- 20 Mart 2015
- 89
- 250
- 43
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Sesli harf Hakkımı kullanmak istiyorum:
Bende nokta hakkımı kullanmak istiyorum......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sesli harf Hakkımı kullanmak istiyorum:
Bende nokta hakkımı kullanmak istiyorum......
Senn o dukkanlardan çıkarıyor dediğin adamlari dışarda bırakmaz ERDOĞAN sn merak etme
"Aaa, camilere niye bu kadar tepkilisiniz" diyen üye'ye, can dündar bir yazisini paylasmak istiyorum. Biraz daha iyi anlarsiniz o zaman tepkilerimizi. Ha bu arada bu yazi evet 2007'de yazildi fakat '07 ile simdi arasinda pek fark olacagini sanmiyorum.
Sayıyla kendine gelmek
NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:
"Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?"
Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
* * *
Türkiye'de kaç okul var?
67 bin...
Kaç hastane var?
1220...
Kaç sağlık ocağı var:
6 bin 300...
Peki kaç cami var?
85 bin...
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
Peki kaç kilise var?
270...
Kaç cemevi var?
100.
* * *
Türkiye'de kaç doktor var?
77 bin...
Peki kaç din görevlisi var?
90 bin...
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
* * *
Türkiye'de kaç kütüphane var?
1435...
Almanya'da kaç kütüphane var?
11 bin...
Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
13...
Kaç kentte kuran kursu var?
81...
Bu kursların toplam sayısı kaç?
3852...
* * *
Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?
35 bin...
* * *
İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
783 trilyon...
Ulaştırma Bakanlığı'nın?
678 trilyon...
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
677 trilyon...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
632 trilyon...
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
280 trilyon...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
249 trilyon...
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
404 trilyon...
Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
1.3 katrilyon...
8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
* * *
Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
1997'de 66 trilyon.
1998'de 119...
1999'da 180...
2000'de 270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 1.7 katrilyon...
* * *
Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?
Bu mesajda da alkış Hakkımı kullanabilir miyim?Dogru, tipki Somadaki herseyini kaybeden insanlari disarda birakmadigi gibi degil mi...
Bu mesajda da alkış Hakkımı kullanabilir miyim?
Su istatistikler ulkenin ne kadar geri kalmis bir ulke oldugunun gostergesi.Hani dunyaya meydan okuyan ulke diyorlar ya ufurukten...Kendi kendilerini aldatmaktan baska birsey degil.
Dışarda bıraktığını kim soylediki dışarda bıraksaydı sence suriyelileri içeri alirmiydi her neyse kim olursa olsun sevmesen bile hep kötü tarafina bakmiyacaksin sevmediğin için zaten kötü bi de iyi tarafina bak ben öyle yapıyorumDogru, tipki Somadaki herseyini kaybeden insanlari disarda birakmadigi gibi degil mi...
Dışarda bıraktığını kim soylediki dışarda bıraksaydı sence suriyelileri içeri alirmiydi her neyse kim olursa olsun sevmesen bile hep kötü tarafina bakmiyacaksin sevmediğin için zaten kötü bi de iyi tarafina bak ben öyle yapıyorum
Al gene aynı şey neyse yaHa eveeet.. bide Suriyeliler var dogru söylüyorsun. Hani, çoçuklari sokakta mendil satip, kapkaçlik yapan, kizlar ise, 15,16 yasinda bile baska bir adamin 2inci 3üncü kadini, sirf parasi için olmaya razi, çadirlarda kalip, aç sefil yasayan halktan bahs ediyorsun.
Evet, evet, kuralsiz, yardimsiz bir sekilde Tayyip çok iyi etti o Suriyelileri Türkiye'ye getirmek ile
Ya insanlar neden geçmişe bakmaz ki ee tabi rahatlik geçmişi unutturdu doğru rahatlıktan hep bi mazeret bulunur cami yapması bile suç doğru aslında gecenin bi köründe 03:00 hastaneye gidip sonrada geç mi kaldım diyen kisilere hastanelere kabul edilmeyen hastalara sorulmali bence vb seyler daha bisürü şey işte...e onlar unutuldu tabi sıra beklenmediği için bu tür konular çıkar ortaya ozaman lar düşünmeye vakti yoktu ki insanların
Al gene aynı şey neyse ya
Ya insanlar neden geçmişe bakmaz ki ee tabi rahatlik geçmişi unutturdu doğru rahatlıktan hep bi mazeret bulunur cami yapması bile suç doğru aslında gecenin bi köründe 03:00 hastaneye gidip sonrada geç mi kaldım diyen kisilere hastanelere kabul edilmeyen hastalara sorulmali bence vb seyler daha bisürü şey işte...e onlar unutuldu tabi sıra beklenmediği için bu tür konular çıkar ortaya ozaman lar düşünmeye vakti yoktu ki insanların
Al gene aynı şey neyse ya
Evet hastanelerin durumu çok sahane simdi..... Millet elini, kolunu kaybediyor simdi. Ha daha geçenlerde bir THY hostesi öldü, hastane hep hostesi geri çevirmisti "basit bir gribin var" diyerek..
