tecrübeli anneler 34 günlük bebekler ne yapar???

pavli

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
522
1
621
39
Edirne
merhabalar..kızım 34 günlük oldu sürekli emmek istiyor 2 saat uyuyor kalkıyor emziriyorum doyuyor bu sefer uykusu gelmiyor aranıyor yine emziriyorum bu sefer kusuyor ama hala emmek istiyor beşiğine koyuyorum ağlıyor oyun halısına koyuyorum ağlıyor hep emmek istiyor sütüm yetiyor 1 ayda 1.200 gr almış sürekli kaka çiş yapıyor ve çok kusuyor sizin bebekleriniz kendi kendine duruyor mu? şuan annem yanımda o benle ilgileniyor ama 1 ay sonra gidicek kızım böyle olmaya devam ederse ben yemek yemek için bile kalkamam yerimden tecrübeli anneler bu durum düzelicek mi??

Bu durum 3. Aydan sonra büyük ölçüde düzelecek . Büyük ihtimalle bebeğinizin gaz problemi var ve bu yüzden sık sık emmek istiyor emdikçe gazlanıyor gazlandıkça emmek istiyor kısır döngü . Yaşadıklarınızın aynısını bir çok anne gibi bende birebir yaşadım bütün gün kucağımdaydı uyuduğunda yerine koysam bile en fazla 10 dk sonra uyanıp ağlardı bende göğsümde uyutur 1.5 saat kıpırdamadan dururdum . Yemeğe lavaboya gitmeye bile vaktim olmaz akşam eşim geldiğinde üstüm başım kusmuk içinde karşılardım. Bu ayda malesef pek bişeyden anlamıyorlar ama ninniler şarkılar söyleyin biraz sakinleştiriyor yaklaşık 2 aylıkken yoksa müzikli oyuncaklı sallanan ana kucaklarından edinebilirsiniz yavaş yavaş dikkatini verebilir ben onun sayesinde kısa sürelide olsa ev işlerini yapabilir yemek yiyebilir olmuştum . Gazı içinde bir gaz damlası kullanabilirsiniz biraz rahatlatır bebişinizi rahat uyumasını sağlayabilir. Bizimki 9 aylık oldu şimdi o günleri unuttum neredeyse sizde kolay atlatırsınız inşallah güle güle büyütün

Bencede gaz problemi var bizde öyleydik uykusuzluk biryandan... Ama şu anda 3. Ayın içindeyiz ve normale dönüyoruz en azından oyun halısındaki hayvanlara bakıp uzun süre durabiliyor ve he hüüü diye birşeyler anlatıyor

Canm bebişini sıcak tutmaya calış bnmde aklıma gaz geldi
Karnı mı aç
Gazı mı war
Pişik mi oldu
Altı mı pis yani bunların cvbı tamam sa bi dkra görün canm aklımıza gelmeyen bişiler vardır
Kız mı erkek mi
Bnm eltimin ogluda oyleydı 11 aylık suanda
Megerse cocugun pipisinin ucu kapalıymış o yusden aglıyomuş hızurszmuş
Bnm kızmda 14 aylık ondada gaz wardı bn kucagıma alıp e e e e sürekli aynı rıtım ve tatlı bi ses tonuyla yatıştırırdım canm bi kac ay sonra tecrübe sahibi ılcaksın ilk cocukta malesef hepimiz boyle tecrubesiz ve tesîrgin oluyoruz ama suanda geriye dönüp baktıgımda guluyorum kendime
Hiç tereddüt etme sen güçlü bi annesin ve tek basına bebişine aslanlar gibi bakacaksınn

Pardon kızn warmış gözmden kacmış pişikmi war yada idrar yolu enfeksiyonu olabılırr

Ayy yok benim kizimda ayni.karni doyuyo gazini cikarirken geri uyaniyo bidaha emmek istiyo.tekrar emzirip gazini cikarirken yine uyaniyo aynen kisir dongu bu sekilde devam.doktora sordun sutum yetmiyo doymuyomu diye.benimkide kusuyo tekrar emzirince bu arada.doktor cok kucuk emme refleksi hicbi zaman gecme sutun doyuruyoki ayda 1 kilo almis demisti.oyuzden duzeni oturana kadar yapicak bisey yok gibi.bebegim 42 gunluk

Biraz kolaylik olsun diye gazini emzirdikten sonra gazini cikarirken yan yatir o sekilde cikar gazini daha sonra uykuya dalinca koy yatagina ben oyle yapmaya basladim

canım bende 2 çocuk büyüttüm 3.de yolda.. bebeğin 34 günde 1200 gram almış ise iyi doyuyor doymasında bir problem yoktur.gelişimi normaldir.ayda en az 800-1000gram alıyorsa tam doyuyor ve iyi gelişiyor demektir. Bazı bebeklerde emme refleksi yüksek olur anne memesini karnı tok olsada yalancı emzik gibi kullanır..böyle durumlarda emzik kullanmak kaçınılmaz oluyor bir de emzik vermeyi dene

Olmasi gerektigi gibi davraniyor sevin opun sarilin aglasin olsun varsin gececek hepsi sakin uzmeyin kendinizi. Benim kiz her ili saatte bir emerdi oyle memede oyalanmak istedigini anlayinca yalanci meme verdim. Yoksa acikmadan sadece emmwk istiyor. Bu arada en fazla 30 dakika uyanik kalabilir. Soyle bir rutin oneririm sabah 7 de emzirin altini temizleyin yatirin. Sonra 9 da uyandirin ve emzirin bu arada uyanirsa uyutmaya calisin en az 2 saat uyumali taktik su uyuturken segil uyaninca emzirin memeye bagimli olmasin. Ben boyle buyuttum.

çok emzirdiğin için çok kusuyor, birde kakası yeşile döndüyse vay haline...Her istediğinde meme verme arayı aç biraz.

Bende arkadaslara katiliyorum kesinlikle gazi var doktrun gaz cikarma hareketlerini gostermedimi bilmiyosan internetten izle cok yardimci oluyo alttan gaz cikarmmaya bide ben her gaz damlasini denedim en iyi ggelen zincoydu her istediginde verme memeni iycene doydugundan eminsen 2saatte bir ver yoksa cok yipranirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…