsınız ve rayına oturur diye ümit ediyorum:KK34:

umarım canım.... o zaman ne kadar acaba... bişeyler kalıcı olarak zarar görmeden olsa keşke... aşk devam ediyomu peki

biz yılbaşında 10.senemize giricez evliliğimizde 5 aylık, çok didişmiyoruz ama benim eşim çok uyumlu ondan heralde, en iyi arkadaşımda o, aşktan sevgi güzel bi viraj aldık Allah daim etsin tek duam bu

içini rahatlatırmı bilmem ama ben aynı kendimizi gördüm yazdıklarını okurken..ve gülümsedim.2 yıllık evliyiz,evlendiğimizin ilk aylarında ettiğimiz kavgaların haddi hesabı yoktur,kapılar çarpılırdı gecenin bir yarılarında,oturur boşanma kararı verirdik gecenin 2 sinde :)) en fazla 3 gün kavgasız dururduk sonra bir kıyamet daha. ama birkaç ay bilemedin 1 sene sonra artık 15-20 günde bir tartışmaya başladık,sonra ayda bir..şimdi 7 aylık bir oğlumuz var ve nerdeyse hiç kavga etmiyoruz.resmen flört dönemimizi yaşıyoruz yeniden,hatta dahada büyük bir aşkla..hergün işdeyken mesajlaşırız,hergün bana gülller getirir,aşkımmm demeden konuşmayız..herkes bizim evliliğimizi örnek gösterir resmen. desekki biz bu kavgaları ediyorduk hayatta kimse inanmaz :)) önemli olan bu kavgalarınızı kimseye en önemliside ailenize anlatmayın,yansıtmayın..kol kırılsın yel içinde kalsın.çünkü araya 3.kişiler girdimi yuz göz olursunuz. dahada önemlisi tartışmalarınızda öfkenizi kontrol etmeyi öğrenin,saygıyı bırakmayın elden.nekadar sinirli olursanız olun sakın HAKARET ETMEYİNN !! GERİSİ HİKAYE..geçiyo,unutuyosun :)) her evlilikte oluyo yani,anormal bir durum yaşamıyorsun korkma,sabırlı ol...

canım içimi rahatlattın sağol... bazı arkadaşlarım 2 yıldan sonra oturuyor diyo, 2 ayda 1 kavga ediyoruz artık diyorlar sizdede öylemi ?? çocuk sizi nasıl etkiledi??

çözmek için konuşmak gerek değil mi ?? ben hemen konuşma yanlısıyken eşim bekleme taraftarı... bu durumda beni çileden çıkarıyo

Çocuk beni etkiledi uykusuzluk,yorgunluk bide çalışıyorum bunların üstüne,çok stresli oluyorum :KK52:
Tabi akşamları hemen uyumak istiyorum biraz bu yönde sıkıntımız var bakalım zamanla alışırız heralde
Ne kadar da konuşsan,bazı şeyler yaşanıyor önüne geçemiyosun.Ne biliyim ben çözemedim yani.
Sanırım tek gerekli olan zaman :44:

ufak seylerı buyutmemek gerek
bazen duymamak gormemek umursamamak gerek
elbette bzıde kavga edıyoruz ama bu benım 2.evlılıgım
asla ılk baslarda yuz goz olmaya nıyetım yok ufak seylerı buyutmuyorum herhalde oda buyutecekse (kadınlar kesınlıkle daha kaprisli)ben buyutmedıgım ıcın surduremıyor kı benım esım kusen bırı benım kavgayla ılgılı sıkıntım yok asırı degıl asla

sıze soylemek ıstedıgım bazen kulagınız sagır gozunuz kor olsun

2.5 yıllık evliyim.4 yıl flörtten sonra evlendik bizde :) ilk 6 ay kabus gibiydi desem yeri var :))) evliliğe adapte olamamıştık ikimizde.olmadık şeylerden birbirimizi yiyoduk resmen :KK52: sonra yavaş yavaş birbirimizi daha iyi tanıdık ve şu an herşey çok iyi,kavga olmuyo sadece küçük tartışma o da ayda 1 belki yani :nazar:

iki taraftan biri mutlaka alttan almalı.eğer erkek almıyosa bunu kadın yapmalı.eşin sinirliyse onun karşısında bağırma,sakinleşmesini bekle.zaten pişman olcaktır kendisi, sonra sen de tatlı dille ne söyliceksen söylersin yani :KK31: nabza göre şerbet olayını da unutma.

