Tecrubeli anneler lutfen yardimci olun (ozellikle sezeryan tecrubesi olanlar)

Gurbette1anne

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
2.089
70
363
A.B.D.
Tecrubeli anneler ( Ozellikle sezeryan olanlar)..

Yardiminiza ihtiyacim var. Lutfen asagidaki sorularimi cevaplandirin.

Bebek dogduktan sonra size bakacak birileri varmiydi? Varsa iyikide annem, teyzem vs. varmis yada yoksa keske bana ve bebegime bakacak birileri olsaydi mi diyorsunuz yada olmasalardida olurmu??

Ben yurtdisindayim ve bende plasenta previa olmasi sebebiyle sezeryan olma durumum var. Annemi getirmek istiyorum ama oda daha yeni ise basladi ve isinden memnun kalirsa onu buralara kadar yormak ve isinden ayirmak istemiyorum. Yani sormak istedigim sezeryan olunca illaki size ve bebeginize bakacak birisi olmak zorunda mi? Kendi kendinize kesinlikle yetemez bir durumdami oluyorsunuz??

Tabi bu sorum normal dogum yapmis olan annelerede ayni zamanda...(Bir ihtimal normal dogumda olabilir ki insallah oyle olur)

Tesekkurler...

hayırlısı ile doğumunuzu yapar hem siz hem evladınız sağlıklı bir şekilde hastahaneden taburcu olursunuz inşallah.

evet canım yardımcıya ihtiyacın olacak ne kadar kalacağı sizin bünyenizin ne kadar zaman sonra toparlanacağına bağlı.
yanında kalacak kişiye siz karar vereceksiniz şöyleki kiminle daha rahat edeceğinizi siz daha iyi tahayyül edersiniz.stres ve yorgunluktan olabildiğince uzak kalmalısınız(tecrübe ile sabittir) bebeğe yansıyor çünkü ve huzursuz aksı sürekli ağlayan bir bebişiniz oluyor sonucunda da.

ama ben de şu an 2. doğumuma hazırlanıyorum 1.deki handikapları yaşamamak için işte şu kırılmasın bu incinmesin üzülmesin diye kendimi ve bebeğimi yıpratmaya niyetim yok tavrım kesin ve net bu kez.)

tekrar hayırlı ve sağlıklı doğumlar a.s.

Amin canim... Cok tesekkur ederim. Ben oyle cok istiyorumki normal dogum ama tabiki hakkimizda hayirlisini bilen Allah...

Amin canim... Cok tesekkur ederim. Ben oyle cok istiyorumki normal dogum ama tabiki hakkimizda hayirlisini bilen Allah...

sezaryen olacak diye stres yapma sakın lohusalık zor bir süreç daha şimdiden yorma güzel gönlünü kafanı rahat ol.

Allah gönlüne göre versin inşallah :Saruboceq:

canım öncelikle hayırlı sağlıklı bir doğum diliyorum 17gün önce sezeryan oldum ben yanında birinin olması şart ama kiminle rahat edeceksen o olmalı sezeryandan 8 saaat sonra ayağa kalktım iyiydim ama bebeğimle ilgilenemedim yardıma ihtiyaç duydum birde doğum sonrası vucüdun normale dönmesi toparlanması iki seneyi buluyor sezeryan sonrası kesinlikle kendine çok iyi bakmalısın hem doktorum hemde çevremdekilerin söylediği bu

ben de sezeryanla dogum yaptim ve arkadasim birine mutlaka ihtiyac duyuluyor cunku sezeryan buyuk bir ameliyat sonucta ve fazla bebeginle ilgilenemezsin.. ama inan 40 gun den sonra hersey cok daha duzelir

sizin icin hayirlisi olsun saglikla alirsin bebisini kucagina :) insallah

İnsan normal doğumda bile birine ihtiyaç duyuyor... Sezeryanda duymaz mı.... Ben normal yaptım ve annem yanımdaydı... İyikide yanımdaymış.Yoksa ilk hafta başedemezdim...

