Tecavüz sanığına indirim, haberini yapan muhabire hapis istemi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Tecavüz sanığına indirim, haberini yapan muhabire hapis istemi

24/03/2016 13:29

Diyarbakır’da 14 yaşındaki çocuğa tecavüz eden sanığa ‘saygın tutum’ indirimi uygulayan mahkeme kararını haberleştiren DHA muhabiri Felat Bozarslan hakkında ‘yayın yasağını ihlal ettiği’ gerekçesiyle dava açıldı.

Fotoğraf: @FelatBozarslan

2013 yılında 14 yaşındaki Z.B.’yi başına taşla vurup bayıltarak tecavüz eden ve hamile kalmasına yol açan 22 yaşındaki Y.T.’ye duruşmadaki ‘saygın tutumu’ nedeniyle indirim uygulanarak 11 yıl sekiz ay hapis cezası verilmişti.

Kararı haberleştiren DHA muhabiri Bozarslan’ın hakkındaysa dört buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Gazeteci Bozarslan hakkında açılan davayı, kişisel Twitter hesabından şöyle duyurdu: 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan sanığa saygın tutum indirimi’ haberim nedeniyle hakkmda 4.5 yıla kadar hapis istemyle dava açıldı.”

http://www.diken.com.tr/tecavuzcuye-indirim-haberi-yapan-muhabire-hapis-istemi/

güç kimde ise karşısına çıkanı maalesef ottan kökten sebeplerle yakmaya çalışıyorlar.. iğreniyorum böyle insanlardan bu pis zihniyetten..

Şaşırdık mı??????

Sapıklığı yapan ceza indirimi alıyor..
Haberi yapan hapis istemiyle yargılanıyor..
Bu adalette bir yamuk var..
Ensar vakfı konusundada yayın yasağı yapamadılar zavallılar..
Bakın bakanı istifaya çağırıyorlar..
Şimdi bakana istifa et diyenlerde, ensar vakfını haber yapanlarıda güme getirmenin yolunu ararlar bunlar.

Ya ben cidden anlamıyorum, çocukların mağdur olduğu davalar neden kapalı yapılır? Çocuklar rencide olmasın diye değil mi? Adamın verdiği haberde zaten bebenin ismi geçmiyor, eee? Demek ki mağduru daha da mağdur eden bir şey değil bu, sorun ne anlamıyorum.
Acaba mahkeme mi rencide oldu?

Benimde aklım almıyor, mahkeme olmuş bitmiş, dediğin gibi çocuğun adı deşifre edilmemiş, hatta sapığın adı dahi dillendirilmemiş.
Yayın yasağı mahkeme sürecinde olabilir, delillerin karartılmaması vs vs artık ne gibi sakıncalar doğuruyorsa o sebepten yasaklarsın da, dava sonuçlanmış, sapık hüküm giymiş.

Sürekli indirime uğruyorlar ondandır belki de ama yani tecavüzcü de indirime layık görülüyorsa ne diyeyim ki ben

Aynen mahkemenin gizliliği benim bildiğim mahkeme sürecini kapsar. Mahkeme kararını "Yüce Türk Milleti" adına açıklamıyor mu?
E ben işte "Yüce Türk Milleti"yim, eee ben benim adıma verilen bir kararı bilmeliyim değil mi? Sorun ne? Usulünce yapılan haber kimseye zarar vermez ki.
Kaldı ki mahkemeler eleştirilmez değildir, eğer öyle olsaydı üst mahkeme diye bir kavram olmazdı.
Kararı nereden tutsak elimizde kalıyor.

Ve bence özellikle cinsel istismar, tecavüz davaları gayette halka açık görülmeli, mahkum edilen kişiye en ağır cezalar verilip bu da bizzat duyurulmalı, zanlı teşhir edilmeli, ki toplum vicdanı rahatlasın.

Böyle yapılması olası bazı tecavüz vakalarınında önüne geçer belki, ama biz zanlı kim bilmiyoruz, yetmiyor birde iyi hal indirimi veriliyor, caydırıcı olmuyor, aksine indirimlerin teşvik ettiğini düşünüyoruz hepimiz.

