Bebek Beslenmesi Tecrübeli annelerin yardımına ihtiyacım var =(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

jassminnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
30
0
36
Ankara
bebeğim 2 ayını doldurdu, bu zamana kadar sütüm yeterli geliyodu ama şu son günlerde sütüm hissediilir derecede azaldı süreli sıvı tüketiyorum (humana ,ısırgan otu vs......) ama süt birikmiyo çok stres yapıyorum. Acaba mamamı versem? Ne olur bana yardım edin =(

Merhaba..Mama için çok çok erken devam sütleri var onları kullanmanızı tavsiye ederim..Rezene için günde 2 fincan hem strese iyi geliyor hem bebeğin gazına hem de süt üretimini ve kalitesini arttırıyor..

Bebek doymuyor mu, ağlıyor mu devamlı yada emerken sinirlenip ağlamaya mı başlıyor. Bunları yapıyorsa ağlıyordur.
Sık sık su, süt iç. Ayrıca yeşillik ye ama sakın yaş nane yeme. Nane sütü azaltır. Ben yemek seçen herşeyi yemeyen biriyim. Ama sık su içerim ve yeşillik çok yerim. 14 aylık kızım ve sütüm halen fazla gelir.

pskopata bağladım =) deli gibiyim sürekli yiyiyorum ve su içiyorum... ama şöyle bi durum daha varki 10 gün süt ii geliyo 3-4 gün çok azalıyo bu sürekli tekrarlanıyo ondan paniğe kapılıyorum

bence rahat olmalısın bende sütüm az diye hep emzirdikten sonra mama verdim bebeğim sürekli kustu doktora götürdüm kusuyor diye emzirdikten sonra neden mama veriyorsun demekki çok geldiği için kusuyor dedi ve bana hep az gelirdi sütüm yani göğüste birikme falan olmuyor aslında çocuk emdikçe geliyor bizi yanıltan da bu sanırım
bence 1 hafta emzir sonra kilosunu takip et eğer kilo alıyor 2-3 saatte bir altını ıslatıyorsa sorun yok demektir

canım emzirdikten sonra bebeğin ağlıyor mu?Eğer ağlamıyorsa sakın mama verme ve asla bebeğini emzirirken acaba sütüm geliyo mu,yeterli mi diye düşünme.Süt üretme gerçekten psikolojiyle alakalı.emzirirken sürekli aklından geçir bebeğimin karnı doyuyor sütüm bol bol geliyor falan de kendi kendine.bol bol tahin helvası,dere otu ye.Benimde bebeğim 6.ayına girdi 1,5 ay emzirebildim.doğum yaptığımda annem sadece 5 gün kalabildi yanımda ve kimsem yoktu tek başıma hem yemek hazırla hem çocukla ilgilen hem uyu çok zor oldu.Bende senin gibi sütüm az diye düşünüp duruyodum.gerçi benim bebeğim emmeyi sevmiyordu memeye yatırınca ağlıyodu.Mamaya başladım keşke başlamaz olsaydım.Çok özeniyorum bebeğini emziren annelere.Üst kattaki komşum 6 aylık kızı var ne güzel emziriyor bazen ağlamaklı oluyorum emzirirken bu yüzdende çok kıskanıyorum komşumu ve kızını.

bol yeşillik ye
bide süt sağma makinesi edin.ve onunla sürekli süt çektir.belki bebişin çok ememediği için sütün azalıyodur.
süt çekildikçe beyine sinyal veriyomuş ve yeni süt oluyomuş.
ben sağma yöntemi sayesinde 1 yaşına kadar sütümü verebildim.kızım tembeldi ve emmiyordu doğal olarak sütüm azalıyordu,bende sık sık makine ile çektirip biriktiriyordum sütü

kesinlikle günde 20 bardak su. bana hemşire söylemişti.hiçbir şey bunun kadar etkili değil.ama sayacaksın ve 20 bardağı tamamlayacaksın.

sen yine iisin 5 gün kalmış benim annem hiç gelemedi yanıma =( (eşimin ailesi faktörü ) sezeryanla doğum yaptım perişandım ne yiyebildim nede başka bişy yapabildim kimsem yoktu yanımda =( bilinçsizce 2,5 aya kadar geldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…