Merhaba arkadaşlar.Uzun yıllardır bu sitede üyeyim.çok faydasını gördüm her anlamda.ne yaşarsan yaşa yalnız değilsin çünkü bu sitede.
Öncelikle şunu belirteyim.1.58cm boyunda 23 yaşında bir bayanım.doğduğumda olmasa bile 5 yaşımdan sonra hep gürbüz bi çocuk oldum.Zaten 10-11 yaşlarındayken regl görmeye başladım.ilk başta korksakta doktor bize bunun normal olduğunu tükettiğimiz besinlerin eskisi gibi doğal olmadığı için böyle sonuçlar doğurduğunu söylemişti.ben daha da kilo aldım tabi.
ilk büyük rejimimi 6.sınıfa giderken yaptım. 68kilodan 52 kiloya düştüm.sadece sabah kahvaltısı ve aksam yemeği yiyordum.tabi ergenlikte böyle bi rejim yaptığım için boyum uzamadı.bunun ceremesini çok çektim.yine de zayıflamak güzel gelmişti.yaşım küçük olduğu için olayın ciddiyetinin tam farkında değildim.
uzun bir süre zayıf kaldım ama sonra tekrar kilo aldım.lise sonda ikinci büyük rejimimi yaptım 75 kilodan 58kg'a düştüm.bu rejimim daha düzenli ve bilinçliydi.her gün yürüyüş yapıyordum.hareketli bi hayatım vardı okul dershane derken koşturup duruyodum.3 ana 3 ara öğün besleniyordum.ve maydanoz suyu tüketiyordum.sabah peynirli sandvic oglen corba salata aksam sebze yoğurt türünde besleniyodum.haftada bi iki kere sütlü tatlı yerdim.
üniversiteye başlayınca yurtta çok kilo aldım hazır yemek tükettiğim için.üniversite 1in sonunda ayrı eve çıkınca bir rejim daha yaptım.75ten 62kg'a düştüm.1 ay boyunca spor salonuna gittim ve ciddi bir şekilde inceldim.beslenme düzenimde gayet dengeliydi.sabah erken kalkar yürüyüş maksadıyla alışverişe giderdim.erkenden kahvaltı yapardım akşam 7den sonra bir şey yemezdim.
bu kilomu 2 yıl kadar korudum.ama yazları ailemin yanına gelince ipin ucu kaçıyordu.üstelik ben yemek yapmaya bayılan biriydim.ve olan oldu 2011 yazında 85 kilo oldum!1.58 boyunda 85 kilo bir genç kız hayal edin.o her zaman övülen yüzümün güzelliğide fayda etmiyodu artık.hiç unutmam edremite tatile gitmiştik.denize girdiğimde öz abim ve amcam benimle alay ederdi.hayatımın en berbat tatiliydi.babam bile "artık yeme kızım" derdi.bense ağlayarak çikolata kurabiye yerdim.
ramazan geçtikten sonra 85 kiloyla 1 eylülde rejime başladım.programım şu şekildeydi:
sabah eynir,zeytin,domates,1 dilim kepek ekmeği,yumurta
ara:1-2 top sade dondurma veya 1 dilim karpuz
öğle:salata,çorba,ayran,1 dilim ekmek
ara:1 porsiyon meyve
akşam:salata çorba ayran
hergün en az 30 dk bantta yürüyüş yaptım,bol su,yeşilçay ve acıbiber tükettim.20 gün evden dışarı çıkmadım ve 20 günde TAM 5 KİLO verdım.
sonra okul açıldı ama kilo verdiğim için mutluydum az da olsa güvenmeye başlamamıştım kendime.daha sonra bu diyetimi protein ağırlıklı bi diyete çevirdim.her öğünümde protein ve sebze tükettim.yeri geldi yiyeceğimi yanımda taşıdım.hiç olmazsa çantamda meyve olurdu mutlaka.haftada bi iki sütlü tatlı yerdim.bazen öğün olarak simit ayran tüketirdim.ya da fast food istediğimde junıor küçük menülerden yerdim ama arada gayet düzenli bi beslenme programım vardı.her gün acı biber ve yeşilçay tükettim.leslie ile evde spor yaptım.laleliden fındıkzadeye yürüdüm. böylelikle 4buçuk ayda 85 kilodan 66 kiloya düştüm.ama 55 kilo gibi duruyodum.protein ağırlıklı beslendiğim için kas kaybı olmamıştı.
ben şu pis boğazımı bi tutabilseeeem ah ah:26: bi de herkes beni gaza getiriyodu aman sen güzel yapıyosun bi pasta yap yiyelim aman mantı yap aman börek yap.yaptıklarımdan yiye yiye yine 85 oldum.bakın vediğim kiloları almamın tek sebebi homini gırtlak yemem ve sporu bırakmam.çünkü pekmezinden tahinine bulgurundan patatesine herşeyi yemiştim zayıflarken.ölçü porsiyon kavramı yok bende bir şeyi seviyosam bıkana kadar yerim.1 kutu dondurma,4 dilim pasta gibi.lezzet düşkünüyüm ben!
