Tayyip’e cami yapmak için denizi dolduruyorlar!

Hay başınıza Recep Tayyip Erdoğan düşsün ya. Konu nerelere gelmiş.

' Bu Rize %66yla Akpye oy verdi. Herşey müstehak bunlara. Rte şehrin bütün kıyılarını doldurup rezidans diksin. ' diyebilseydik, o zaman kinci, nefret dolu olurduk. Ama diyemiyoruz. Ülkenin her karış toprağı, her damla denizi için üzülüyorum.

Konuyu saptırıp durmayın. Alakalı birşeyse yazın yoksa birsürü laf kalabalığı oluyor. Bütün topikler birbirini tekrar etmeye başladı artık.

Amin cümlemizin mai :) Bu nasıl bir giriştir yahu :)

Bence ne hastaneye, ne okula ne camiye ihtiyacı var artık Turkiye' nin . Hepsinden yeteri kadar var. Cami yapılacağına okul yapılsın diyenleride anlayamıyorum. Köylere belki evet ama okulsuz kutuphanesiz hiç bir yer yok camiler gibi.
Artık betonlaşma dursun.. Çocuklarımıza kıyılarımız, bahçelik alanlarımız kalsın.

Valla yeminle nerdeyse her topikte konuların iktidar, muhalefet, Atatürk'le Cumhurbaşkanı'nın kıyaslanmalarından bana da gına geldi.
Bu topikte benimde yorumum var, merak eden geçmiş sayfalardan bulur, tepkim denizin doldurulmasına, he başka yerlerde de dolduruldu yine tepki gösterdim, misal Kartal sahili vs.
Zira ben Doğa tutkunuyum, ağaç, deniz, hayvan dediniz mi ben tepkimi koyarım, yapan kim olursa olsun.
Ağaç kesme işini Yalova'da Yaptılar, burda konusu oldu, orda da tepki gösterdim.
Doğa'nın siyasetin üstünde olması gerekir ama olmuyor nedense?
Biri kesince gelişim diğeri kesince Kızılca kıyamet.
Kimse kesmemeli efendim, kimse Doğa'nın dengesini bozmamalı.

Heryer öyle beton yığını oldu ki biz bunu gelişme olarak görüyoruz, ki gelişim bu değildir de her neyse, hayvanlar artık barınacak yer bulamıyor, domuzların evlerini katlettik, eh tabii onlarda bahçelere kadar gelir oldu, öldürüyoruz Hamd olsun, sebep domuz olması, aman evimize kadar geldiler muhabbeti, evini mahvederler düşünmezler, hergün sokaktan kaplumbağa topluyoruz biz, binaların arasında sıkışıp kaldı hayvanlar, Doğa bulamıyorlar barınacak, bizde en azından bunca veballerine girdik evlerini yok ederek birde arabalar arasında ezilmesinler, çocuklar koca kayalarla canlarını almasın diye toparlayıp bulabildiğimiz yeşil alanlara taşıyoruz.

Bunlardan bahsetseniz biraz, katledilen doğadan, hayvanların ağaçların bizim kadar yaşama hakkı yok mu yani?

capa devlete bagli bir hastanemi iyice bi arastir bakalim?

Bilir misiniz bilmem, burda da haberi yapıldı, Afrika'da yaşlı adamın biri iflah olmaz, çölden cennet yaratılmaz denen bir yeri Yemyeşil yaptı azmiyle.
Bizdeyse kes babam kes, yap yolunu, câmini, okulunu, binanı ama zarar vermeden yap.
Sana bir Allah'ın kulu demez o zaman neden yol yaptın diye, milyonlarca ağaç gitti, eskiden beridir bu böyle hemen şimdi mi oldu demeyin sakın.
Siz o kesilen ağaçların yerine milyonlarcasını ekseniz yüzyıllarca önce dikilmiş bir ağacın yerini dolduramazsınız.
Doldurma alanlar ne kadar tehlikeli biliyor musunuz peki?
Dönüp 99 depremine bakın o zaman, doldurma alanların nasıl tehlikeli olduğunu görürsünüz, bizde maalesef anlık düşünüp icraate geçilir, ne etüd ne raporlar dikkate alınır.
Siz 99 depreminde ağır tahribatlı evlerin bile iki yama sıvayla yeniden yeni bina gibi satıldığını biliyor musunuz? Hemde depremden çok değil 1 sene sonra.
Bizde Çözümler böyle, anlık gün kurtarmalar, deprem olursa ölenlere Rahmet okuruz deyip geçilir.

