• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

kızlar tecrübelerinize ihtiyacım var :) ek gıdaya ne zaman kaçıncı ayda başladınız düzeltilmiş 6 ayı beklediniz mi neler verdiniz özellikle prematüre anneleri ... kızlarıma yavaş yavaş başlamak istiyorum doktordan önce sizden bilgi almak istiyorum

Merhaba arkadaşlar, 14 aylık bir oğlum var 2 hafta önce sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim, bugün 6+4 te kalp atışı için doktora gittik, tek kese 2 bebek gördük, ikisininde kalp atışı var çok şükür. Ama netten okuduğum şeyler beni korkuttu, aynı kese içinde biraz problemli oluyormuş. Benimle aynı durumu yaşayıp sağlıkla Doğum yapan var mı?
canm merhaba öncelikle hayırlı olsun , ah bu doktorlar ikiz gebelik görünce hele hele tek yumurta olunca hem korkuyorlar hem de bizi de korkutuyorlar .. ilk tek yumurta olduğunu öğrendiğimde doktorum eyvah eyvah diye bir tepki vermişti çok korkmuştum günlerce ağlamıştım ne yapacam nasıl olacak vs vs diye ... çok şükür Allah'a kızlarım 7. aylarındalar maşallah .. ikiz gebelik biraz dikkat isteyen bir gebelik, dinlen genellikle onun dışında her şey olacağına varıyor .. iki çeşit tek yumurta gebeliği var mono/mono arada zar olmayan ve mono /dia arada zar olan .. genelde arada zar olan diğerine göre daha az risksiz deniyor imkanın varsa arada bir perinatologa da görünmeni tavsiye ederim

raporda grade olarak ne yazıyor cnm ?
grade 2-3 le stent takmadan hamileliğimi tamamladım çok şükür . soluna yat sürekli

Cnm öncelikle cevap yazdigin için teşekkür ederim. Grade olarak kaca denk geliyor bilmiyorum. Pıhtılaşma var, kan akışı sorun olmasın diye başından beri sola yatiyorum.
Sende kaçıncı haftada farkedildi

Cnm öncelikle cevap yazdigin için teşekkür ederim. Grade olarak kaca denk geliyor bilmiyorum. Pıhtılaşma var, kan akışı sorun olmasın diye başından beri sola yatiyorum.
bende yanlış hatırlamıyorsam 20 li haftalarda , 34 te doğum yaptım ha taktık ha takacaz derken takmadan atlattim benim sonlara doğru gerileme olmustu iyiye gidiyordu ne alakaysa :) inş senin de iyiye gider , idrarını hiç ama hiç tutma gelir gelmez git lavaboya . bununla bir alakası var mi bilmiyorum ama ben çok tutardım idrarımı sonra tutmadım iyiye gitti.

internette eski sonuçlarımda raporumu bulursam kaç mm olduğuna bakacam senjn icin canim

bende yanlış hatırlamıyorsam 20 li haftalarda , 34 te doğum yaptım ha taktık ha takacaz derken takmadan atlattim benim sonlara doğru gerileme olmustu iyiye gidiyordu ne alakaysa :) inş senin de iyiye gider , idrarını hiç ama hiç tutma gelir gelmez git lavaboya . bununla bir alakası var mi bilmiyorum ama ben çok tutardım idrarımı sonra tutmadım iyiye gitti.

Idrarimi hic tutmuyorum. Sağdaki bebek böbreğime doğru sağlam tekmeler atıyor, canım yanıyor
Inş benimki de iyiye gider

D derindeniz1988
Böbreğim hâlâ 28 mm. Doğuma kadar dayanamazsin takalım dedi ürolog. Kendi doktoruma gideceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kafam karışık
Hamileykende ameliyat yapiyorlar canim benim tanidigimin apandisi patladi hamileyken aldilar hic bir sorun yasamadi kalbini ferah tut baska doktorlarada danis hepsi ayni seyi soyluyorsa bir bildigi vardir bence

Hamileykende ameliyat yapiyorlar canim benim tanidigimin apandisi patladi hamileyken aldilar hic bir sorun yasamadi kalbini ferah tut baska doktorlarada danis hepsi ayni seyi soyluyorsa bir bildigi vardir bence

Kendi doktorum da taktirmam taraftarı. 30 mm olursa taktiracagim. Teşekkür ederim cnm ilgilendigin icin

