Gebeliğe Hazırlık tavsiye verebilir misiniz lütfen?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mucizelazim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2017
804
1.047
63
Merhaba değerli üyeler, evliliğimizin 15. aya girmesi ve iyice oturması ile birlikte iyice bebek sahibi olma isteğimiz artıyor. 3 aydır korunmadan birlikte oluyoruz ama henüz bir gelişme olmadı :KK42:Geçen hafta bir sıkıntı olup olmadığını öğrenmek için doktora gittim kistim yok kan değerlerim normal, doktor bir sıkıntı yok denemeye devam dedi sadece. Folic 1 isimli folik asiti yazdı bir de. Size sormak istediğim bu süreçte neler yapabilirim verebileceğiniz bir tavsiye var mı?

Ovülasyon testi alıp yumurtladığın günleri görerek ona göre birlikte olursan, hamile kalma ihtimalin çok yükselir.

Ovülasyon testi ve kesinlikle sağlıklı beslenme
Merhaba değerli üyeler, evliliğimizin 15. aya girmesi ve iyice oturması ile birlikte iyice bebek sahibi olma isteğimiz artıyor. 3 aydır korunmadan birlikte oluyoruz ama henüz bir gelişme olmadı :KK42:Geçen hafta bir sıkıntı olup olmadığını öğrenmek için doktora gittim kistim yok kan değerlerim normal, doktor bir sıkıntı yok denemeye devam dedi sadece. Folic 1 isimli folik asiti yazdı bir de. Size sormak istediğim bu süreçte neler yapabilirim verebileceğiniz bir tavsiye var mı?
Eşininde spermiogram tahlili yaptırmasında fayda var bence?çoğu doktor ilk 1 yıl için gerek görmüyor eşleri strese sokmamak için ama bence somrasında keşke dememek için en başında kadın erkek tüm gerekli tahliller yapılmalı

folik asiti gebelik dusunen tum adaylara veriyor hekimler yumurta taki ve bir gun iliski bir gun dinlenme yaprak gebelik ihtimaliini artirabilirsiniz ben genelde adetim biter bitmez basliyorsum adete 1 hafta kala falan calismalari birakiyordum sonuc 4 tane cocuk

folik asiti gebelik dusunen tum adaylara veriyor hekimler yumurta taki ve bir gun iliski bir gun dinlenme yaprak gebelik ihtimaliini artirabilirsiniz ben genelde adetim biter bitmez basliyorsum adete 1 hafta kala falan calismalari birakiyordum sonuc 4 tane cocuk
Allahım darısı benim gibi bekleyen tüm isteyenlerin başına inşallah. Sizde sağlıkla büyütün evlatlarınızı güzel günlerini görün.

Eşininde spermiogram tahlili yaptırmasında fayda var bence?çoğu doktor ilk 1 yıl için gerek görmüyor eşleri strese sokmamak için ama bence somrasında keşke dememek için en başında kadın erkek tüm gerekli tahliller yapılmalı
Eşimin bu test için üroloğa mı gitmesi gerekir?

Eşin ürolojiye gidip spermiyogram testi yaptırmalı
Senin yaptıracağın testler adetin 2 ve 3. günü kadın doğumda bebek düşüncesini söylersen doktor yönlendirir
Amh, fsh, tsh, lh, prolaktin v.s.. istenen hormon testleri ister kan verirsin ..
Rahim filmi çektir (hsg)
bunların sonucuna göre bir yol çizersin

Folik asit icmek hamilelik oncesi iyi. Bi de stres olmadan zamana birakmak ( kolay degil biliyorum, ama stres olmamak cok onemli)

Merhabalar bu süreci yaşayan biri olarak benimde size tavsiyem sorun yok herşey yolunda dense bile farklı doktorlara gitmek ve illaki bi sebep olabileceğini bilmek ben 5 yıl böyle bekletildim en kötüsü zaten belirsizlik her sorana sıkıntı yok ama olmuyor diyordum en son tüp bebek yapmaya karar verdik ve rahimle ilgili sıkıntılar olduğunu farketti doktorum. Allah yardımcımız olsun inş☺️

Merhabalar bu süreci yaşayan biri olarak benimde size tavsiyem sorun yok herşey yolunda dense bile farklı doktorlara gitmek ve illaki bi sebep olabileceğini bilmek ben 5 yıl böyle bekletildim en kötüsü zaten belirsizlik her sorana sıkıntı yok ama olmuyor diyordum en son tüp bebek yapmaya karar verdik ve rahimle ilgili sıkıntılar olduğunu farketti doktorum. Allah yardımcımız olsun inş☺
Tavsiyenizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim. Allah size de sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah

Bir gün olacağını bilsem sıkıntı yapmayacağım ama hep aklım takılıyor acaba neden olmuyor olacak mı acaba diye :KK43:

Bende hep kendimde sanırdım sıkıntıyı doktor bi yıl bekle demesine rağmen içim rahat etmedi sürekli başka doktorlara gittim en son bi doktor rahim filmi istedi hormon testi fwlan hepsini yaptırıp başka doktora gittim yumurtamda çok az bi tembellik vardı bu sorun olmaz dedi bide adetin 2.gunu vermiştim doktor 3. Ve 4. Gunu daha kaliteli sonuçlar oluyor dedi eşine bakılması lazım dedi ve kızdı bana eşime bakilmadiig için
Sonra eşim sperm testi verdi sonuçlara ben bile şaşırdım çift taraflı varikosel cıktı ve hiç bir belirtisi ağrısı olmadığı için hiç ondan şüphe etmemistim sonucunda amilyat oldu allah şükür herşey yoluna girdi suanlik kesinlikle eşinede baktirt ve vücudunu iyi tanı
Ne zaman yumurtluyorsun ne tür belirtiler yaşıyorsun akıntim nasıl vs n11 dede labaquick ovulasyon testi sipariş et kendine içerisinde kullanım talimatı var çoklu olandan al ilk ay adetten sonra yapmaya başla tahmini yumurtlama gününü hesaplamış ol
Sonraki aylarda 10.gunu felan başlarsın yapmaya inşallah çok uzun sürmez müjdeli haberini alman

Cinsiyetleri nedir merak ettim 😂

Back