ben kendimi hiç evli gibi hissetmiyorum, sanırım eşimde öyle, yani kasmıyoruz pek, zaten uzaktayız karışan eden yok belkide o yüzden çatışmıyoruz, tek cinnetim diş gıcırdatması yüzünden olacak gibi :KK1:

umarım canım.... o zaman ne kadar acaba... bişeyler kalıcı olarak zarar görmeden olsa keşke... aşk devam ediyomu peki

eee tabi biraz sıkıntılı geçiyor ama gerçekten oturunca anlıyosun zaten ne zaman ne söylemen gerektiğini...
tabi birazda vurdum duymaz olmak lazım bence bu önemli fazlası zarar ama olması da gerekir :KK34:

Canım bu süreç kişiden kişiye değişir..sabrın artıkça evliliğin oturma süresi kısalır yani ne kadar sabırlı davranırsan herşey o kadar yerine oturmaya başlar..ve inan daha mutlu olursun..

biz yılbaşında 10.senemize giricez evliliğimizde 5 aylık, çok didişmiyoruz ama benim eşim çok uyumlu ondan heralde, en iyi arkadaşımda o, aşktan sevgi güzel bi viraj aldık allah daim etsin tek duam bu

ahh canım benimm allah daim etsin

içini rahatlatırmı bilmem ama ben aynı kendimizi gördüm yazdıklarını okurken..ve gülümsedim.2 yıllık evliyiz,evlendiğimizin ilk aylarında ettiğimiz kavgaların haddi hesabı yoktur,kapılar çarpılırdı gecenin bir yarılarında,oturur boşanma kararı verirdik gecenin 2 sinde :)) en fazla 3 gün kavgasız dururduk sonra bir kıyamet daha. ama birkaç ay bilemedin 1 sene sonra artık 15-20 günde bir tartışmaya başladık,sonra ayda bir..şimdi 7 aylık bir oğlumuz var ve nerdeyse hiç kavga etmiyoruz.resmen flört dönemimizi yaşıyoruz yeniden,hatta dahada büyük bir aşkla..hergün işdeyken mesajlaşırız,hergün bana gülller getirir,aşkımmm demeden konuşmayız..herkes bizim evliliğimizi örnek gösterir resmen. desekki biz bu kavgaları ediyorduk hayatta kimse inanmaz :)) önemli olan bu kavgalarınızı kimseye en önemliside ailenize anlatmayın,yansıtmayın..kol kırılsın yel içinde kalsın.çünkü araya 3.kişiler girdimi yuz göz olursunuz. dahada önemlisi tartışmalarınızda öfkenizi kontrol etmeyi öğrenin,saygıyı bırakmayın elden.nekadar sinirli olursanız olun sakın HAKARET ETMEYİNN !! GERİSİ HİKAYE..geçiyo,unutuyosun :)) her evlilikte oluyo yani,anormal bir durum yaşamıyorsun korkma,sabırlı ol...

içini rahatlatırmı NE DEMEK... YAZDIKLARINI BUYUK Bİ MUTLULUKLA OKUDUM.. NE KADAR SEVİNDİM SENİN ADINA... DARISI BAŞIMA İNŞALLAH.. OĞLUNDA MUTLULUĞUNUZA MUTLULUK KATMIŞ...

3. KİŞİLER KONUSUNDA ÇOK HAKLISIN EŞİM BUNU ANLAMAK İSTEMİYO SIKINTI OLUNCA ANNEMİ ARIYO DİREK ;( NAPCAM BİLMİYORUM

Daha çok çok yenisiniz canım...:KK16: :KK16: :KK16:
Ama gel gör ki Evliliğin bu ilk ayları en güzel anlaRımız olacakken daha çok tartışmakla geçiyor..:KK17: :KK17: :KK17: Maalesef..
Flört dönemine hiç bir şey asla benzemez çünkü evlilik flörtten çok daha farklı..İki insan aynı evi ve aynı HayAtı paylaşıyor..Ve bu sürece alışana kadar da mutlaka ister istemez tartışmalar oluyor..
Ama tek çözüm eşlerden birir sinirliyken diğerinin susması...:KK34: :KK34:

Son düzenleme:
içini rahatlatırmı NE DEMEK... YAZDIKLARINI BUYUK Bİ MUTLULUKLA OKUDUM.. NE KADAR SEVİNDİM SENİN ADINA... DARISI BAŞIMA İNŞALLAH.. OĞLUNDA MUTLULUĞUNUZA MUTLULUK KATMIŞ...