Anam ne kadar uzun yazdım ben ya okuyanlar hakkını helal etsin valla.artık uzmanlık alanım oldu diyetler zayıflamalar.
3 kilo biraz dikkat ederek verdikten sonra tam bi rejime başladım.1nisanda 82 kiloydum bugün 77.7kiloyum.yani 27 günde 5 kilo verdim.yine protein ağırlıklı rejimimle.
arada çok bozduğum oldu.dondurma,iskender,pasta,cips ama yolumu buldum artık.eğer öğlen iskender yediysem akşam yemeği yasak bana.ya da akşam magnum mu yedim o zaman ertesi gün her öğünümden bi çeşit azalacak!sabah peynir yemicem öğlen sadece corba icicem aksam da sadece salata.ama yok bozmadıysam rejim listem şöyle olacak:
sabah:biraz peynir,bi iki ceri domates veya salatalık,1 yumurta,1 yeşil zeytin,2 dilim kepek ekmek,yeşilçay
ara:1 bardak light süt veya ayran,küçük bi avuç kurt üzümü(çok faydalı)
öğle rta boy bi kasede (tavuklu,yumurtalı,ton balıklı ya da peynirli) yeşil salata,1 kepçe corba(unlular hariç), ayran veya yoğurt
ara:aynı
akşam:öğlenin aynısı
bol yeşil çay,bol su,bol yürüyüş
şimdi bakınca size az görünebilir ama 2 gündür uyguluyorum ve hiç zorlanmadım.meyve az diyebilirsiniz yaz meyvelerinin cıkmasını bekliyorum özellikle kiraz zaten zayıflamak isteyen biri meyveyi biraz kısıtlamalı.bu liste benim en iyi kilo kaybı yaşadığım liste.zaten bakınca pek bir eksik yok bol süt ürünleri,protein,sebze var.salatamı yanımda taşırım okula giderken.çorbayıda okul yemekhanesinden alırım bitti gitti
ekmek tüketme alışkanlığım pek yoktur sabah kahvaltısında zorla yerim.pirince bulgura da düşkün değilimdir.valla bayadır düzgünlediğim için canım pek tatlı da çekmiyor.ama çok istersem tatlandırıcı light süt,light yoğurt,çilekle milkshake yapıyorum kendime.ya da dukan usülü tatlılarda cok başarılı
spor konusunda aslında fikrinize ihtiyacım var.ben platese veya fitness a gideyim diyorum ama şu anda nerden baksanız 17 kilo fazlam var.bu aşamada böyle kondisyon sporları kas yapar mı bunu istemiyorum açıkcası. amacım incelmek. özellikle baldırlarım,basenlerim ayrı özgür bireyler oldular.isim vercem yakında onlara yani yoksa şidmilik ciddi bi kilo kaybı yaşayana kadar leslie ile spor yapayım kosu bandında da hızlı tempo yürüyeyim yeter mı dersiniz?
ben elimden geldiğince girip sonuçları yazıcam buraya.ben sabırsız hatunum her gün tartılırım mutlaka
okuduğunuz için şimdiden teşekkürlerr
Öncelikle şunu belirteyim.1.58cm boyunda 23 yaşında bir bayanım.doğduğumda olmasa bile 5 yaşımdan sonra hep gürbüz bi çocuk oldum.Zaten 10-11 yaşlarındayken regl görmeye başladım.ilk başta korksakta doktor bize bunun normal olduğunu tükettiğimiz besinlerin eskisi gibi doğal olmadığı için böyle sonuçlar doğurduğunu söylemişti.ben daha da kilo aldım tabi.
ilk büyük rejimimi 6.sınıfa giderken yaptım. 68kilodan 52 kiloya düştüm.sadece sabah kahvaltısı ve aksam yemeği yiyordum.tabi ergenlikte böyle bi rejim yaptığım için boyum uzamadı.bunun ceremesini çok çektim.yine de zayıflamak güzel gelmişti.yaşım küçük olduğu için olayın ciddiyetinin tam farkında değildim.
uzun bir süre zayıf kaldım ama sonra tekrar kilo aldım.lise sonda ikinci büyük rejimimi yaptım 75 kilodan 58kg'a düştüm.bu rejimim daha düzenli ve bilinçliydi.her gün yürüyüş yapıyordum.hareketli bi hayatım vardı okul dershane derken koşturup duruyodum.3 ana 3 ara öğün besleniyordum.ve maydanoz suyu tüketiyordum.sabah peynirli sandvic oglen corba salata aksam sebze yoğurt türünde besleniyodum.haftada bi iki kere sütlü tatlı yerdim.
