canım öncelikle kolay gelsin gerçekten yorucu bir süreç bu tuvalet eğitimi. hem anne hem de bebek için.
eğer direniyorsa çok fazla zorlamayın eğer inatlaşmaya başlarsa ara verin. ama ilk günlerde tuvaletten ve çişlerinden korkabiliyorlar. ben oğluma öğretirken çişini yapınca su dökerken by by yapardım burdaki bir arkadaş sağolsun tavsiye etmişti bizde işe yaradı. bir de farklı yerlere yaptırmayı deneyebilirsiniz önemli olan çocuğun kendini rahat hissetmesi benim oğlum da ilk başta tuvaleti, klozeti, lazımlığı istemedi tesadüfen duşta rahat yaptığını farkettim ve başka yerde hiç uğraşmadım biraz öğrenince tuvalete götürdüm sorun çıkarmadı yaptı şimdi nereye götürürsem yapıyor maşallah.
bir de her çiş yapışında alkışlayıp ödüllendirebilirsiniz bu da etkili bir yöntem alkisalkisalkis
Ben bezini çıkarmıyorum orda hata yapıyorum heralde ona güveniyor alıştığı durum tabiki beze yapmak daha cazip geliyor.Ben kolay olanı seçmişim ama bu şekilde olmuyor zaten.Tamam söyleyecem diyor ama sormadığım oturtmadığım o 5 -10 dk.lık zamanda bezine yapıyor.
Kızım onyedinci ayına girecek ve ben şanslıyım ki kızım tuvalet konunsunda beni hiç üzmedi çünkü artık çişini ve kakasını söylüyor ve klozete yapıyor yaklaşık iki haftadır bu böyle gündüzleri hiç bezlemiyorum önce kazalar oluyordu artık tuvalete hep zamanında gidiyoruz çişi yoksa bile ben teşvik ediyorum hadi kızım çiş yapalım diyoruz sevinerek gidiyor gece bezlememe olayına da kızım ne zaman hazırsa o zaman geçmeyi düşünüyorum çünkü tuvalet konusunda çocuk zaten kendisi yönlendiriyor hazır olduğunu anlıyorsunuz bu süreçte anne herzamankinden daha sabırlı ve ilgili aynı zamanda da daha şefkatli olmalı yoksa bence hiçbir zorluğu yok aksine çokta kolay yeterki bebeğinizin dilinden anlayın...
Ben bezini çıkarmıyorum orda hata yapıyorum heralde ona güveniyor alıştığı durum tabiki beze yapmak daha cazip geliyor.Ben kolay olanı seçmişim ama bu şekilde olmuyor zaten.Tamam söyleyecem diyor ama sormadığım oturtmadığım o 5 -10 dk.lık zamanda bezine yapıyor.
öncelikle tabiki bezini bağlamayacaksınız bez olunca adı tuvalet eğitimi olmuyor zaten eğlence oluyorkaydirigubbakcemile2 kızım 22 ayını bitirdi biz de 10 gündür uğraşıyoruz gündüz bez olayı bitti ilk 2-3 gün sürekli pijamasına yaptı sonra sonra alıştı şimdi maşşalah bi damla bile kaçırmıyor ben aklıma geldikce götürüyorum kakayı da 2 gündür kendi söylüyo
sizin 2. hatanız da çocuğu yarım saat tuvalette oturtmanız max. 5 dk diyor uzmanlar tuvalette yemek olayı da yanlış tabi benim kızım da ilk zamanlar hemen oturup kalıyor yapmıyordu onu da masal anlatarak çözdük çiş eğitimii hakkında hayvan masallaarı anlattım ben anlattıkca o rahatladı ve olay çözüldü şimdi de oturup yapmazsa 1-2 dk bekliyorum yoksa kaldırıyorum ki çocuk ordan nefret etmesin
kolay gelsin işallah tez zamanda atlatırız
Kızım 25 aylık.Tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışıyorum.Ama maalesef çok direniyor.Oturakta yarım saatten fazla oyalıyorum bazen,oynatıyorum,yemek yediriyorum ama yapmıyor.Kaldırmak zorunda kalıyorum.Bezini bağlayınca yapıyor.Anlatıyorum güzelce,çünkü artık her şeyi anlıyor.Ama inatla tuvaletini yapmıyor.Sizler nasıl aştınız bu sorunu?mafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?