3. KİŞİLER KONUSUNDA ÇOK HAKLISIN EŞİM BUNU ANLAMAK İSTEMİYO SIKINTI OLUNCA ANNEMİ ARIYO DİREK ;( NAPCAM BİLMİYORUM

buraya kadar yazdıklarını hafıf tebessumle okudum.gecer merak etme.hepımız yasadık.ama son yazdıgın sıkıntı olunca annemı arıyor cumlesı cok dıkkarımı cektı.esınle sakın sakın bu konuyu konus.sakın kavga boyutuna getırme.sen tartısmayı ertesı gun unutursun ama anneler unutmaz.onları uzmeye hakkımız yok.esını bu konuda ıkna et bence

merhaba bende 4 buçuk yıllık evliyim ve 7 aylık evliyken biz az daha ayrılıyorduk. ilk aylarda kadın şımartılmak istiyor adamda evlenmenin rahatlığıyla nası olsa köprüyü geçtim diye çok rahat. bunları birebir yaşadım ve inan hepsi geçiyor. sigarasına huyuna suyuna alışma süreci çok zor. nişanlı zamanlarını mumla arıyorsun. ama arada sevgi varsa birbirinizi seviyorsanız düzeliyor ama sana tavsiym öfkeni kontrol et sakın eşin çok sinirliykenüzerine gitme. şiddet girerse bir evliliğe çok daha kötü oluyor.eşini kendi haline bırak kendine meşgale bul umursamaz davran.kendine güvenin olsun gururundan taviz verme. peşinden koşma yani o dana nadıl davranıyorsa sende ona aynısını yap. ilk bir yıl gerçekten çok zor geçmişti. evliliğinize üçüncü şahısları sokmayın iki kişilik bir evllik yaşayın. ben bunu yapmadan önce okadar kavga etmişizdirkisonra baktım anneme ayıp babama ayıp ona aıp buna ayıp yeter dedimya benim hayatıma kocamada karışmayın dedim en son küsen küssün dedim. ve eniyisini yapmışım kocamada bunu hissettirdim. benim onu sahiplendiğimi hissedince oda beni sahiplendi. şimdi maşallah çok iyiyiz kocam işten gelir onu rahatlatırım surat asmam. tartışmam dizime yatırır başını okşarım bak bunu deneyin adam kedi gibi uysal oluyor.yıllardır hep aynıyız. daha çokyeni evlisin meraketme birbirinize alışınbak birgün ayrı kalamaz senden sevgiler...

Merhalar canımcımlarım

bizde de olurdu hala olur ama çok nadir ciddi tartışma çıkar o da eşimin sinirlenmesi sonucu olur.oysa ikimizde dediğim dedik çaldığım düdük insanlar olup ayrıca da çok asabiyizdir.şunu da belirteyim birbirimize hiç benzemeyiz.birimizin ak dediğine diğerimiz kara der ama kavga çıkmaz geçinip gideriz.

nedeni nedir?

1) onu çok seviyorum.baştan yani evlenirken kötü alışkanlığı olmasın, yalanı dolanı, vs vs. ben çekerim bu adamı dedim.öyle biridir beni zorlamaz güven vardır.

2) oyle büyüyecek bir tartışmada ben susuyorum ve konuşmuyorum.hakaret etmiyorum.onun etmesine yol açmıyorum.bildiğin susmak . sonra bir şekilde yine o konu açılıyor ama daha farklı

3) sürekli sarılma öpme modundayım. adamı sürekli koklar dururum.göz kontagını seviyorum.onu seyretmeyi seviyorum.

4) yatak odası ilişkileri tatmin edici.

5) şükrediyorum ve dua ediyorum.

X