Tayyip’e cami yapmak için denizi dolduruyorlar!

Türkiye Müslüman bir ülke değil,çoğunluğu Müslümanlardan oluşan laik bir ülke.

ben sizin örnek verdiğiniz üçüncü kategoridenim yani oraya caminin ihtiyaç olmadığını düşünüyorum,mantığım şöyle;bir camiye kadir vs...geceleri hariç kadınlar zaten gitmez ve gidenler çoğunlukla erkeklerdir ve camide geçirilen süre mesela okulda geçirilen süreden çok daha kısadır,gün boyu zaten camiyi kullanamayız ama bir okul öyle değildir.

Ayrıca benim kelimelerimi bana kullanmanız sizi haklı yapmaz,kaç tane camiye ihtiyaç olduğunu tabiiki bilemem öyle de birşey demedim,mesela o cami camisi olmayan bir köye,bir kasabaya vs... yapılsaydı tepki göstermezdim ama şu sıra sırf gösteriş niyetli ihtiyaç dışı yapılan birçok caminin gereksiz olduğunu düşünüyorum,bu camide onlardan birisi yani ihtiyaç dışı,bunun için defter kalem tutmama da gerek yok.

Zaten yapılan sosyal tesisi bırakın yerine cami yapın deseniz elbetteki tepki alırsınız,o zaman şu dediğinizden ne farkı kalıyor ki.

bence yazman hiç bir şey ifade etmeyecek,akp neylerse güzel eyler,ananmızın ak sütü gibi ak

hem cami yapılsın, hem okul hem de neye ihtiyaç varsa hepsi yapılsın. yapmak da görevleri zaten.

atama konusuna değinenlere de katılıyorum ayrıca, çok komik puanlarla atananlar varken millet 90 ile atanma bekliyor. ben de bekliyordum da daha beklemiyorum, pes ettim :) :/

....

mesele camii yapılması mı yani ben anlamadım :/ hepsi de yapılsın. olmuyor mu yani? ayrıca camii tayyip erdoğanın camiisi mi? sadece ona mı ait tapusunu ona mı veriyorlar?

ama bir yerin doldurulup yapılmasına karşıyım, olası bir depremde anında yerle bir olan yerler, doldurulan yerler.

bi insana karşı olmak ayrı bir şey. ama her yaptığına da karşı olunmamalı. iyi yanları da kötü yanları da görülmeli ve olay başka yerlere taşınmamalı :/ mesele camii yapılması değil, başka şeyler olmalı. o yapılsın ama başkası da yapılsın denmeli, camii yapılmasın zaten ihtiyaç yok demeyin.

ona da var okula da var. okula daha çok ihtiyaç varsa 1 camii yapılıyosa 3 okul yapılır. yapmaları gerekiyorsa yapsınlar tabii ki...

Birsey olmaz ki Mune abla, deprem olsa bile bu seferde "deprem, Türkiyenn fitratinda var, bakin 1999 yilindada deprem olmus..." Hatta Türkiyede yasanan tüm depremleri siralarlar ve ölenler içinde "kaderlerinde ölmek varmis, hepsi sehit" deyiverirler. Ve sonra yine millet bunlara oy verirler, ölenlere sehit ünvani verdikleri için. Ve akp yine ceplerini doldurmaya devam ederler. Yani harbiden, bu adamlar ne yaparsa yapsin, ne olursa olsun, millet bunlari tutmaya devam edecek ne yazikki.

"Aaa, camilere niye bu kadar tepkilisiniz" diyen üye'ye, can dündar bir yazisini paylasmak istiyorum. Biraz daha iyi anlarsiniz o zaman tepkilerimizi. Ha bu arada bu yazi evet 2007'de yazildi fakat '07 ile simdi arasinda pek fark olacagini sanmiyorum.

Sayıyla kendine gelmek

NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum:
"Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?"
Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiği rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu.
Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum:
* * *
Türkiye'de kaç okul var?
67 bin...
Kaç hastane var?
1220...
Kaç sağlık ocağı var:
6 bin 300...
Peki kaç cami var?
85 bin...
Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor.
Peki kaç kilise var?
270...
Kaç cemevi var?
100.
* * *
Türkiye'de kaç doktor var?
77 bin...
Peki kaç din görevlisi var?
90 bin...
Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor.
Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var.
* * *
Türkiye'de kaç kütüphane var?
1435...
Almanya'da kaç kütüphane var?
11 bin...
Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var?
13...
Kaç kentte kuran kursu var?
81...
Bu kursların toplam sayısı kaç?
3852...
* * *
Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var.
Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var?
35 bin...
* * *
İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar?
783 trilyon...
Ulaştırma Bakanlığı'nın?
678 trilyon...
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın?
677 trilyon...
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın?
632 trilyon...
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın?
280 trilyon...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın?
249 trilyon...
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın?
404 trilyon...
Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar?
1.3 katrilyon...
8 bakanlığın bütçesi kadar...
22 üniversitenin toplam bütçesine denk...
* * *
Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım:
1997'de 66 trilyon.
1998'de 119...
1999'da 180...
2000'de 270...
2001'de 302...
2002'de 553...
2003'te 771...
2004'te 1 katrilyon...
2005'te 1 katrilyon...
2006'da 1,3 katrilyon...
2007'de 1.7 katrilyon...
* * *
Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi?

Ya cami lüks konutların bulunduğu sitenin içine yapılacak. Mahallenin camiisi olmayacak yani.

Sanki mahallede camii yokmuş, camii yapmak için arsa da yokmuş ta deniz doldurulup camii yapılacakmış gibi yorumluyorsunuz.

Oraya zenginlerin oturabileceği denize nazır bir site yapılacak. Kıyıdaki yapılar boşaltılacak, dümdüz edilecek. Yetmiyormuş gibi deniz de doldurulacak. Ve konutlar yapılacak. Bu haliyle çok tepki çekerdi değil mi? İçine birde camii koymuşlar işte. Hoop sorun tamam. Proje iptal olursa bunlar camii istemiyorlar. Bunlar anarşist. Siz sanıyor musunuz millet akın akın gidip orada namaz kılacak? Sitenin sakinleri için yapılacak bir camii. Zarrabgiller gibiler namazlarını kılabilsin diye tesis edilecek bir yer. Sanki kamu malı olacakmış gibi yazıyorsunuz.

Senn o dukkanlardan çıkarıyor dediğin adamlari dışarda bırakmaz ERDOĞAN sn merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…