- Konu Sahibi Gurbette1anne
-
Amin canim... Cok tesekkur ederim. Ben oyle cok istiyorumki normal dogum ama tabiki hakkimizda hayirlisini bilen Allah...hayırlısı ile doğumunuzu yapar hem siz hem evladınız sağlıklı bir şekilde hastahaneden taburcu olursunuz inşallah.
evet canım yardımcıya ihtiyacın olacak ne kadar kalacağı sizin bünyenizin ne kadar zaman sonra toparlanacağına bağlı.
yanında kalacak kişiye siz karar vereceksiniz şöyleki kiminle daha rahat edeceğinizi siz daha iyi tahayyül edersiniz.stres ve yorgunluktan olabildiğince uzak kalmalısınız(tecrübe ile sabittir) bebeğe yansıyor çünkü ve huzursuz aksı sürekli ağlayan bir bebişiniz oluyor sonucunda da.
ama ben de şu an 2. doğumuma hazırlanıyorum 1.deki handikapları yaşamamak için işte şu kırılmasın bu incinmesin üzülmesin diye kendimi ve bebeğimi yıpratmaya niyetim yok tavrım kesin ve net bu kez.)
tekrar hayırlı ve sağlıklı doğumlar a.s.
Amin canim... Cok tesekkur ederim. Ben oyle cok istiyorumki normal dogum ama tabiki hakkimizda hayirlisini bilen Allah...
yurt dışındaki sağlık personeli her konuda yardımcı oluyormuş diye duyuyorz,bebeğe de bakıyorlarmış vs.gerek kalmayabilir kimseye.
benim annemin gelmesi çok zordu engelli kardeşim var,gelme dedim,görümcem var kayınvalidem var.ama sezeryan sonrası onların beni wc ye götürmesi filan,bi de ne bilim psikoloji farklı oluyor emzirmeye çalışıyorsun...ağlayarak annemi aradım gel diye atladı geldi.
ek:son msjını okudum şimdi.tabi ayağa kalkıyosun hemen,ben ertesi gün bezini filan kendim değiştirmiştim.-epidural-
Arkadaslar cok cok tesekkurler cevaplariniz icin.. Burda normal dogumda bile 3 gun yatiriyorlarmis hastanede, bakimini hemsireler yapiyormus, sezeyanda 5 gun filan yatirirlar deniyor. Bu 5 gun hemsireler baksalar, zaten esimde 1 hafta yanimda olacak. Acaba 1 haftada toparlanip her isimi yapacak hale gelebilirmiyim yada en azindan ayaga kalkip bebegimle ilgilenecek kadar iyilesebilirmiyim dersiniz??
Cok tesekkurler cevabin icin...evde yapayalnız kalmayacaksanız veya en azından akşamları yalnız değilseniz 1 hafta içinde her işinizi yapabileceksiniz.. ben sezeryandan sonra 3 gün hastanede kaldım, yürümeye hareket etmeye başladım ve eve geldim.. evde annem yardımcı oldu ama akşamları yalnızdım, bebek sürekli kalkıyordu, kendim kalkıp ona baktım.
biraz gayret etmelisiniz ve öncelikle kendinize dikkat edip hasta olmamalısınız.
problem yemek yapmak oluyor, annenin çok iyi beslenmesi lazım, ama ilk günlerde anca bebeğinize bakabiliyorsunuz kendinize bakamıyorsunuz, size birileri yemek getirmeli önünüze.. yoksa bebeği emzirmek, altını değiştirmek falan gayet kolayca yapabileceğiniz işler..
ilk 10 gün yataktan kalkarken zorlanacaksınız ama ben kendi kendime kalkmayı da öğrendim, bir elinizi dizinize (sağ el sağ dize) koyup kendinizi çekerseniz hooop diye doğruluveriyorsunuz yanınızda kimse olmasa da...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?