ne yapsınlar merve,çoluk çocuğa musallat olur diye korkuyorlar..bu öküze kız çocuğunun gücü yetermi?inanmıyorum resmen neyi savunuyorsunuz. linç kültürünü mü? bu kız eline geçen bıçagı adama saplasa bunu savunurum ama linç çok aptalca ve cahilce bir şey. sadece cahillerin savunabilecegi bir şey bu linç kültürü. neye destek verdiginizin biraz farkında olsanıza
ne yapsınlar merve,çoluk çocuğa musallat olur diye korkuyorlar..bu öküze kız çocuğunun gücü yetermi?
pkk yandaşları ortalığı yakıp yıkarken polis yetişemeyince ülkücüler müdehale etmişo zaman tutsunlar götürsünler polise, az bir şey dövsünler. şeyini kesmek nedir ya da öldüresiye dövmek? bak bu linç kültürü igrenç bir şeydir. linç ortamı oluştugunda ne vur diyen bellidir ne de vuran. hadi burada bir suç var, ama bu kültürü översen ve destek verirsen bu linçler önüne gelene uygulanır. anarşisizm gibi bir şey bu. canı isteyene linç uygulasınlar ondan sonra. adamı etkisiz hale getirmek olmalı asıl ama, cezalandırmak ya da öldürmek degil. ha oradan geçen birisi can havliyle kızı kurtarmak için adamı öldürebilir olayın heyecanından bu başka. ama topluca adamı tutup bi taraflarını kesmek ise bambaşka bir şey. ortadoguda bunu kadınlara yapıyorlar mesela. birisi kadına ahlaksız diyor ya da zina yaptı diyor, ardından vur diyen belli degil vuran belli degil, taş atarlar falan... yazık kadını linç ediyorlar köpek sürüsü gibi. hiç de acımıyorlar ve olayda suçlu arasan da bulunamıyor. yargısız infaz ediyorlar.
linç kültürünü savunanların bir de şöyle bir lafı vardır ve bana inanılmaz igrenç gelir; ''tecavüzcüye hapiste gösterirler gününü, şişlerler onu'' gibi laflar. ya tecavüzcünün cezasını vermek oradaki diger mahkumlara mı düşmüş? onlar mıymış ahlak ve adalet bekçisi? o kadar ahlaklılarmış da ne halt ediyorlarmış hapiste? sonra da ''tecavüzcüye cezasını verdik'' diye ahlak abidesi mi olacak bu hırsızlar katiller, dolandırıcılar? tecavüzcüden daha ahlaklılar sanki ya.
hindistan'da tecavüz sayısı diger ülkelere göre epey fazla. gören de bu linç edenleri çok ahlaklı zannedecek. ne ilgisi var canım? belki bu linç edenlerin içinde de var tecavüzcüler. ama linç etti ya... tamam artık.
gider bi topluluk birin linç eder dolandırıcı diye, ya da yalancı diye ya da tecavüzcü diye... ama linç edenleri bi ayıklasan içinde kim bilir ne pislikler vardır. kendi pislik olanların başkasını linç etmeye hakkı mı olurmuş?
eksikleri olsa da hukuk diye bir şey var. linç kültürünü savunmak bana uymaz.
pkk yandaşları ortalığı yakıp yıkarken polis yetişemeyince ülkücüler müdehale etmiş
merve inan seni anlamaya çalışıyorum..ama çocuk yada kadın kız yada oğlan istismarcısı biri ile ilgili linçe uğramasın diyemiyorum..dr gitsin tedavi görsün bastıramıyorsa güdülerini..insan yada hayvanlardan uzak dursunlar..ikisi farklı olaylar. senin bahsettigin nedir bilmiyorum ama bi gruba karşılık diger grup engel olmuş olayı sanırım. ayrıca etkisiz hale getirdiklerinin oralarını buralarını kesmemişlerdir de herhalde?
burada ise kesip biçmişler adamı. üstelik burada adam tek başına ve etkisiz hale zaten getirilmiş. ondan sonrası linçtir işte. düşmanımın düşmanı dostumdur demeyin, bu ilkesizliktir. yarın bir olay başına gelir, ne oldugunu anlamadan bi bakmışsın karşındaki kalabalık sana düşman olmuş ve sorun nedir onu bile bilmezsin. biri vurun der diger vurur, olaydan 1 yıl sonra bile neden bunu yaptıklarını bilmezsin. bırakın bu 'düşmanımın düşmanı dostumdur' ilkesizligini şirketler, devletler, siyasetçiler yapsın.
bu arada pkk yanlılarına taraf olmasam bile mağdur halka üzülüyorum ..bunuda belirtmeden geçmeyeyim dedim..ikisi farklı olaylar. senin bahsettigin nedir bilmiyorum ama bi gruba karşılık diger grup engel olmuş olayı sanırım. ayrıca etkisiz hale getirdiklerinin oralarını buralarını kesmemişlerdir de herhalde?
