taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Ağlıyorlarsa az bile olabilir. Doktorum ne kadar isterse o kadar ver dedi. Bazen 120ye kadar çıkıyorum.
Öyle mi bana dr birsey demedi fazla vermiyormusum demek benimkilere az bile geliyormuş:)) sen rota virüs aşısını yaptirdın mi

Sağlıcakla büyüt bebeklerini inşallah canım
Ben pek taze değilim
11 aylık olduk maşallah
Mama Aptamil sevdiler benimkiler ama tavsiye dersen sma tavsiye ederim
Şimdi ek gıdaya epeyce alıştılar birazdan kahvaltı edeceğiz
Yumurta peynir zeytin patates:)

Bez sleepy derim malum iki bebek iyice masraf zaten
Sleepy hem ucuz hem pamuklu yumuşak
Uyku düzeni maalesef olmuyor pek canım
Biri uyusa öbürü ceee diye acıyo gözlerini
Bende bide ellerinizden öper 4 yaşında abimiz var:)
10 aylık olana dek pek uyku yemek banyo temizlik görmedim ama şimdi rahatladım
Örümcekte duruyorlar
Oyuncak oynuyorlar
Abimiz zaten en büyük yardımcımız
Herşeyime koşuyor Rabbim ondan razı olsun
Ben yalnız bakıyorum doğduklarından beri

bu konu çok iyi olmuş..
benimkiler 7,5 aylıklar..bu ara huysuzlar üstelik gaziarını zorla çıkarıyorlar hala..biri uyuyor biri uyanıyor bu ara.sankı anlaşmış gibiler..nedir ki dertleri?diş olabilir mi...ya sabır çekerek bakıyorum günlük 2-3 saat uykuyla duruyorum..
eşim ve oğlum yardımcı..sağlıklı olsunlar yeter ki bugünler de geçer diyerek teselli ediyorum.
bu aradaa yürüteçe ne zaman koydunuz?

kızlar mamaroo ana kucağı kullanan var mi ? biraz pahalı ama benimkiler tam kucak hastası olup çıktılar şimdiden bebek bakması değil de zor olan uykusuzluk

Diş olabilir canım ben doktorun verdiği dış jelini sürüyordum o dönem
Yemek istemiyorlarsa diş diye tahmin ediyorum
Benimkiler 8.ayda 1er dişleri vardi
Yürüteçe 9 aylıkken koydum aslında basmaya başladılarsa koyabilirsiniz sizde
Ben premature doğduklarından çekindim erken koymaya
İkisini aynı anda uyutabilirseniz biraz rahat olur sizin için
Ben birini dizimde sallarken öbürünü kucağımda uyutuyorum yada ikisini de beşikte sallıyorum

Oğlunuz kaç yaşında??
Benim oğlum da oldukça yardım ediyor bana bu küçük yaşında hergun onun için dua ediyorum
Oğlum olmasaydı asla bakamazdım
Kimsem yok çünkü
Ek gıdaya başladınız mı??
Çok zor ama Çok güzel ya Rabbim acılarını yaşatmasın bizlere

kızlar mamaroo ana kucağı kullanan var mi ? biraz pahalı ama benimkiler tam kucak hastası olup çıktılar şimdiden bebek bakması değil de zor olan uykusuzluk
Kaç aylıklar??
Ben almayı düşündüm ama pahali
Zaten epeyce masraf ettik biz o yüzden almadım
Çok da kullanılmıyor biraz daha büyüdüklerinde daha kolay oluyo şükür

Öyle mi bana dr birsey demedi fazla vermiyormusum demek benimkilere az bile geliyormuş:)) sen rota virüs aşısını yaptirdın mi
Bende cevap vereyim:)
Ben yaptirmadim 5 aylıkken ikisi birden ishal oldular ama bir haftada geçti
Sağlık ocağındaki ebemiz çok gerekli değil istersen yaptır ama rota olan kişi az
Bir o kadar da aşı yaptırmayan ve çocuğunu bu yüzden kaybeden de var dedi(

amin arkadaşım..
benimkiler de prematüre..34+3 haftalık doğdular..sizi başka konulardan hatırlıyorum yazdıklarınız ilham oldu bana bir kaç kere..tecrübeleriniz taze.çok sağolun.
iştahları yerinde.ama eller hep ağızda..diş jeli hakkında fikrim yok.
düzenimiz iyi idi.aynı sizin gibi biri kucakta biri beşikte uyuyordu.ama bir haftadır ne olduğunu anlamadım..

bir de çok farklılar biri çok yavaş ve nazlı..kucakta mutlu sadece.şarkı söyle,cee yap,agu bugu yap gönlü oluyor ..diğeri emekliyor önüne çöp koysan oynayacak onun bakımı daha rahat.sizinkilerin de karakteri farklı mı bu kadar?

oğlum 6 yaşında olgun Allah a şükür:)çok yardımcı bana bu kadar ilgili olacağını beklemiyordum doğrusu.rabbim hepsinin yüzlerini güldürsün

ek gıdaya gectik.o konuda rahatım maaşallahları var..
peki ne zaman oturdular.bizimkiler destekli oturuyorlar 15 dk yı buluyor bazen.Dr oturabildikleri kadar otursunlar dedi.sanki bu konuda biraz geri kaldılar*??