Ki Yalova'da o beğenilmeyen Atatürk'ün elma bahçesi olsun yerleşimler yüksek alanlarda yapılsın dediği bahçelik alanlar bile bina doldu, sonuç çok acıydı.
Ya Gölcük?
Doğaya saygı gerek, insan hayatına, tüm canlılara saygı gerek, lakin ben cep doldurayımda ne olursa olsun derseniz diyetini sizler bizler öderiz en acı şekilde.

burayi denizin doldurulmasi umrunda olmayip rte nefretini belirten arkadaslar karistirmasa konu guzel gidiyordu yok bide demezlermi neden konu erdogana geliyor diye.hem kendileri aciyor konuyu hemde sutten cikmis ak kasik.bu isguzarliktan baska birsey degil.

Şu savunanların kaç tanesi rezidansta oturuyo yada satın alabiliyo merak ettim doğrusu parası olana rant sağlanıyo millet cukkaları doldurmuş ev üstüne ev alıyo lüxün dibine vurmuşlar paraları koyacak yer bulamıyolar artık Bunlarda üç kuruşla ev geçindiriyo açlık sınırında yaşıyo en doğal hakkı olan hastane bile ona lüx olmuş oh ne güzel diyo ona seviniyo zavallımlar ya milletçe geldiğimiz nokta içler acısı zihniyetler içler acısı geleceğimizse karanlık malesef

Mune çok Haklısın.
Örneklerin çok yerinde tespitler.
Aynı şekilde Ankara'da Atatürk orman çiftliğini örnek olması açısından Atatürk emekle yapmış.
Ankaralılar orası için Ankara'nın nefes alan yüzü derlerdi hatta.
Oraya bile Aksaray dikildi, sonrasında bunu savunanlar başıboş bir yeşillikti değerlendi, iyi oldu diye bakabiliyorlar.
İsyanımız bunlara... Birine değil hepsine. Sadece parti icraatlerine değil...

Benim sözüm herkese, kimse ama kimse burda siyaset üzerinden gitmesin, aslında bu haberde ana tema gerçekten doğa.
Ve biz bir deprem ülkesiyiz, her an her yerde deprem olabilir, bunu düşünerek yapılmıyor binalar, yollar vb.
Bakın bugün haberlerde İstanbul'u gördüm, çoğu yer sular altında kalmış, sebebi ne ? Çarpık kentleşme, yıllardır İstanbul göç alan şehirlerin başında gelir ama ne alt yapısı, ne binaların projelendirilmesi buna göre yapılmaz, herşey o anki duruma göre şekillenir, ileri düşünülmez hiç. sonra ne oluyor alt yapı çöküyor, evleri işyerlerini Binaları su basıyor, millet yüzerek canını kurtarmaya çabalıyor.
Bugün Allah göstermesin bir deprem olsa İstanbul bitti, o kadar diyeyim size, orda da Kartal başta olmak üzere pekçok kıyı ilçesinde doldurma araziler var.
Üstlerine bina yapılıyor, İstanbul'luyum İstanbul'u tanıyamıyorum artık, dere yataklarına bile ev Yaptılar, dere yataklarının zemini balçık olur.

Sevilmiyor mu güldürmeyin beni lütfen ak partinin başındayken Türkiye'nin yarısından çoğunun oyunu aldı eğer bu sevgisizlikse evet kimse sevmiyor.

