selam; bebişine rabbim yardım etsin inşallah, ama bu diş ağrılarıda çocuk için önemli, hem dişleri çıkmakla kalmıyor aynı zamanda diş kasları, kaslardaki sinirlerde gelişiyoy, yani diş çıkarırken çenede şekilleniyor gerçekten yavrularımız zor bir ürece giriyorlar,
yapacak pek bişi yok, elma, havuç verebilirsin birde içinde KALSİYUM, FLOR VE D VİTAMİNİ çok olan sebze ve meyvelerden sularını sıkarak ona içecekler verirsen (bol bol) buda yardımcı oluyor, bunun dışında bebişlerin huysuzluk yapmaması için onların keyif aldığı şeyleri yapmalı, bu dönemde özellikle asla
bebişine sinirlenme, kızma, sesin daima yumuşak ve kelimelerin onu sevdiğine ifade etsin.. onalrın biz annelere çokk ihtiyacı var..
bu dönemde farklı ses çıkaran, hareket eden oyuncaklar alıp dikkatini yoğunlaştırabilirisin, ama oyuncakların hepsini aynı gün alma, 1 oyuncak çocuğu 2 gün oyalayabiliyor, haftada 2 tane alabilirsin.
benim oğlum gerçekten çok zor şartlarda diş çıkardı, arkadaşımın oğlunun oyuncaklarıyla onun oyuncaklarını değiş tokuş yaparak kullanıyorduk, hem ev ekonomisine de katkısı olur. yazdıklarımın hepsi kendi denediğim yöntemler sizinle paylaştım..