Bebek Beslenmesi Tecrubelerinize, yardiminiza ihtiyacim var!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Permers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
593
0
46
- Yurtdışı
Yardim cigligimin sebebi 2 yasindaki oglumun yemek sorununu olusturan iki konu ile ilgili:

1- 11 aylik oldugunda rota virusune yakalanan oglum, o gune dek akliniza gelebilecek herseyi sorunsuz yerken, o gunden beri yani tam 14 aydir hazir mamadan baska sey yemez oldu Yogurt seviyor, ona bile arada nazlansa da sorunsuz verebildigim tek gercek gida. Sakin, israrci olmayan tutum sergilemis olsam da yemek istememesi degismedi. Bu hafta icerisinde ilk kez nasil olduysa kofte yedi. Evde yaptigim tavuk nuggetlerden 2 kucuk parca yedi. Meyve, yogurt sorunsuz yedikleri. Hazir mama dedigim nestlenin cerelac isimli su ile hazirlanan toz mamasi. Yemekten kesilince doktoru daha cok kucuk, ac kalmamali en azindan bundan ver diyerek tavsiyede bulunmustu. Karisik sebzeli+pirincli olanini ve balli+tahilli olanindan yiyor. Sevdigi seyleri bulabilsem onlari yapicam ama mesela kofte yaptigim zaman muhakkak yer diye bir huyu da yok. Bir ara az da olsa pirinc pilavi/bulgur pilavini yogurtla karistirip yedirebiliyordum. Artik onu da yemiyor.

2- Bebekliginden beri mama sandalyesi ile hep beraber sofraya oturmamiza ve onun da onune tabagini, catalini, kasigini koymama ragmen su an kesinlikle sofraya oturmuyor. Eline catal almiyor, yemekleri kendi yemeye calismiyor. Gecen aksam sadece bir kere yogurdunu kasikla bir iki kez yedi o kadar. En onemlisi yemek yenilecegi zaman oturmuyor olmasi. Ille onu oyalayacak birseyler bulup benim yedirmem gerekiyor. Bir oyun grubu buldum. Cocuklari gorunce yer dediler. Yok, bizimki birakin onlari gorup de yemek istemeyi, onlarla beraber masaya oturmuyor bile. Ayakta gezinen, yemek ya da meyve yemek yerine masadan uzaklasan bir tek o. Bugun oglusumdan bir ay kucuk bir kizin kendi kendine nasil yedigini gorunce (masallah) aglamamak icin zor tuttum kendimi inanin. (Not: Oglum, cocuklar masaya oturup oyun hamurlari ile oynarken bile sandalyeye oturmamakta inat ediyor. Evde de ancak ben yedireceksem bir yere oturuyor.)

Okuyanlari bunaltmamak icin cok detaya girmemeye calistim. Ozetle durumumuz bu.

Bebeklikten alisir kendi yemeye biliyorum ama, acaba aranizda sonradan olsa (benim durumumdaki gibi) catalini kasigini kullanmaya, yemek yenilecegi zaman herkes gibi oturmaya alistirabilmis anneler var mi?

Yumurta makarna gibi yumusak kivamli seyleri yemiyor. Isirarak yemeyi ve daha sert kivamli seyleri sevdigini anladim. Pogaca simit kek vs az da olsa yiyor. Acaba boyle isirarak olsun yiyebilecegi, yumusak kivamda olmayan neler pisirebilirim? Hic birsey yemezken kofte yemesi bile evde bayram havasi estirmisken, en azindan menusunu biraz genisletebilir, sevecegi daha cok sey bulabilirim diye umit ediyorum.