sezeryanla doğum yaptım annem olmasaymış ne yapardım diyorum kesinlikle birine ihtiyaç var ama güveneceğin bi yardımcı bulursan gündüz o yardım eder gecede eşin yardımcı olursa sorun olmaz zaten bebekler ilk doğduğunda çok uyuyorlar bebek bakımından çok senin bakıma ihtiyacın oluyor yani ev işi, yemek, çamaşırla ilgilenecek biri olursa halledersin inşallah hayırlı doğumlar

canım bu senin bünyenle ilgili,sezaryen olduktan sonra ertesi gün eve geldim,annem vardı ama 2. olursa inş annemi yormam boşa çünkü fazla gerek duymadım,herşeyimi kendim yaptım

Arkadaslar cok cok tesekkurler cevaplariniz icin.. Burda normal dogumda bile 3 gun yatiriyorlarmis hastanede, bakimini hemsireler yapiyormus, sezeyanda 5 gun filan yatirirlar deniyor. Bu 5 gun hemsireler baksalar, zaten esimde 1 hafta yanimda olacak. Acaba 1 haftada toparlanip her isimi yapacak hale gelebilirmiyim yada en azindan ayaga kalkip bebegimle ilgilenecek kadar iyilesebilirmiyim dersiniz??

Son düzenleme:
yurt dışındaki sağlık personeli her konuda yardımcı oluyormuş diye duyuyorz,bebeğe de bakıyorlarmış vs.gerek kalmayabilir kimseye.
benim annemin gelmesi çok zordu engelli kardeşim var,gelme dedim,görümcem var kayınvalidem var.ama sezeryan sonrası onların beni wc ye götürmesi filan,bi de ne bilim psikoloji farklı oluyor emzirmeye çalışıyorsun...ağlayarak annemi aradım gel diye atladı geldi.
ek:son msjını okudum şimdi.tabi ayağa kalkıyosun hemen,ben ertesi gün bezini filan kendim değiştirmiştim.-epidural-

Sagolasin canim...

evde yapayalnız kalmayacaksanız veya en azından akşamları yalnız değilseniz 1 hafta içinde her işinizi yapabileceksiniz.. ben sezeryandan sonra 3 gün hastanede kaldım, yürümeye hareket etmeye başladım ve eve geldim.. evde annem yardımcı oldu ama akşamları yalnızdım, bebek sürekli kalkıyordu, kendim kalkıp ona baktım.
biraz gayret etmelisiniz ve öncelikle kendinize dikkat edip hasta olmamalısınız.
problem yemek yapmak oluyor, annenin çok iyi beslenmesi lazım, ama ilk günlerde anca bebeğinize bakabiliyorsunuz kendinize bakamıyorsunuz, size birileri yemek getirmeli önünüze.. yoksa bebeği emzirmek, altını değiştirmek falan gayet kolayca yapabileceğiniz işler..
ilk 10 gün yataktan kalkarken zorlanacaksınız ama ben kendi kendime kalkmayı da öğrendim, bir elinizi dizinize (sağ el sağ dize) koyup kendinizi çekerseniz hooop diye doğruluveriyorsunuz yanınızda kimse olmasa da...

Cok tesekkurler cevabin icin...

Ben ve esim konustuk ve basimizin caresine bakabilecegimize karar verdik. Esim yemegi bosver ben gerekirse disaridan alir gelirim diyor, bizim icin tek onemli olan sey bebege bakabilecek durumda olmam. Esim ogleden sonra zaten isten donunce bizimle olacak insallah.

Ben doğumdan sonra garip bir ruh haline büründüm kimsenin bebeğime dokunmasını istemedim eşim ve annem yardımcı olmak istedi ma kabul etmedim.İhtiyaç olmaz olurmu o halimle şimdi kızıyorum kendime niye o kadar acı çektirmişim kendime diye.Bir kere hareket etmek çok zor dikiş yerlerin en az 15 günde ağrısı geçiyor birde uykusuzluk beslenmeyede dikkat etmek gerekir bence mutlaka yanında biri olsun.Ama annen yada başka yardımcı olamıyorsa başa çıkılamıyacak bir durum değil ben kendim baktım.Annem burnumun dibindeydi ama istemedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…