• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Birkaç ay sürekli sürdum sonra aklıma geldigi zaman sürüyordum valla.9 kilo aldım ben ins.sizde çatlak olmaz benim tek derdim karnım burus burus ne zaman duzelir bilmem
O sorun bendede var canim bende senin gibi merakla bekliyorum cok az almissin ikiz olmasina ragmen kac kilo dogdu pitirciklar

O sorun bendede var canim bende senin gibi merakla bekliyorum cok az almissin ikiz olmasina ragmen kac kilo dogdu pitirciklar
Kiz 2700 oglan 2400 dogdu canim ama beni gorenler hic ikiz sanmadı gerci söylemedimde kimseye son aya kadar kv bile senin karnin yok bebekleri kesin zayıf olur diyordu simdide beni sasirttın diyor
:halay:
Seninkiler kac kilo dogdu canım

Kiz 2700 oglan 2400 dogdu canim ama beni gorenler hic ikiz sanmadı gerci söylemedimde kimseye son aya kadar kv bile senin karnin yok bebekleri kesin zayıf olur diyordu simdide beni sasirttın diyor
2890 biri 2600 biri dogdu canim benim karnim 3 gibiydi :anneadayı::KK48:

Senin bebeler suyuyla kesesiyle 9kilo olur zaten:KK48: masallah kendine hic kilo almamissin,beslenmene dikkat ettinmi neler yaptin

Senin bebeler suyuyla kesesiyle 9kilo olur zaten:KK48: masallah kendine hic kilo almamissin,beslenmene dikkat ettinmi neler yaptin
4 ay mide bulantisıve kusmayüzünden yiyemedim sonrasında da yemeklerden tiksinti geliyordu hafif bulantılar devam etti surekli genelde muz süt nesguikli oluyordu arada yogurt peynir sebze ceviz yiyordum simdi düsunuyorumda aç kaliyormusum resmen:-)

Herkese merhabalar. Benim kızlar 14 martta 4 aylık olacak. Şuanda kiloları 5100 ve 5300 gram. Bu kilolar normal mi acaba? Diğer bebeklere göre çok çok ufak geliyorlar gözüme ama çok şükür sağlığımız iyi.

Bir de kızlardan biri çok uyuyor diğeri neredeyse gündüz hiç uyumaz. Hangisi normal anlamadım. Doktor gündüz uykuları azalacak dedi ama biri sürekşi uykuda...

Ayyy son bir sorum daha var:)) gün içerisinde bebişlerinizle uyku mama vs dışında neler yapıyorsunuz? Ben oyun halısında zaman geçirtiyorum, zeka kartları aldım onları gösteriyorum. Başka neler yapabilirim acaba?
doğum kiloları önemli canm ilk aylarda her ay 800 gr- 1 kg almaları gerek diye biliyorum , oyun halisi çok hayatımı kurtardı bide zeka kartlari gösteriyorum hoşlarına gidiyor tabi enerjim kalırsa :) malum oturmaya vakit olmuyor

canm ben 2 aydır çorba dışında evde kendim bi şey veremiyorum çünkü uğraşmama değmiyor kusuyorlar çok . sabah akşam kaşık maması :( çok sağlıksız ama napiyim zeytin katıyordum ben eskiden kahvaltıya ceviz katıyordum avokadolu çok seviyorlardı avokado yumurta sarısı zeytin ev yapımı peynir az ceviz devam sütüyle ıslatıp veriyordum
Merhaba güzel anneler biz 10 aylık olduk şükürler olsun.ne zamandır yazamadım ama bakınca herkes benim gibi sanırım.sizlere bir sorum var.kahvaltıları çeşitlendirmek istiyorum tariflerinizden paylaşırsanız çok ama çok mutlu olurum.biz pekmez peynir tereyağ yumurta sarısı bebek ekmeği ve bebe bisküvisi dönüşümlü kullanıyorum sizlerde durum nasıl?

benim kızlar da sürekli uyanıyorlar acıkıyorlar gece beslenmesini kesemem bu durumda ne bileyim 5 saat aç kalsalar içim acır :( diş dönemindeyiz uyku yok zaten , bide aç olsalar iyice uyumuyorlar genelde onlar derin uykudayken biberonla besliyorum 60 cc anca iciyorlar 3 saate 1
Kızlar bir sorum daha olacak keza kimse fırsat bulamamış gibi gözüküyor ama.10 aylık bebişleri olan anneler gece devam sütü için en az 3 kez kalıyoruz biz.bazı kaynaklarda beslemeye gerek olmadığı ve sabaha kadar uyuyabilecekleri yazıyor sizde durum nedir?emziren anneler sık kalkıyordur o yüzden benim gibi mama ile beslenenlere sorum.iyi geceler

Kızlar tansiyonlarınız nasıl hamileliğinizde ? Benim tansiyon yükseliyor hep nabzım da . Nefes alamayacak gbi oluyorum bayılacak gbi düşmüyorda kolay kolay

