TAVSİYE.. ( yorum bekliyorum :) )

whisper_m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
23
1
36
Balıkesir
şmdi bn şöle bşey yapıyrm bide fikrinizi alıyım dedim.. :) :kedi:

sabah akşam kfileks yiyorum (çikolatalı) öğlende sebze yemeğiyle haşlama tavuk flan aradada salatalık.. :)

3 günde aerobk step yapıyorum.. sengözlerimebaksanab
17 yaşındayım daha.. :) zemuszemus
sizce ek bi spora daha gerek warmı bu yaptıklarım yeterli mi hafta 1 kilo flan verebilmk için.. :) fisfisfis

merhaba canım,günde 3 öğün ye k-fleksi..sütle beraber...aralarda ise 14 gün boyunca salatalık ve cacık ve de yoğurt tavsiye ederim...14 günde rahat 3 kilo verirsin.birde yarım limon sık içine 2 çorba kaşığı elma sirkesi ekle biraz da su karıştırıp iç.sabah aç karına akşamda yatarken...ben bunu yapıyorum birde 2 cevizi kırıp suya bırakıyorum akşamdan sabah uyandığım zaman aç karına içiyrum.düzenli yaptım işe yaradı.lahana yağı ve biberiye yağını al karıştır kilo olan yerlerine sar ve streçle..buda bende çok işe yaradı....ama düzenli yap 1 ay...kolay gelsin canım...

ayyy tşk ederm cnm.. zaten 3 öğün diyet yemeği hazırlamak çok zor geliodu bide farklı seyler yiyince daha çok yiyesim gelio.. dediğin gbi üç öğün yapıyım bakıyım.. :)

bence çikolatalısını yeme canım k flakesin çünkü çok kalori var onda ben de aldım ondan ama yemeye cesaret edemedim. sabah yiyebilrsin çünkü yakarsın gün içinde enerjisini zaten gençsinde ama akşamları zor olur akşamları daha hafif yemekler tüketmen kilo vermende sana daha fazla yardımcı olacaktır:)

k-flaksin meyvelisini tüketiyorum ben...gayet yerinde oluyor....ama ben artık sebze diyeti yapıyorum..yaşasın yeşil sebzeler zemuszemus

meyvelisi hafiftir herhalde ama çikolatalısının bir kasesi 663 kalori çok fazla gerçekten akşamları uzak durulmalı bence. ben de sebze ağırlıklı yiyorum çok da güzel gidiyor ama arada da sade müsli tükettiğim oluyor kolay gelsin hepinize=)

hıh ayy unuttm bide şey sorcaktm.. :) o elma sirkesi bide limonlu su karışımını sadece akşam yatarken içsem işe yarar mı sizce..?? sabah okula giderken hızlı hızlı içince çok midem bulanıo.. :/

olur canım olur sadece düzenli yap yemek yedikten sonra da içebilirsin..yanına hazırla okuldada içebilirsin..

arkadaşlar ben de göbek çevremdeki hafif yağ tabakamdan şikayetçiydim şu aralar ama bi takım şeyler yaptım ve bir iki hafta içinde 2 kilo verdim :dance: yaptıklarımı kısaca özetliyim:

kellogs k'nın web sitesinde bazı sıkılaşma hareketleri var, onları yapıyorum gün aşırı..
14 yaşımda ortaya çıkan sinir sistemi problemim nedeniyle beyaz ekmeği kesemiyorum, doktorum bunu kesinlikle tavsiye etmedi, içindeki B vitamini sinirler için çok yararlı, bu nedenle tamamen değil ama yine de ekmeği birazcık azalttım: sabah ve akşam yemeklerinde bir dilim yetti bana a.s ..
kesinlikle tatlı düşkünüyüm, birden bire çikolatayı kesemedim ama günde bir iki çay kaşığı nutella da yetiyo bana artık :)
ha bi de bol bol su içiyorum çünkü selülit problemim var, bunun yanında günde bir iki bardak bol limonlu(yarım limon) yeşil çay ve maden suyu tüketiyorum, kesinlikle çok yararlı yerimseniben
ha banyo sırasında kese yapmayı unutmuyoruz, bi de sitemizdeki bi konu başlığında okuduğum bi bilgiden yararlanıyorum ben( gerçi son zamanlarda hiç yapamadım :çok üzgünüm: ) ; bir çay bardağı içinde yeterince limon ve zeytinyağı koyup banyo sırasında bölgesel yağlanma olan bölgelere masaj yaparak iyice yediriyoruz ve keseyle de kızarana kadar güzelce keseliyoruz, sonrasında yumuşacık bir cilt vee selülit, yağlara hepsine elveda demeye başlıyoruuz :dance:

bir sorunuz olursa buralardayım bugün, cevaplamaya hazırım kızlarr sevgiyle kalın a.s.

tşk ederm hepiniizeeeee.. muaaah..opuyorumnanaktan
önerilerinizi dikkata alarak dewam ediyrm diyetime.. :) hepimiize kolay gelsn..:dance:

salatalık domates peynir ve 1 dilimkepek ekmeğinden oluşan hafif bir kahvaltı senn yaşın için çok daha saglıklı olacaktır canım
öğlen yemegindede çorba salata ve yagsız protein çeşitlerinden biri olablr
akşam yemegide yine aynı hafiflikte
aralarda elma yeşilçay grisini kuru kayısı vs yersen tokta tutar metobalizmanda çalışır
hatta ben 2 günde bir falan dondurmada yiyorum ama yukarıda söylediğimşekilde beslenip yürüyüşte yaparsam kimi hafta 1 kilo kimi hafta daha fazla kimi haftada daha az verebiliyorum
ha kimi zmanda ekmegeyüklenip veremiyrum
bence hala gelişim çağındasın en azından 20 yaşına kadar her türlü saglıklı şeyi kararında tüketmelisin
bol salata bol meyveyersen k flekslerden çokdaha saglıklı olur

şmdi bn şöle bşey yapıyrm bide fikrinizi alıyım dedim.. :) :kedi:

sabah akşam kfileks yiyorum (çikolatalı) öğlende sebze yemeğiyle haşlama tavuk flan aradada salatalık.. :)

3 günde aerobk step yapıyorum.. sengözlerimebaksanab
17 yaşındayım daha.. :) zemuszemus
sizce ek bi spora daha gerek warmı bu yaptıklarım yeterli mi hafta 1 kilo flan verebilmk için.. :) fisfisfis

Böyle muhalif olmayı sevmem ama yeterli besini sadece çikolatalı k-flexle sağlayamassın,
ne kadar kilon var bilmiyorum ama uzun süre yapacaksın,demir değerlerin düşer,hormonların vs.,sonucunda ise saçların dökülür en başta
Beyninde daha gelişme evresinde,boyun daha uzayacak,ayrıca bu yaşta yeterli kalsiyumu almassan (yoğurt ve süt yemelisin) ,30 undan sonra kemik erimesi olabilirsin ve o zaman süt tüketmek için çok geç,
azcık bişeyler eksildi mi ,hemen vucut sinyal verir
Herşey birbirine zincirleme bağlı,en başta kırmızı et ,tahıllar,sebzeler ve süt ürünleri tüketmelisin.Kflex ise sadece karbonhidrat içerir.

Ama diyosan benim bikaç kilo fazlam var 1 ayda biter o zaman değerlerine hiçbirşey olmaz tabi

Boşver biraz yavaş ver kiloyu,
ama boyun kısa kalmasın,beyin hücrelerin ölmesin,saçların dökülmesin,dişlerin zayıf kalmasın ve daha bilmediğimiz binlerce şey,

Hamileyken sadece 9 ay yeterli süt tüketmediğim için 3-4 tane dişim kanal tedavisi oldu ,ama yine de sen bilirsin

hmm..:sinifsinif:

uzun süreli deil zaten 5 kilo wersem bi ayda yeticek.. tabiki sadece dışardan besnlerle 15-20 kilo vermeyi planlamıyrm..