Bina ve zina artınca ülkeyi kalkındı zannediyorlar malesef
Not: Zinanın suç olmasını hangi parti kaldırmıştı Türk Ceza Kanunu'ndan

Inan ben burda bilhassa konu doğa'ysa parti gözetmiyorum, dedim ya Yalova'da ağaç kestiler tepkimi koydum hatta İstanbul'a giderken Yalova'dan geçerken söylendim.
Üst geçit yapılacak cırt 2 ağaç kes, köprüye kes ordan 5 ağaç, sonra bir haber oluyor bakıyorsun memleketin bir şehrinde toprak erozyonu, neden olur toprak erozyonu? Basit pratik bir ilkokul bilgisidir, erozyonu engellemek için ağaç dikersin, yağış almak için ağaç dikersin.

Karadeniz'de bir yeşil yol projesi var, haberiniz oldu mu bilmiyorum, yaylaları birleştirmek için o güzelim yeşil doğayı kel aynak kuşuna döndürmüşler, etrafı da sanırım oteller vs olacakmış, tamda bilmiyorum ama halk tepkili istemiyor, adamın soluk aldığı bir Yaylası var onu da çölleştirmeye gerek yok.
Ya İtalya'ya baksınlar Allah Aşkına, adamların en yeni binası 600 yıllık, Doğa desen Doğa, sanat desen Sanatın beşiği, insanlar tarihine, tarihi dokularına sımsıkı bağlı.
Bizde Gar yanar aman efendim hazır yandı başka birşey çevirelim. Tarihi önemsiyoruz sözüm ona, en büyük tarihi katliam bize yapılıyor yahu.

Of valla darlandım, ağaç hayvan mevzularında susamıyorum billahi, en temizi ben köpüşümü gezdireyim biraz dışarda

Bina ve zina artınca ülkeyi kalkındı zannediyorlar malesef
Not: Zinanın suç olmasını hangi parti kaldırmıştı Türk Ceza Kanunu'ndan

Çaldı ama çalıştı diyen o kitle 'Ağacı kesti ama olayı boş bırakmadı Binayı dikti' diyorlar sanırım cümle kuramında.

Tarih mi? O da ne?
Geçen sene tarihi bir restorasyona denk geldim, yer sedir adası amfi tiyatro.
Bildiğiniz beton dökmüşler tarihi tiyatroya.
Bu işte bizlerin tarihten anladığı...
Neyse...
Yeşil yol kavramını sadece film ve kitap Adı ile anmak isterdim ama bu da sanırım baki olmayacak.
Hes'ten sonra yeni bir fiyasko daha var demek.
Ne diyeyim bilmiyorum. Bilemiyorum...
Şu görüntülere bakıp da içi kan ağlamayan olabilir mi?

Meyve veren ağaç taşlanır diye düşünüyorum. Siz Haklısınız anti rte ciler bir gün önceden gidip hastahne kuyruklarında beklenirdi. Bırak hızlı treni yollar bile yoktu doğru düzgün ama hepsi oldu ve laf ettiğiniz insanın herşeyinin keyfini çok güzel sürüyorsunuz çocuklarınıza okulda tabletler verildi akıllı tahtalar yapıldı ama siz hala din alanındaki Gelişmelere takılmışsınız tabiki hepsi olucak hem din hem eğitim bu Ülkede ikisinide isteyen Vatandaşlarımız var ben anti rte cilerden çok ne gerek var camiye şimdi cami için bişey diyecektim diyen insanların yazdıklarını okurken içim acıdı resmen rte sevmeye bilirsiniz herkesin düşüncesi farklı ama Müslümanlığa saygı göstermek zorundasınız bu tarz kelimeleri ben kesinlikle kabul etmiyorum ne demek camiye bişey derdim Burdaki arkadaşlar ona değilde rte koruyan arkadaşlarla tepki gösteriyorlar oda garip. Türkiye son 13 yılda gelişebildiği kadar gelişti her alanda peki daha önce iktidarda olanlar neler yaptı sormak istiyorum. Kuyruklarda beklenen sefil günler ne çabuk unutuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…