Kızlar bir sorum daha olacak keza kimse fırsat bulamamış gibi gözüküyor ama.10 aylık bebişleri olan anneler gece devam sütü için en az 3 kez kalıyoruz biz.bazı kaynaklarda beslemeye gerek olmadığı ve sabaha kadar uyuyabilecekleri yazıyor sizde durum nedir?emziren anneler sık kalkıyordur o yüzden benim gibi mama ile beslenenlere sorum.iyi geceler
Bizimkiler 19:00 gibi uyur gece 01:30 da 1 kere kalkarlar mama için ,bende beslemeye gerek yok diye okudum ,babaları işten çok geç geliyor sırf çocukları görsün diye kesmedim ama gündüz öğün miktarını çoğaltıp gece beslenmeye gerek bırakma diyor herkes

Bizimkiler 19:00 gibi uyur gece 01:30 da 1 kere kalkarlar mama için ,bende beslemeye gerek yok diye okudum ,babaları işten çok geç geliyor sırf çocukları görsün diye kesmedim ama gündüz öğün miktarını çoğaltıp gece beslenmeye gerek bırakma diyor herkes
Nazar değmesin senin kızlar 19 da nasıl uyuyor canım formülü bana da söylermisin? benimkiler gece 12 ye kadar yatmıyorlar yatıramıyoruz gece 03:30 da ve 07:00 mama meme ye kalkıyorlar 08 de temelli uyanıyorlar. Şu aralar dişler çıkacak kızlarımdan biri çok mızmız gece 4 kere uyanıyor uykusuzluktan ölüyorum resmen. Bu arada 193 günlüğüz

Maşallah canım allah dağına göre kar veriyor işte.öğün miktarı bizde kahvaltı,sebze çorbası,muhallebi 1 çay bardağından biraz fazla.ayrıca öğlen sebze çorbası yanında yarım köfte ya da kabak dolması vs..veriyorum.doktor maksimum 1 şu bardağı olmalı demişti.ama fazlasını benimkiler yemiyor.meyve ve kahvaltı ise 1çay bardağı ölçü bu dedi
Gece muhallebimiz 1 çay bardağı pirinç unu muhallebisine 5 ölçek mama 1tatlı kaşığı zeytinyağı ve pekmez.yavaş yavaş arttırıyorum.bizim ölçümüzü dr bu şekilde belirledi.

Nazar değmesin senin kızlar 19 da nasıl uyuyor canım formülü bana da söylermisin? benimkiler gece 12 ye kadar yatmıyorlar yatıramıyoruz gece 03:30 da ve 07:00 mama meme ye kalkıyorlar 08 de temelli uyanıyorlar. Şu aralar dişler çıkacak kızlarımdan biri çok mızmız gece 4 kere uyanıyor uykusuzluktan ölüyorum resmen. Bu arada 193 günlüğüz
Canım ben 2.5 aylıktan beri 19:00 da yatırıyorum,beyaz gürültü dinleterek birde yarım kundak yapıyordum ilk zamanlar 5 aydan sonra bıraktım kundağı,anne sütü almadılar pek o yüzden de sık uyanmazlar karınları doyuyor sanırım mamayla,emzik veriyorum sadece uyurken,oda karanlık oluyor,birde çocuğun huyu sanırım uyumlular maşallah diyelim ☺️

Güzel anneler size bir sorum var. 23 haftalik cift yumurta ikiz erkek bebeklerime hamileyim. Yaklasik 1 aydir falan hareketlerini hissediyorum ama soldaki bebegim heran kıpır kıpırken sagdaki cok az hareket ediyor.Yemeklerden sonra bile hareketi cok az,bazen onu tümgün hissedemeyince icime kurt düşüyor kenardan dürtüklüyorum zar zor kıpırdıyor:işsiz: son kontrolde doktoruma sordum gelisimleri iyi,fıtratları farklidir dedi. Sizin gebeliktede boyle bi durum varmiydi,sağ bebegim icinüzülüyorum endiseleniyorum bazen :KK43:

Güzel anneler size bir sorum var. 23 haftalik cift yumurta ikiz erkek bebeklerime hamileyim. Yaklasik 1 aydir falan hareketlerini hissediyorum ama soldaki bebegim heran kıpır kıpırken sagdaki cok az hareket ediyor.Yemeklerden sonra bile hareketi cok az,bazen onu tümgün hissedemeyince icime kurt düşüyor kenardan dürtüklüyorum zar zor kıpırdıyor:işsiz: son kontrolde doktoruma sordum gelisimleri iyi,fıtratları farklidir dedi. Sizin gebeliktede boyle bi durum varmiydi,sağ bebegim icinüzülüyorum endiseleniyorum bazen :KK43:
Benimkilerde öyleydi,doğdular hala biri çok hareketli diğeri sakin ,dr dediği gibi mizaç :))

Benimde karnimda oyleydi canim bumerangg arkadasin dedigi gibi dogdular yine ayni biri daha hareketli digerine oyuncak bile birakmiyor eline aldigini aliyor hem yerleride daraliyor buyudukce endiselenme

Hanimlar gebeliginde ebru șallının hamilelik pilatesini uygulayan yada doktoruna soran oldumu. Benim simdiden sırt ve bel agrilarim basladi birde hareketsizlikten hizli kilo artisi oluyor ikisinede faydasi olur diye dusunuyorum ama bebeklerime zarari olurmu bilemedim

Back