Saç Rengi ve Saç Boyama Tavsiye:Loreal casting color amonyaksız saç boyası

boyayı aldım ama henüz boyamadım... 1 hftya kadar boyuycam...boyayınca renginin nasıl tuttuğunu yazarım...

slm kızlar ben bu boyanın 565 nar çiçeği rengini aldım fakat boyamaya cesaret edemedim duruo öle. annemle saç ucuna denedik herhalde az sürmüş olucazki belli belirsiz bişi oldu bende denemdim tüm saçıma bu boyanın kızıl olarak şarap kızılı ve nar çiçeği kahve tonları: kyu kumral, kestane şekeri,sıcak kahve,çikolata kahve tonlarını gördüm birde siyah kızıl ve kahve tonları ağırlıkta bulabilirisniz ben 13 ytl ye aldım

merhaba,
ben küllümango arkadaşımı dinleyip saçımı loreal casting color amonyaksız saç boyası ile boyadım,6 numara ile.
sonuç.... harika
ne saç derim yandı ne kaşındı ne de saçlarım kurudu ve yıprandı :)))
çok güzel bir boya ve 28 yıkamaya kadar dayanıyormuş.bakalım göreceğiz kaç yıkama sonucu dayanacak.
herkese tavsiye ederim,çok güzel bir boya.
hayatımda bu kadar rahat ettiğim bir saç boyama olmamıştı valla.
sağol arkadaşım küllümango :))))a.s.
iyiki bu boyayı ben görmüşüm sen de beni boyamak için ikna etmişsin.kendi rengime yakın bir renk oldu ve çok güzel....
:nazar:

alex bnde saçımı bu boyayla boyamayaa karar verdim amonyaksz olması ve saçı yıpratmaması çok hoşuma gitti ama brz kararszım ton konusunda..netten sitesine baktımmm, orda ton yansımalarını fln görebiliosunn.yaa ama hepsi çok kızıllı gbii :uhm:
yani banamı öle geldii ama bilmiorumm sende öle bişey oldumuu yanii 600 açık kahve tonuydu sanırım çok kızıllık yaptımı sendee??

bende dün boyadım saçlarımı siyaha.. saçlarımda fena halde yanıklar olduğu için daha kurumasından korkuyordum ama yumuşacık oldu saçlarım.. ne kötü kokusu var ne de kurutması kesinlikle tavsiye ediyorum.. ve şuan saçlarım mavi siyah gibi parlıyor resmen ışıl ışıl :)

alex bnde saçımı bu boyayla boyamayaa karar verdim amonyaksz olması ve saçı yıpratmaması çok hoşuma gitti ama brz kararszım ton konusunda..netten sitesine baktımmm, orda ton yansımalarını fln görebiliosunn.yaa ama hepsi çok kızıllı gbii :uhm:
yani banamı öle geldii ama bilmiorumm sende öle bişey oldumuu yanii 600 açık kahve tonuydu sanırım çok kızıllık yaptımı sendee??

canım alexe sormuşşun ama bende cevap yazayım :) lorealın bu serısınde amonyak yok. bu yuzden saçı açma gucu yok. saçın kımyasını değiştirmiyor sadece içinde oksıjenlı suyla saça tutunuyor bu boya. ama saçta kızıllık olmaması için saçın kımyasınında değişmesi gerekiyor. çünkü saçın dogal yapısında kızıllık vardır ve guçlu bır boyayla bu kızıllık gıderılır anca. demem odur ki loreal amonyaksız saç açma konusunda guçlu bır boya değil o yuzden kızıl yansımalar soz konusu. tonlarıda zaten hep koyu ve doreli tonlar bu ozelliginden dolayı. eğer amacın soguk ve kullu tonlar ise bu boyayı tavsıye etmem. ama sıcak tonlarsa kesinlikle ilk onerecegim boya budur. ne bır kotu kokusu var nede saçın kımyasını değiştirmediginden kurutması yıpratması vs... soz konusu değil