D derindeniz1988
Böbreğim hâlâ 28 mm. Doğuma kadar dayanamazsin takalım dedi ürolog. Kendi doktoruma gideceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kafam karışık
inş takmadan atlatırsın benim son haftalarda gerileme olmustu 20 mm gördüğüm bile olmustu Allah büyük ama yine de son çare takalım derse üzülme bir çok kişi takiyor canim inş şifa bulursun bi sonraki kontrolde dr gerek kalmadı der

kızlar nasılsınız ben çok çok yorgun'um çok yoruluyorum emzik tutmadıkları için ayrı bir zor geliyorlar Allah bağışlasın ama çok zormuş

Bir yaşını bitirdik biz şükür.Bir aydır daha rahattır gece uykulari iyiydi, 4 saat aralıksız uyuyorlardi.Ama kısa sürdü yine disleri geliyor yine huysuzlar.
Tek çocukta bile iki yaşından önce rahat edemiyor insan, ikizler de daha katmerli oluyor haliyle.
Sağlık olsun ne yapalim;)
7. ayın içindeyiz ne zaman rahata erecez :) gece uykuları ne zaman artacak gündüz uykuları çok kısa

kızlar nasılsınız ben çok çok yorgun'um çok yoruluyorum emzik tutmadıkları için ayrı bir zor geliyorlar Allah bağışlasın ama çok zormuş
Bende aynen canım bir gün atılıp gidicem yorgunluktan.kızlarım hasta oldu normal kontrol için Dr a gittik orada hasta çocuklardan şifayı kaptılar çok mızıldaklar dünyayı dar ediyorlar bana pış pış yapmaktan ne belim ne kolum kaldı. 5 gecedir saat 9 dan sonra kızımın biri zıvanadan çıkıyor çığlık çığlığa dün gece sesi kısıldı acile götürdük. Antibiyotik, calpol ve öksürük şurubu içiriyoruz.İkiz bakmak çok zor Allah'ın gücüne gitmesin. Dr muz kilolarını güzel Dedi kan şurubu vermedi. 6 ayı doldurunca direkt çorba ile başlayacağız 8 inci ayda kahvaltıya başlıcaz Dedi meyve püresi vermicez Dedi.eşim çocuklar o hastanede hastalık kaptı diye Dr dan soğudu sanırım Dr ü değiştiricez.

Biz bugün 132 günlük olduk. Salı aşılarımız vardı kızlar hasta olduğu için yaptıramadık iyileşince yaptırıcaz geç kalmış sayılmayız değil mi?

Bişey olmaz aşıların esneme payı düşünülüyor Allah hepimizin yardımcısı olsun tek çocuk büyütmek bile zorken bizimki biraz katmerli oluyor insan hiç geçmiycek bitmeyecek bu günler zannediyor ama büyüyorlar işte hamileliği düşünün hiç bitmiyor gibiydi şimdi yanımızdalar her güzelliğin zorluğu oluyor ben çok bunalınca bir kaç yıl sonrasını hayal ediyorum :)

Bende aynen canım bir gün atılıp gidicem yorgunluktan.kızlarım hasta oldu normal kontrol için Dr a gittik orada hasta çocuklardan şifayı kaptılar çok mızıldaklar dünyayı dar ediyorlar bana pış pış yapmaktan ne belim ne kolum kaldı. 5 gecedir saat 9 dan sonra kızımın biri zıvanadan çıkıyor çığlık çığlığa dün gece sesi kısıldı acile götürdük. Antibiyotik, calpol ve öksürük şurubu içiriyoruz.İkiz bakmak çok zor Allah'ın gücüne gitmesin. Dr muz kilolarını güzel Dedi kan şurubu vermedi. 6 ayı doldurunca direkt çorba ile başlayacağız 8 inci ayda kahvaltıya başlıcaz Dedi meyve püresi vermicez Dedi.eşim çocuklar o hastanede hastalık kaptı diye Dr dan soğudu sanırım Dr ü değiştiricez.
aynisi bizim de basımıza geldi canim bronşit oldu kızlarım , ikiz bakmak çok zor hasta ikizlere bakmak 10 kat zor .. Allah eksikliklerini göstermesin.
biz de normal kontrole gitmiştik odadaki hastalardan bulaştı dünyayı dar ediyorlar uyuyunca ağlıyorlar uyanır uyanmaz ağlıyorlar iştah desen sıfır şurupları içirene kadar 40 takla atıyoruz Allah hepimize kolaylık versin

Back