Halen özel hastane/devlet hastane denilen ayrim var, burda saglik bransinda olan ve ya hastaneler ile ilgili tecrübelerine anlatmak isteyen bir insan ile konusun. Bir gör bakalim 13 yilde ne degisti, ne degismedi...
Tabi ne kötü olduysa Tayyip hiç iyi olanlar söylenmez vadesiyle ölen bile Tayyibin suçu birinin bi yerinde bise çıkar onun suçu çok şey değişti görmek isteyene
bizim aile dr u,oğluma birşeyi yok deyip bir soğuk algınlığı deyip gönderdi,çocuk fenalatı gece özele götürdük,zatürreye çevirebilirmiş geç kalmışsınız dedi,iğne tedavisi oldu yavrum,ki bu şekilde burada çok kişi zatürre olduEvet hastanelerin durumu çok sahane simdi..... Millet elini, kolunu kaybediyor simdi. Ha daha geçenlerde bir THY hostesi öldü, hastane hep hostesi geri çevirmisti "basit bir gribin var" diyerek..
Halen özel hastane/devlet hastane denilen ayrim var, burda saglik bransinda olan ve ya hastaneler ile ilgili tecrübelerine anlatmak isteyen bir insan ile konusun. Bir gör bakalim 13 yilde ne degisti, ne degismedi...
Ya cami lüks konutların bulunduğu sitenin içine yapılacak. Mahallenin camiisi olmayacak yani.
Sanki mahallede camii yokmuş, camii yapmak için arsa da yokmuş ta deniz doldurulup camii yapılacakmış gibi yorumluyorsunuz.
Oraya zenginlerin oturabileceği denize nazır bir site yapılacak. Kıyıdaki yapılar boşaltılacak, dümdüz edilecek. Yetmiyormuş gibi deniz de doldurulacak. Ve konutlar yapılacak. Bu haliyle çok tepki çekerdi değil mi? İçine birde camii koymuşlar işte. Hoop sorun tamam. Proje iptal olursa bunlar camii istemiyorlar. Bunlar anarşist. Siz sanıyor musunuz millet akın akın gidip orada namaz kılacak? Sitenin sakinleri için yapılacak bir camii. Zarrabgiller gibiler namazlarını kılabilsin diye tesis edilecek bir yer. Sanki kamu malı olacakmış gibi yazıyorsunuz.
Bende bunu ayakta alkışlarım konuş arkadaşım görmezler görmek istemezler onlarevet cok sey degisti.evet saglik benim alanim.insanlar bu cevrede ozellikle ciddi vakalarda devlet hastanesi.i tercih ediyor.hastane personeli cogunluk hizmeti gizel oldugundanburada dogum yapmak istiyor.odalar tek kisilik tuvalet banyosu var her gun duzenli temizleniyor insanlar ameliyatlar icin bicak parasi adi altindaki rusveti vermiyor, yenidogan yogunbakimi var guvenli dogumlar yapilabiliyor, butun tetkilleri yapiliyor hastane hastane dolastirilmiyor tum cihazlar mevcut, hastanin bir sikintisi oldugunda hasta haklari bolumune sikayeti.i bildiriyor, insanlar degisen gelisen yenilikleri takip eden bir "devlet hastanesinde"n cok cok memnunlar...oncesi boylemiydi peki asla degildi.suan calisanim oncesinde hasta olarak gelirdim.hastanelere icler acisiydi hersey heryer.bu hizmetleri inkar edenler haketmiyor.begenmeyende almasin kullanmasin butun bunlar ulkeye hizmet yapildiginin gostergesidir.camide yapilsin hastanede parkta hepside benim ulkeme yapilsin.
bunlara cevapları yok camide takılıp kaldılar. sorsan doğayı korumak dinin gereği derler ama katline göz yumarlar