Bebek Beslenmesi tecrübeli anneler lütfen cevap verin.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
52
0
86
Denizli
Oğlum 45 günlük,emerken sürekli boğazına kaçırıyor,doktora götürdüm birşey yok dedi,ben de her emzirmede tedirgin oluyorum.Acaba bu normal mi? Boğazına kaçınca ne yapmak lazım?Lütfen cevap verin

benim oğlumda da çok olurdu.Emzirirken kafasının yukarda olmasına dikkat et.Biraz büyüdükçe olmayacaktır,emmeyi öğreniyorlar zamanla.

Benim çocukta öyle sorun olmadı. Size önerim elinizden geldiğince sırt üstü yatırmadan emzirmek ayrıca şunu söyleyeyim kesinlikle uyurken sırt üstü yatırmayın tükürüğü boğazına kaçabilir.

agzı acık öksürürken genzine bişey kactıgında ağzına üflee :ecrin_bebek: banada kayınvaliden soyledı acayıp etkılı oluyo hemen kesılıyo :)

yüzüne üfleyebilirsin bide alnının ortasını hafif yukarı doğru çekebilirsin.

genzine sürekli kaçması pek normal gelmedi bana.bikaç doktora daha götür.sakın ağzına üfleyim deme sakın.öyle şey olur mu ya.çocuk nefes alamıyo,sen karbondioksit veriyosun çocuğa.
emzirirken başı dik olmalı mutlaka.yine de kaçarsa ve eğer hiç nefes alamıyosa ayaklarında tutup baş aşağı getir ve sırtına vur.bu şekilde geçmiyosa ikinci bi yöntem var.onu da söylemişti doktor ama tam olarak hatırlamıyorum.sakın ağzına üfleme çocuğun sakın

sütün bol geliyosa makas yaparken gögsünün ucunu renkli olan kısmını sıkıştır bebek daha rahat emer diğer türlü çok geliyo bebek yutamıyo olabilir.

Alnını ellemek işe yaramaz, onu yaparken dik tutarız o işe yarar. Ayrıca yüzüne üflersen nefesi kesilir nefes alamaz, zaten nefesi sıkışık boğazına kaçınca sakın yapma. Zamanla öğrenir benim böcek de kaçırırdı. Şimdi seni yutsa kaçırmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…