Büyütüp büyütüp pirinçlerin tane tane duruşuna ve parlaklığına bakıyorum. Bebeyim davıksız kısmından biber turşusu ile alırım bir tabak.Malzemeler Eki Görüntüle 3547087
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı + yarım su bardağı haşladığımız tavuk suyu
Kalçalı but
1 bardak kadar haşlanmış nohut
Öncelikle tavuklarımızı haşlanmaya bırakalım. Soğuk suyla iyice yıkadığımız pirinçleri sıcak tuzlu suyla 1-2 saat ıslatalım.
Eki Görüntüle 3547089
Haşladığımız tavuğun suyunu tencereye alalım.
Ben tadını böyle sevdiğimiz ve daha sağlıklı oldugunu düşündüğüm için pirinci kavurmuyorum. Dileyen bu aşamada pirinci kavurabilir.
Kaynayan suya suyunu iyice sürdürdüğümüz pirinci tuzunu, yağını dilerseniz 2 adet kesme şeker ve biraz limon ekleyelim. Nohutu da ilave ettikten sonra pişmeye bırakalım. Bu esnada tavuğu didikleyelim.
Eki Görüntüle 3547090
Eki Görüntüle 3547091
Pişen pilavımızı demlenmeye bırakalım. Didiklediğimiz tavuklarla sunumda buluşturalım. Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 3547092 Eki Görüntüle 3547093 Eki Görüntüle 3547094 Eki Görüntüle 3547095 Eki Görüntüle 3547096 Eki Görüntüle 3547097 Eki Görüntüle 3547098 Eki Görüntüle 3547099 Eki Görüntüle 3547100 Eki Görüntüle 3547101
Bende baktım ama bol tavuklu isterimBüyütüp büyütüp pirinçlerin tane tane duruşuna ve parlaklığına bakıyorum. Bebeyim davıksız kısmından biber turşusu ile alırım bir tabak.
Tane tane yapmış kerataBüyütüp büyütüp pirinçlerin tane tane duruşuna ve parlaklığına bakıyorum. Bebeyim davıksız kısmından biber turşusu ile alırım bir tabak.
Suyunda pişmiş olması kâfi benim içün.Bende baktım ama bol tavuklu isterim
Bana şu saatte pilav yaptırdıBende baktım ama bol tavuklu isterim
Vallahi becermiş, hiç ümidim yoktu.Tane tane yapmış kerata
Yeme sakın, midene oturur bu saatte.Bana şu saatte pilav yaptırdı
Artık çok geçYeme sakın, midene oturur bu saatte.
Afiyet şeker olsun ne diyeyim. Yarın tatil zaten, sabaha kadar oturun.Artık çok geçeşimin de canına minnetmiş. Yoğurtla yedik
Kalaşnikofla taradı resmenBam bam bam
MersiAfiyet şeker olsun ne diyeyim. Yarın tatil zaten, sabaha kadar oturun.
Ohhh, yarasın.Mersisıcak çikolata da ondan
Gece gece yapmayın etmeyin hojammSuyunda pişmiş olması kâfi benim içün.
Sen yaparsın sasirmayiz canomBana şu saatte pilav yaptırdı
Günaha soktu bizi gece gece, gitti yattı.Gece gece yapmayın etmeyin hojamm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?