üniversiteye başlayınca yurtta çok kilo aldım hazır yemek tükettiğim için.üniversite 1in sonunda ayrı eve çıkınca bir rejim daha yaptım.75ten 62kg'a düştüm.1 ay boyunca spor salonuna gittim ve ciddi bir şekilde inceldim.beslenme düzenimde gayet dengeliydi.sabah erken kalkar yürüyüş maksadıyla alışverişe giderdim.erkenden kahvaltı yapardım akşam 7den sonra bir şey yemezdim.
bu kilomu 2 yıl kadar korudum.ama yazları ailemin yanına gelince ipin ucu kaçıyordu.üstelik ben yemek yapmaya bayılan biriydim.ve olan oldu 2011 yazında 85 kilo oldum!1.58 boyunda 85 kilo bir genç kız hayal edin.o her zaman övülen yüzümün güzelliğide fayda etmiyodu artık.hiç unutmam edremite tatile gitmiştik.denize girdiğimde öz abim ve amcam benimle alay ederdi.hayatımın en berbat tatiliydi.babam bile "artık yeme kızım" derdi.bense ağlayarak çikolata kurabiye yerdim.
ramazan geçtikten sonra 85 kiloyla 1 eylülde rejime başladım.programım şu şekildeydi:
sabah
ara:1-2 top sade dondurma veya 1 dilim karpuz
öğle:salata,çorba,ayran,1 dilim ekmek
ara:1 porsiyon meyve
akşam:salata çorba ayran
hergün en az 30 dk bantta yürüyüş yaptım,bol su,yeşilçay ve acıbiber tükettim.20 gün evden dışarı çıkmadım ve 20 günde TAM 5 KİLO verdım.
sonra okul açıldı ama kilo verdiğim için mutluydum az da olsa güvenmeye başlamamıştım kendime.daha sonra bu diyetimi protein ağırlıklı bi diyete çevirdim.her öğünümde protein ve sebze tükettim.yeri geldi yiyeceğimi yanımda taşıdım.hiç olmazsa çantamda meyve olurdu mutlaka.haftada bi iki sütlü tatlı yerdim.bazen öğün olarak simit ayran tüketirdim.ya da fast food istediğimde junıor küçük menülerden yerdim ama arada
ben şu pis boğazımı bi tutabilseeeem ah ah:26: bi de herkes beni gaza getiriyodu aman sen güzel yapıyosun bi pasta yap yiyelim aman mantı yap aman börek yap.yaptıklarımdan yiye yiye yine 85 oldum.bakın vediğim kiloları almamın tek sebebi homini gırtlak yemem ve sporu bırakmam.çünkü pekmezinden tahinine bulgurundan patatesine herşeyi yemiştim zayıflarken.ölçü porsiyon kavramı yok bende bir şeyi seviyosam bıkana kadar yerim.1 kutu dondurma,4 dilim pasta gibi.lezzet düşkünüyüm ben!
Anam ne kadar uzun yazdım ben ya okuyanlar hakkını helal etsin valla.artık uzmanlık alanım oldu diyetler zayıflamalar.
3 kilo biraz dikkat ederek verdikten sonra tam bi rejime başladım.1nisanda 82 kiloydum bugün 77.7kiloyum.yani 27 günde 5 kilo verdim.yine protein ağırlıklı rejimimle.
arada çok bozduğum oldu.dondurma,iskender,pasta,cips
sabah:biraz peynir,bi iki ceri domates veya salatalık,1 yumurta,1 yeşil zeytin,2 dilim kepek ekmek,yeşilçay
ara:1 bardak light süt veya ayran,küçük bi avuç kurt üzümü(çok faydalı)
öğle
ara:aynı
akşam:öğlenin aynısı
bol yeşil çay,bol su,bol yürüyüş
şimdi bakınca size az görünebilir ama 2 gündür uyguluyorum ve hiç zorlanmadım.meyve az diyebilirsiniz yaz meyvelerinin cıkmasını bekliyorum özellikle kiraz
ekmek tüketme alışkanlığım pek yoktur sabah kahvaltısında zorla yerim.pirince bulgura da düşkün değilimdir.valla bayadır düzgünlediğim için canım pek tatlı da çekmiyor.ama çok istersem tatlandırıcı light süt,light yoğurt,çilekle milkshake yapıyorum kendime.ya da dukan usülü tatlılarda cok başarılı
spor konusunda aslında fikrinize ihtiyacım var.ben platese veya fitness a gideyim diyorum ama şu anda nerden baksanız 17 kilo fazlam var.bu aşamada böyle kondisyon sporları kas yapar mı bunu istemiyorum açıkcası. amacım incelmek. özellikle baldırlarım,basenlerim ayrı özgür bireyler oldular.isim vercem yakında onlara yani
ben elimden geldiğince girip sonuçları yazıcam buraya.ben sabırsız hatunum her gün tartılırım mutlaka
okuduğunuz için şimdiden teşekkürlerr