Tam bana göre bi topik:)
Bi kızım var 4 yaşında
İkizleri kolay büyütürüm tecrübeliyim dedim
Ama tecrübe falan boş vallahi anamı ağlatmış durumdalar uykusuzluktan mahvoldum
Bi düzen yapamadım
1 aylığız henüz meme emiyoruz ama kimi zaman doymuyorlar ozaman 30 yada 60 ml mama yapıyorum ve genelde kusuyorlar
Oglan acaip gazlı ve kabız
Kız arada kusuyor onun haricinde zor bebek deil ama oglan 3 bebeğe eş değer
Bez sleepe kullanıyorum ama kakayı emmiyor hugges iyi dediler onu deniycem beğenmezsem yine sleepe kullanırım kızımda prima kullandım ama tek bebekti ucuz alıp sık değiştirmek daha masrafsız geliyor :)
Kaynanam bizde ve aşırı bunaltımış beni gelen giden bitmiyor offffff hemen zaman geçse de işe başlasam istiyorum

benim kızda ishal cok oluyor yaptırmak istiyorum aslında insan korkuyor

Çok pahalı ya güzelde
Ben uygun 100 tl lik evde kullanılan ana kucağı aldım kızımdan kalma bitane vardı Bitsnede şimdi aldım iş görüyor

Birini sallarken diğerini neyapıyosun ikiside ağlasa ayağında sallamak istese
İkiside ayakta sallanmak isterse park beşiğim var en büyüklerinden aldım ona koyuyorum o şekilde sallıyorum
Ben hala ikisini beraber yatırıyorum:))
Küvözde çok ayrı kaldılar bende ayıramıyorum:))
Arada el ele tutuşuyorlar
Arafa birbirlerini tekmeliyorlar :))

Kaç aylık kızınız
Ek gıda yiyorsa normal ishal için muz ve haşlanmış patates çok iyi geliyor
Yedirebilirsin
Emiyorsa siz yiyin sütten de geçer
2.5 aylık canım aslında ishal mi onu bilmiyorum biraz cıvık yapıyor gunde 1 yada 2 kez anlamadım ben muz falan yesem bu sefer ben kabız olurum hemoroid de var bendr

O zaman çok çabuk geçiyor canım
Bence onu alacağın parayi ayır daha sonra ihtiyaç daha da artıyor
Biz 11 aylık olduk
Ayaklarım da sallıyorum artık
Bende ayagımda sallıyorum valla kolayıma geldi biri ayakta biri pusette sallanıyor hic iyi yapmadım ayakta ama mecbur kaldım cunkü kızim cok aglıyordu susturmak icin bu yolu buldum

Rabbim ayırmasın canım ne güzelmis bendr beraber yatırıyorum bizim park yatsk kücükmıs zor sığıyorlar peki biri kalktıgında digerini uyandırmıyor mu

2.5 aylık canım aslında ishal mi onu bilmiyorum biraz cıvık yapıyor gunde 1 yada 2 kez anlamadım ben muz falan yesem bu sefer ben kabız olurum hemoroid de var bendr
Hemoroid doğumdan mı oldu(
Bende de olmuştu ama geçti şimdi şükür
Şu gibi yapıyorsa ve kanlı oluyorsa gecmiyorsa ishal o zaman tehlikedir canım bu dediklerin normal geldi bana
Bende ayagımda sallıyorum valla kolayıma geldi biri ayakta biri pusette sallanıyor hic iyi yapmadım ayakta ama mecbur kaldım cunkü kızim cok aglıyordu susturmak icin bu yolu buldum
Bende aşı dan sonra ateşlendiler bı iki ayağımda salladım şimdi de alıştılar zor ama onlar için herşeye değerbirini kucağına alsan da uyurlar daha küçük seninkiler
Sallamayı da bırakabilirsin bence
Rabbim ayırmasın canım ne güzelmis bendr beraber yatırıyorum bizim park yatsk kücükmıs zor sığıyorlar peki biri kalktıgında digerini uyandırmıyor mu
Aminn inşallah canım
Ben yastık kullanmıyorum bu arada
Oğluma da kullanmamıştım
Markasını bilmiyorum ama 400 TL'ye almıştım Kraft yatakla beraber
Durumunuz iyiyse alınır bı daha
Ben iki yaşlarına geldiklerinde ayırım bizim odadan
O zaman a kadar idare ederiz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…