burada ise kesip biçmişler adamı. üstelik burada adam tek başına ve etkisiz hale zaten getirilmiş. ondan sonrası linçtir işte. düşmanımın düşmanı dostumdur demeyin, bu ilkesizliktir. yarın bir olay başına gelir, ne oldugunu anlamadan bi bakmışsın karşındaki kalabalık sana düşman olmuş ve sorun nedir onu bile bilmezsin. biri vurun der diger vurur, olaydan 1 yıl sonra bile neden bunu yaptıklarını bilmezsin. bırakın bu 'düşmanımın düşmanı dostumdur' ilkesizligini şirketler, devletler, siyasetçiler yapsın.
merve inan seni anlamaya çalışıyorum..ama çocuk yada kadın kız yada oğlan istismarcısı biri ile ilgili linçe uğramasın diyemiyorum..dr gitsin tedavi görsün bastıramıyorsa güdülerini..insan yada hayvanlardan uzak dursunlar..
bence ibret olsun diye yapmışlardır merve..bir gün evladın olursa benden daha fazla tepkili olacaksın..ben bu kişileri hasta olarak görmüyorum. toplumun oluşturdugu kurallar var ve bunlara göre bu insanlar suçlu. öyle doktora gitmesi gereken bi hasta gibi göremem tecavüzcüleri. içinde tecavüz egilimi vardır, bunu suç olarak görmem çünkü insan içinden geçenleri engelleyemez ama bunu eyleme döktügü an suçludur. buna hastalık denirse tecavüzcülere bahane bulunmuş olunur sadece. içinden geçiyorsa da yapma yani dimi? herkesin içinden kim bilir neler geçiyor ama yapmıyorlar yine de, sen de yapma dimi ama? yapınca da ''aa ben hastayım ya beni tedavi edin'' oldu canım.
burada tecavüz etmeye kalkan adamı tutup biraz döveceklerdi, utandıracaklardı ulu orta sonra polise götüreceklerdi. ama linç kafasında olmak ayrı bi zihniyettir. gözü dönmüşlüktür. makul düşünme diye bir şey olmaz linç ortamında ve şovenistlerin, sözde ahlaklı ve sözde namuslu insanların savunacagı ve yapacagı bir iştir sadece.
bence ibret olsun diye yapmışlardır merve..bir gün evladın olursa benden daha fazla tepkili olacaksın..
kesinlikle her insanın aklından pek çok şey geçer..zaten inanalara göre aklından geçirmeye engel olamayaxağın için uygulamak günah..
ama insanları hayvanlardan ayıran içgüdülerimizle değil aklımızla haraket edebilmemiz..ve psikiyatristler bile..genetik olan bir takım yatkınlıklardan kişinin kendi kendine vereceği mücadeleyle vazgeçebileceğini söylüyorlar..
TCde yaşayan sıradan bir vatandaş olarak..hukukun nasıl işlediğini biliyorum yada sistemin diyeyim..ben asla savunmuyorum terörü..linçi...bak bir çocuğa değecek kötü niyetli bir el gerekirse kessinler..bebekler çocuklar masumdur..genç kızlar kadınlar erkeklere göre daha savunmasızdır..bıkmasalar bunu yapmazlardı bence..zaten bir kız tacize uğradığını hemen itiraf edemez..kolay duyulmaz...ben psikologları tehlike olarak görüyorum. adam tecavüz ediyor, ''aa adam hasta ama yoksa yapmazdı'' diyorlar. kadın yeni dogmuş bebegini öldürüyor ''aa ama dogum sonrası travma geçirmiş yoksa ödürmezdi'' diyorlar. e yani yok artık. suçluluarı masum göstermeleri çok tehlikeli. o yüzden psikologları tehlike olarak görüyorum. kim ya bunlar? kimin akıllı kimin salak olduguna, kimin normal kimin anormal olduguna bunlar mı karar verecek? kimmiş ki bunlar? daha önce başka başlıkta tartışmıtşım ve bu meslegi ahlaksızlık olarak gördügümü yazmıştım. hala da öyle düşünüyorum.
evladın olunca aynı tepkiyi verirsin diyorsun ama hukuk bunlara bakmaz. bir adam bir sürü kişi öldürmüşse ve idam edilecekse, annesi üzülür diye verilecek cezadan vazgeçilmez. hukukta duygulara çok önem verirsen, 'anne olunca anlarsın'' dersen, o zaman tüm mahkumları dışarı çıkaralım çünkü hepsinin annesi var onlar da üzülüyordur. hukuk ''anne olunca anlarsın'' cümlesi üzerine inşa edilemez.
bugün linç kültürünü översin, ibret olsun diye yaptılar dersin, ertesi gün senin aşına gelir, çocugunun başına gelir... o zaman da mı ibret oldu ama diyeceksin? düşmanının düşmanını her zaman dostun degildir.
TCde yaşayan sıradan bir vatandaş olarak..hukukun nasıl işlediğini biliyorum yada sistemin diyeyim..ben asla savunmuyorum terörü..linçi...bak bir çocuğa değecek kötü niyetli bir el gerekirse kessinler..bebekler çocuklar masumdur..genç kızlar kadınlar erkeklere göre daha savunmasızdır..bıkmasalar bunu yapmazlardı bence..zaten bir kız tacize uğradığını hemen itiraf edemez..kolay duyulmaz...