Tavuk Yemekleri Tavuklu Şevketi Bostan Yemeği - Egemden Zeytinyağı Sponsorluğunda

balbocegi35

Ayı balı bol bulunca orasına burasına sürermiş :)
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2013
12.321
8.575
448
hukuk
Diğer bir ismi kenger yani şevketi bostan ile karşınızdayım. İzmir -Urla'nın çok meşhur otlarından biri olan Şevketi Bostan tam bir şifa deposudur.

Malzemeler;

-4 Yemek kaşığı zeytinyağı
-Yarım kg bonfile tavuk eti
-Yarım kilo Şevketi Bostan kökü
-1Adet soğan
-2Adet havuç
-4 bardak sıcak su
-2 çay kaşığı tuz
-1çay kaşığı karabiber
-1 adet portokal suyu
-1/2 limon suyu

Terbiyesi için;
-1 adet portakal suyu
-1/2 limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
-1 adet yumurta

Nasıl yapılır ?

Kızdırılmış zeytinyağında tavuk ve soğanı kavuruyoruz .
Üzerine şevketi bostanimizi ekleyip 5 dk daha kavurup üzerini gecicek şekilde sıcak su ekliyoruz kaynamaya birakiyoruz. Kaynadiktan 20dakika sonra havuclarimizi ekliyoruz. (Erimemesi için erken koymadım)
Bir yandan da terbiyesini hazırlayabilirsiniz.

Terbiyesi için yumurta, un , limon suyu , portakal suyu ve isteğe bağlı karabiberi ekleyip karıştırıyorum. İyice karıştırdıktan snra yemeğimizin suyundan alıp terbiyemizin içine azar azar döküp karıştırıyoruz. Terbiyemiz hazır hale geldikten snra, yemeğimizin içine döküp 5 dakika karıştırıyoruz. (terbiyeli yemeklerde tuzu piştikten snra eklersek , yemeklerimiz kesilmez) Daha snra kısık ateşe alıp 20 dk pişiriyoruz. Şevketi bostanımız yumuşadıktan sonra altını kapatım servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Eline sağlık canım, ben bu şevketi bostanı kavun gibi birşey sanıyordum. Sayende yeni bir şey öğrendim. Başarılar dilerim

hepinizi etiketleyemesemde , çok teşekkür ederim :) umarım mutfağınıza yenilik katmışmdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…