Yarışma Tavuk Kebabı ve Güllaç ile İftar Sofrası

ASSOSyal

sosyal 🍒
Pro Üye
28 Haziran 2011
62.151
155.895
898
Canım Kadınlar

Ramazan ayımız mübarek olsun. Sevilen iki tarifi sizin için yaptım. Umarım sizde beğenirsiniz.

TAVUK KEBABI

MALZEMELER:

yarım kilo ızgara tava tavuk
1 soğan
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
tuz ,karabiber, toz biber,pul biber vs.
ahşap şiş

YAPILIŞI:

soğan, biber, maydanoz, sarımsak rondodan geçiriyoruz. Tavukları varsa kemiğini çıkarıp rondodan geçiriyoruz. Baharatları ilave edip yoguruyoruz. En az 20 dakika dolapta bekletiyoruz. Porsiyonluk şişe takacak kadar harcamizdan ayırıyoruz. Kaseye su koyup elimizi islatarak ayırdığımız parçalardan tek tek sislere takıyoruz. Elimiz ıslak olunca kolaylık oluyor. Yağlı kağıt üzerine sislerimizi diziyoruz. Yanına biber ,domates koyup 200 ° fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Zaten pistigini üzeri kızarinca anliyorsunuz. Isterseniz tavada ya da izgarada da pisirebilirsiniz.

GÜLLAÇ

MALZEMELER:

300 gr güllaç yaprağı
2 kilo süt
3 su bardağı şeker
vanilya
ceviz içi

YAPILIŞI:

sütü tencereye koyuyoruz. Üzerine şeker ve vanilyayi ekliyoruz. Eriyen kadar Karıştırıyoruz. Çok sıcak olmaması gerekiyor, parmagimiz ile sıcaklığı olcebiliriz. Sıcak olursa hamur olur. Güllaç yapraklarını tepsimize göre parcalayalim. En alta bir yaprak koyup süt ile üzerini islatalim. Yapraklarin yarısına gelene kadar devam edelim. Ben alta 6 yaprak koydum. Arasına ceviz içi serpelim. Kalan yaprakları yine üst üste şekerle ıslatıp dizmeye devam edelim. Dolapta dinlendirelim. Üzerini istediğimiz gibi susleyelim.

AFİYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
Ooo kebaplar güllaçlar sarmalar havada uçuyor maşallah Hepsi çok güzel olmuş. Ellerine emeğine sağlık canım Yarışmada başarılar diliyorum

Ooo kebaplar güllaçlar sarmalar havada uçuyor maşallah Hepsi çok güzel olmuş. Ellerine emeğine sağlık canım Yarışmada başarılar diliyorum
Canoomm sayende çok güzel bir yemek öğrendim, ben sana çok teşekkür ederim tadı çok güzeldi. Senide çok bunalttim biliyorum ama hatır için çiğ tavuk yersin bilirim

Of of of, hepsi bir birinden lezzetli gözüküyor ama güllaca bittim Ellerinize sağlık, harika görünüyor! Bol şanslar dilerim

Ellerine, emeğine sağlık Her şey çok güzel, harikaaa görünüyor. Gece gece canım çekti. Börek, kebap,sarma, güllaç her şeyi yiyebilirim şuan yarışmada bol şans, başarılar dilerim

Canım sosyalim her şey çok ama çok güzel olmuş hepsi muhteşem görünüyor ellerine sağlık darısı bize inşallah

Ellerine sağlık kuşum hepsi çok güzel ama güllaçççç

Of of of, hepsi bir birinden lezzetli gözüküyor ama güllaca bittim Ellerinize sağlık, harika görünüyor! Bol şanslar dilerim
Yaa çok teşekkür ederim, çok incesiniz beğenmenize çok sevindim. Gullaci ilk defa yaptım ve yedim, bende çok sevdim. Herkes yapıp yesin isterim

Ellerine, emeğine sağlık Her şey çok güzel, harikaaa görünüyor. Gece gece canım çekti. Börek, kebap,sarma, güllaç her şeyi yiyebilirim şuan yarışmada bol şans, başarılar dilerim
Yaa çok tatlısın, ben yiyemedim biliyor musun gece yarısı güllaç yedim ,sirf merakımdan çok sağol canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…