Araya girmiş gibi oldum ama bende böyle ört pas edildiği için bu olayların arttığını düşünüyorum
Yani adam rahat hiçbir şekilde deşifre olmuyor resmen korunuyor.Aldığı zaten komik bir ceza eee ondan sonra kaldığı yerden devam ....

Bilirsin ABD'de pedofil yasası vardır. Mahallendeki pedofilleri bilirsin, hatta arada dayak yer, öldürülürler falan. Kimisi bunu insan haklarına aykırı bulur ama ben destekleyenlerdenim. Kadına tecavüz eden için aynı şeyi söylemek güç olabilir ama çocukları korumak zorundayız.
Ben bir anne olsam, evimin yakınında bir pedofil olduğunu bilmek ve gerekirse o mahalleden taşınma hakkım olsun isterim.
Bu korkunç caydırıcı bir yöntem, eğer o adam deşifre olacağını, baskıyla karşılaşacağını, iş bulamayacağını, hayat kuramayacağını bilse, bir çocuğa yaklaşmak için 2 kere düşünür, belki tamamen engelleyemezsin ama azaltacağın kesin.

Araya girin konu üzerine hepimiz istişare edebiliriz.
Başta deşifre edilmemesini anlarım, yanlış tutuklama olabilir, iftira atılmış olabilir fakat delillerle su götürmez bir şekilde kişinin suçluluğu ispatlanmışsa deşifre edilmeli.
Bana kalsa ben her dakika adamın görüntüsü bile yayınlarım tvde, tecavüz ederken utanması, vicdanı yoktu madem, teşhir edilmektende utanmaz nasılsa.

Birde yapıp edip yakalanınca muhabirler görüntü alırken o kafalarını eğmiyorlar mı yüzlerini saklamak için deliriyorum, saçlarından tutup ne saklıyorsun yüzünü deyip dünyaya teşhir edesim geliyor.

Birde ben şuna kızıyorum.Böyle birşey başına gelen ailelerde susuyor yada susturuluyor.Herkesin dilinde bir "adalete güveniyorum".

Güvenme arkadaş güvendiğin adalet sana yapılanı başkasına da hak görüp serbest bırakıyor işte.

Özellikle çocuk istismarı konusunda kendi adaletini kendin sağlayacaksın diye düşünmüyorda değilim...

Son yıllarda giderek artan erkek egemen yaklaşımlar, erkeğin tahrik olmasını 'doğal', kadın rızasına bakmaksızın eyleme geçmesini de 'meşru' sayıyor. İstismara ve tecavüze uğrayan çocuklara bile bakış açısı bu yönde.

Gerek kadına tecavüz gerekse pedofili bütün bu sapıkların psikolojisinden çok artık yeni oluşturulmaya başlanmış dinsel sosyal yapıya bakmak gerekiyor bence.

siyasal İslâmcı ve dinci kesimin sürekli cinselliğe yönelik iğrenç ötesi fetvaları ve hatta Diyanet'in ve aile bkn. lığının pedofiliye açık açık hoşgörülü yaklaşımı ve yönetimin bu pisliklerin üzerini örtme ve hatta bu durumları üstün aklama çabasının başka bir açıklaması olamaz.

Benim çocuğum yok ama olanlara tavsiyem,
Çocuklarınızı hükümetin ulaşamayacakları yerde saklamanız.

Pedofilinin tedavisi yokmuş. O zaman bu pislikleri desifre etmekten de öte öldürmek hak olmalı. Gerçekten asabim bozuluyor artık sağlıklı düşünemiyorum. Böyle pislikleri gördüğümüz yerde oldurmeliyiz ve bunun yüzünden ceza almamaliyiz... Yoksa tukeneceklerine artarak devam ediyorlar. Ayrik otu gibiler.

Geçen facebookta sexy küçük kızlar diye bir sayfayi kapattirdik ihbar web.e şikayet ederek. Sayfada küçük çocukların resmi teshir ediliyordu.

Şimdi bu sayfayi acan pisligi hapse atsan ne olacak eninde sonunda çıkacak aramiza karışacak. öldürmeli öldürmeli bunun başka çözümü yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…