Öncelikle bu benim Kadınlar Kulubüne eklediğim ilk tarifim.Aslında pek çok kişi tarafından bilinen bir tarif.Ancak herkes damak tadına göre değişik versiyonlarını yapabilir.Geçen gün eşimle Mado'da oturduk,oradaki menüde eşim bu yemeği görünce tutturdu bana bundan yap diye:)Bende kendimce bu tarifi denedim.Sonuç güzel oldu.
Krep Hamuru için:
Aslında ben artık krep hazırlarken göz kararı yapıyorum.Alıştım sanırım.Ancak şu ölçülerle de yapılırsa olur.
Yarım litre süt
1 Yumurta
8-9 kaşık un
tuz
Ben ayrıca krep hamuruna yarım paket kabartma tozu ya da bir fiske karbonat koyuyorum.
İç Harcı İçin:
Yarım kilo tavyk göğsü
Bir paket mantar(400-500 gr kadar)
Yarım kutu krema ya da yarım çay bardağından biraz fazla süt
Soya sosu(2 yemek kaşığı kadar)
Kekik,kırmızı biber,kara biber,tuz ve arzu edilen diğer baharatlar
Öncelikle krep hamurumuzu hazırlıyoruz.Bütün krep malzemelerini çırpma kabına alıp,mikserle çırpıyoruz.Kıvamını kepçe ile ölçebiliriz.Kıvamı boza gibi olacak,ne çok yoğun ne çok sıvı.Kreplerimizi tavamızda güzelce pişiriyoruz.İsterseniz krepleri yağlayabilirsiniz.Daha yumuşak olması açısından.
Daha sonra mantarların saplarını ayırıp baş kısımlarını doğruyoruz.Onları tencereye alıp sularını salıncaya kadar pişiriyoruz.Sonrasında kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyup arada karıştırarak pişiriyoruz.Sulu olması gerekli.Ayrıca su koymuyoruz.Suyunu da çektirmiyoruz.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip,soya sosunu da koyuyoruz.En son kremasını-ki ben evde yoktu süt koydum-ekleyip biraz daha pişiriyoruz.Sonra kreplerin bir köşesine harçtan koyup sarma sarar gibi sarıyoruz.Yağlanmış borcama dizip açılmasın diye baş kısımlarına birer tane kürdan saplıyoruz.Üzerlerine birer kaşık tavuğumuzun suyundan döküp,tavukla mantarı pişirdiğimiz tencereye bir tane büyük boy domatesi rendeleyip,biraz pişiriyoruz.İçine kekik ve tuz atıp,ruloların üstüne birer kaşık koyuyoruz.Fırına verip domateslerin rengi değişene kadar pişirip,en son çıkarmadan önce birer dilim kaşarı üstlerine koyup kızarmasını bekliyoruz. En son tabaklarımıza koyup afiyetle hapur hupur yiyoruz:)
Sizlere de tarifimi okuduğunuz için teşekkür etmeyi unutmuyorum tabi ki:)