TDK 'kirli'yi böyle tanımladı: Aybaşı durumunda bulunan kadın!

9-10 yaşındaydım ve annem gayet uygun bir şekilde neyin ne olduğunu anlattı :KK70:
Hiç öyle travma falan bırakmadı ya, çok duygusal ve duyarlı bir çocuk değildim sanırım :KK70:

Nasil travma olmaz?? Cinsellik duydugum en igrenc seydi. Kimin aklina gelir erkegin pipisini oraya koymayi! Yurtdisinda yasadigimiz icin hatta ögretmene diyordum "sen yalnis biliyorsun, Türklerde böyle birsey yok" diye tutturmustum :KK70:

Yani senin yerinde olsam "gözümde birsey vardi" konusmasini tercih ederdim :KK70:

Nasil travma olmaz?? Cinsellik duydugum en igrenc seydi. Kimin aklina gelir erkegin pipisini oraya koymayi! Yurtdisinda yasadigimiz icin hatta ögretmene diyordum "sen yalnis biliyorsun, Türklerde böyle birsey yok" diye tutturmustum :KK70:

Yani senin yerinde olsam "gözümde birsey vardi" konusmasini tercih ederdim :KK70:

aayy çok güldüm canım biz türkler yapmayız öyle şeyler ha:KK70::KK70::KK70:

:rolleyes:

Yooo bende hiç travma falan olmadı kız :KK70: Gamsızmışım demek ki :KK70:

O ögretmen bu sözü asla unutmaz:KK70: :KK70:

inanılmaz sinirlendim bu konuyu okuyunca
ben 21 yaşıma kadar kirli diye bir tanım duymamıştım regli kadına
ay gördümü duydum ay başını duydum adet oldumu duymuştum da kirlendimi duymamıştım
taki üniversiteden doğulu bir arkadaşım ben 15 yaşımda kirlendim annem bana sen artık çocuk değilsin kirlendin evlenilecek yaşın geldin demesini anlatmasıyla duydum

halk arasında var diye kullanılmak zorunda mı
ona bakarsak halk metrese de kirli kadın diyor o zaman regl olan bütün kadınlar metres
toplumumuzdan eril dilden çıkarması zorunda olunan kelimeler inatla daha çok hayatımıza sokulmaya çalışılıyor

bu arada aklıma geldi yabancı bir filmde kadınları öldüren bir psikopat katil günlüğüne bu kadın kirli falan yazmıştı
dedektifler kadının regl olmasından bahsediyor Ortaçağ da kullanılırmış
yani katil kadının doğurganlığından ve kadından nefretini bu şekilde açıklıyor demişlerdi

Tdk ya yükleneceğimize önce kirlendim kirliyim kirli misin diye soran kadınların ağzında bu kelimeyi değiştirmek lazım. Tdk nın görevi dil oluşturmak ya da dili değiştirmek değil ki. Var olan bir tabiri ne kadar çirkin olsa da koymuş sözlüğe.

şimdilerde böyle söyleyen hiç duymuyorum ama eskiden kadınlar kirlendim derdi, hatta bazıları "kirliyken yaptığın kek tutmaz" falan derdi:KK53::KK53::KK53: çocukluğumdan altın günlerdinden inciler:olamaz:
valla yoğurt mayaladım hep tutmadı chess :oha: ayrıca turşuda bozulurmuş ama onu deneyimlemedim :KK70:

bu arada kirlenmek nedir yahu? regl olmak, olabilmek sağlıklı olmak demek. oh mis.

X