Son düzenleme:

Canım benim ya çok zor olmalı bende korkardın yemeyen bir çocuğumun olmasından ama çok şükür şimdilik iyi ben bahsettiğin kaşık mamalardan hiç vermiyorum muhallebisi meyvesi herşeyi kendim yapıyorum tabi daha 8 aylığız bundan sonra ne olur bilemem seninkide başta güzelce yiyen bebeklerdenmiş

Profesyonel yardım almayı düşündünmü hiç çünkü bizler anne yüreğiyle çaresiz kalabiliyoruz anladığım kadarıyla çok hareketli çocuğun yeneklerini onunla birlikte hazırlayın eğer buna uygunsa

Birde bi yazı okumuştum sakın çocuğunuza ısrar etmeyin yemesini istediğiniz şeyi kendi tabağınıza koyın ona teklif etmeyin ve " ay çok güzel olmuş, nasıl tatlı olmuş, hepsini yesemmi gibi cümleler kurarak dikkatini çekin ve sonra ona teklif edin mutlaka yediğiniz şeyi merak edicek ve yemek istiycektir" diyordu dene bakalım işe yarıycakmı

Allah kolaylık versin inşallah en kısa zamanda düzelir

Canım benim ya C

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canim benim aklima farkli birsey geldi. Simdi cocuklar baska arkadaslarin yaninda onlarin yedigini goruncede yemeye basliyor tadina bakmak amacli. Mesela bir yuvaya oyun kulubune falan gibi yere goturseniz. Simdi orda birsuru cocuk olur ve hepsi kendi yemegini yer. Onlarla beraber oynar yemek saati gelincede birbirlerine bakarak belki cocugunuzda yemeye baslar. ve bir yemek yeme aliskanligi gelisebilir.

Cok zor bir durum allah yardimcin olsun

Cevabin icin tesekkur ederim canim. Rabbim evladini sana bagislasin. Profesyonel yardim kimden nereden alabilirim bilmiyorum. Doktoruna her sordugumda normal diyor. Israr etmiyorum canim. O ozendirme calismasini cok denedim ama hiiic umrunda bile olmuyor :)

Insallah evladin hep istahli olur. Doktorun bile tavsiye etse aman hazir mama verme, alistirma. Hos anlattigim hersey cocuktan cocuga degisiyor. Bizimkini mama sandalyesinde hep masaya dahil etsek de, onune kendi yiyebilecegi seyleri ve hasigini catalini koysak da bizimki bu duruma uymadi. Insallah sorunsuz buyutursun evladini.

tatlim cevabin icin tesekkur ederim ama yazimda ikinci maddede zaten bu durumdan bahsetmistim. Bizimki ozgur ruh, inatci. Henuz uyum saglamadi henuz. Insallah ileride degisir bu durum.

tatlim cevabin icin tesekkur ederim ama yazimda ikinci maddede zaten bu durumdan bahsetmistim. Bizimki ozgur ruh, inatci. Henuz uyum saglamadi henuz. Insallah ileride degisir bu durum.

cok zor isin valla. Allah kolaylik versin. Hic kendinde eksiklik arama. Bazi cocuklar oyle oluyor iste. Kardes kardese bile benzemiyor. Insallah biraz buyuyunce duzelir. Ben birini taniyorum cocuk kucukken cok zayifti sonra 4 yasindan sonra istahi acildi bir yemeye basladi 4 aylikken sut icmiyen cocuk 4 yasindan sonra siseyle sut icmeye basladi.

o kadar benzer seyler yasamisiz ki, resmen psikolojim bozuldu. benimki meyve ve sut haric bir sey yemiyor. peynir, yogurt vs.asla yok. bugun sadece 2 kivi sabah biraz musli ve zorla cacik verdim. her seyi kendi yemek istiyor, resmen benden korkuyor. ancak zorlamassam hic bir sey almiyor. dr zorlama diyor, ancak aksama kadar sadece sutle duruyor ve cok kotu oluyorum. zorlayinca en azindan 1-2 lokma yiyor. bu arada kizim 17 aylik.

sabah kalkiyoruz. sirayla her seyi deniyorum. omletinden, kaynamis yumurtaya kadar. yemiyorr, yemiyor. gecev bir tanecik tavuk butu yedi, sanki dunyayi fethettik, ama ertesi gun yemedi.

velhasil bu kadar sagliksiz beslenmesi beni cok uzuyor, ancak elimden bir sey gelmiyor. drum butun cocuklar yemiyor, yiyen cocuk bulmak asil zor diyor.

ohhh, icimi doktum rahatladim :)))))))))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…