1 aylık bi program..

o zaman herşeyden ye, az ye güzelim :) kendi dengeni kendin kur. ama herşeyden ye derken şunlar olmasın: fast food, margarinli, bol hamur işli yiyecekler, asitli şeyler vs.. bunlar hiçbir zman yenmemeli diye düşünüyorum. ama mutlaka süt iç mesela zaten metabolizman hızlı bu yaşta, kalsiyumunu magnezyumunu doğadan karşıla :) ben sadece bu yaşlarda değil, her zaman bu şekilde beslenmekten yanayım yani az ye ama ye :) ve bir de muhakkak doğadan beslen..

badem, zeytin gibi yiyecekler yağ sağlar.
ekmek, baklagiller b vitamini ve karbonhidrat açısından değerli.
kakao oranı yüksek türde ve tercihen bitter çikolata, florid, protein, çinko ve antioksidan açısından önemli vee hatta antioksidan bakımından kakao oranı yüksek besinler yeşil çaydan daha fazla antioksidan içeriyo! :dance:

kısaca asıl önemli olan dengeli beslenmek bayanlarr, azaltıp eksiltip, yok karbonhidrat, yok limon, yok zeytinyağı diyeti yapmakla olacak şey değil bu.. sevgiyle kalın :1rolleyes:

Bunun hesabını şöyle anlatayım,
Umarım anlatabilirim,bilmiyorumkismile
senin 1 kg yağ yakman için haftada 7000 kalori yakman gerekli,
Yani kalori açığın haftada 7000 kalori olmalı,
7000/7=1000 kalori
Günde 1000 kalori açığın olmalı,günde 1000 kalori eksik almalısın

Senin bazal metobolizma hızın yani günlük hiçbişey yapmadan vucudunun harcadığı enerji;
1600 olsun (bu hesaplayıcılarda var;1600 değeri 160 boyunda 65 kg lık 17 yaşında bir bayanın bazal metobolik hızıdır )

1600 kaloriyi günlük vucudun yakacak
buna aktivitelerini de eklemeliyiz,mesela günde 1 saat te sen hızlı tempoyla yürüdüyüp yakacaksın (350 kalori)

1600+350=1950 yaklaşık 2000 kalori günlük toplam ihtiyacın

sen günlük 1000 eksik almalısın ki zayıflayasın 2000-1000=1000 kalorilik besin alman gereken;

1000 kalorilik diyetle ve bir saat yürüyüşle haftada 1 kg yağ yakarsın,
ama bu işin teorik tarafıdır,

birincisi ikiz kardeşlerin bile bünyesi ve metobolizmaları birbirinden farklıdır,
ikincisi bu değerler 1 kilo vermen için değil 1 kg yağ yakman içindir,bundan daha fazla kg verirsin,vucudundaki su ve depo maddeler hatta bir miktar kasta gider.

sen 1000 kalorilik diyetle 1 saat sporla ilk hafta 2 kilo civarında verebilirsin,ama unutma ki bunun sadece 1kg'ı yağdır,

yağlar eriyince su ve atıklar meydana çıkıyor ve sen onları da vermiş oluyosun yani,ayrıca bazı posalar,ilk stoklar,tutulan sular da diyetin ilk haftası gidiyor.

dediğim gibi bunları hormanlar ,tiroid .,genetik yapı ,hareketli yaşam,stress vs.hatta sıcaklık da etkiler,

ben sadece örnek bir teorik hesap yazdım,biraz uzun oldu ama işin gerçeği bünye meselesi yüzünden bu hesaplar teoride kalır,
insan vücudu bir muamma sonuçta,hala tam anlaşılabilmiş değil,
umarım kafanı karıştırmadımopuyorumnanaktan

Back
X