tecrübeli anneler önerilerinize ihtiyacım var

cihangir77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2015
466
19
42
Merhaba oğlum 6.ayını yeni bitirdi fakat oglum hala ya emziriken yada besikte sallayarak uyuyabiliyor bu durumdan nasıl kurtulabiliriz emerken uyumasini izlemek çok güzel bir duygu ama onun rahatı ve sağlığı için normal şekillerde salamadan uyusun istiyorum Lütfen yardım edin çok üzülüyorum

Emerken uyumasini engellemeniz biraz guc yani en azindan gunduz uykularini bu sekilde uyumasina izin verin,cunku memeden kestikten sonra o gunleri insan ozluyor.
ama gece uykusu icin rutin olusturabilirsiniz.
ben bunu her aksam oglumu banyo yaptirarak saglamistim.suan 1,5 yasinda hala her aksam banyoya devam ediyoruz.
bebeginiz 7.ayinda olduguna gore ek gidaya gecmistir diye tahmin ediyorum.doktorunuza danisarak bebekler icin ozel hazirlanmis tahilli gece muhallebilerini yedirebilirsiniz yatmadan once.yani tabi siz bilirsiniz,ben memnundum baya tok tutuyordu.
ben oglum ek gidaya gectikten sonra aksamlari muhallebisini yedirirdim,gazini cikarip 40 dk kadar kakasini yapmasini beklerdim.tabi herzaman kaka yapmiyor
sonra ilik suyla banyosunu yaptirip,pijamalarini giydiririm.
muhallebi susattigi icin eline yandan tutmali bebek suluklarindan verip yatagina koyuyorum,tabi koynunda yatak arkadasi da olcak..4. ayindan beri ayni yatak arkadasiyla yatiyor.
ben boyle boyle kendi kendine uyumayi ogrettim.
gunduz uykularina cok takilmayin derim,1 yasindan sonra gunduz uykulari teke bile dusebilir.
geceye odaklanin..

Benim oğlum da aynı şekilde emerek uyuyor. Hatta tok olsa bile uykusu geldiğinde tekrar emmek istiyor. Çok çok nadir de gezdirirken uyuyor ama yarım saat falan kucakta gezdirmek gerekiyor o da çok yorucu oluyor. Ben bu durumdan memnunum ama sadece zararı var mı o konuda endişeliyim. Çünkü emerek uyumak diş çürüklerine yol açabilir diye bir yazı okudum. Başka hiç bir şekilde uyumayı kabul etmiyor ama. Bir de emzirmeyi bıraktığımda bebeğim nasıl uykuya dalacak şimdiden onu düşünüyorum. Yoksa benim açımdan çok keyifli ama bil yol bulmam lazım

Bırakın istediği gibi uyusun sürekli değişiyor çünkü stilleri. Benİm kızım 15 aylık, emerek uyurdu ben de telaş yapardım sizin gibi. Hamile olduğum için geçen ay memeden kestim anneannesi ayağında salladı öyle uyuttu o zman. Şimdi de beraber yatıyoruz bana sarılıp uyuya kalıyor sonra da yatağına alıyorum sabaha kdar mışıl mışıl uyuyor.
Emmeyi bırakınca ne yapacak diye düşünmeye gerek yok bir şekilde uyuyorlar kendileri istediği gibi. Nasıl rahatsa öyle uyutun hiç kendinizi de çocuğunuzu da yormayın derim..

Zaten istediği gibi uyutmazsam ortalığı yıkıyor küçük paşam. Hele sallamaya kalkarsam oooo neyse dediğiniz gibi zamanla düzene girer umarım. Siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah

benim kızım 1 yaşına kadar ayakta sallanarak uyudu. şimdi 2,5 yaşında uykusu gelince hepimizi öper gider yatar tek başına. emerek uyumak kadar huzur veren bişey olabilir mi bebekler için. illaki uyuyacaktır zamanı gelince bırakın keyfini çıkarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…