canım alexe sormuşşun ama bende cevap yazayım :) lorealın bu serısınde amonyak yok. bu yuzden saçı açma gucu yok. saçın kımyasını değiştirmiyor sadece içinde oksıjenlı suyla saça tutunuyor bu boya. ama saçta kızıllık olmaması için saçın kımyasınında değişmesi gerekiyor. çünkü saçın dogal yapısında kızıllık vardır ve guçlu bır boyayla bu kızıllık gıderılır anca. demem odur ki loreal amonyaksız saç açma konusunda guçlu bır boya değil o yuzden kızıl yansımalar soz konusu. tonlarıda zaten hep koyu ve doreli tonlar bu ozelliginden dolayı. eğer amacın soguk ve kullu tonlar ise bu boyayı tavsıye etmem. ama sıcak tonlarsa kesinlikle ilk onerecegim boya budur. ne bır kotu kokusu var nede saçın kımyasını değiştirmediginden kurutması yıpratması vs... soz konusu değil

cnmm cok pardonnn sitede yeni sayılırımmm,alexe derken o kullanmış biliodr die alıntı yapıp sordummm ama hepnize sormak istemiştmm aslındaa:utangac: cok tesekkür ederimmm ilgin içinn:1rolleyes: aslındaa bu boyayı sen aklıma sokmuştun ztnn bnm açtığım bi topic wardı bikaç gün önce, orda önermiştinnn :1hug:
sonra araştrdımm flnn herkes cok memnunn gibi görünüoo.. bnmde saçlarımda baya kırık oldugu için ve boyadıktan snrada sertleşmesine dayanamıcagm için bu boya tam bana göree..yanii boyanın kalitesinden eminimm ama bn renklerde takılıorumm.bde bn saçımı acmak istemiorumm bu boyaylaa aksine koyulaştrmak istiorumm.. şöle anlatiim:) bnm saçlarım suan altın sarısı. ama diplerim cıktı 4 parmak flnn onlarda kumrall..bde yazın sarı saç iide bronz tende ,ama bu zmnlarda bronzluğm gdince sarı çok soluk gösterio sanki bni oyüzden yeniden koyulaştrmak istiorumm brz..durum şu ilk olarak;birdenbire aşırı koyulaştrmak istemiorum cnkü bu saçımı yaz başı oryalsz actrdımm birdenbire geri dönüşümü olmicak kadar koyu bi renk yaptrmak istemiorumm..bnm isteğim suan saçıma kahve yada kumral tonları uyguliim, birdenbire cok koyu olmasın hatta yıkadıkça açılsınn alttan sarı ışıltılar cıksınn güzel bi çikolataa kahveden kumralaa dönsünn flnn:asigim: hani bu sırada bnde bi karar veririm, koyu renk saçmı yoksa sarı saçmı die ona göre ya açılmış halinde bırakırım yada bi daha boyarım falan:] yoksa çokmu şey istiorummm:tomato:kaydirigubbakcemile3
senin dediklerin cok dogru dore kızıl tonlar sıcak renklerdr bnde ztnn birdenbire küllü tonlar istemiorumm aslındaa kızıllı tonlarıı severimm mesela doktorlar dizisnde yasemin ergenenin saçı yada asi.deki tuba büyüküstünün saç rengi kızıl yansımalı tonlar gercektende cok güzel..ama bn smdii yukarıda anlattıgım ikilemi yaşadgm için ve lorealin sitesine bakıpta orda çikolata kahveyi bile aşırı kızllı yaptıklarını gördügümden böle bi soru yönelttimm..
cnküü düşünsene bn smdii bu renge boyasam,birdenbire cok koyu gelirse gözüme açılmasını bekledigimde bile turunculu kumral gbi bişey olur gbime gelio:bbo:
pardon cnm yaa sanırım bukdr destan yazan bi ben varım:utangac: ama günlerdr bunu düşünüorumm napsam diee, bde derdimi tam anlatmak istedim, karar vermedenn önce iice bi arastriim ve szlere bi soriim dedma.s.

canım ıyı etmişşin detaylı anlatmakla. şimdiki sçın altın sarısıysa ve sen kış gleiyor dıye koyulaştırmak istiyorsan sana kesinlikle loeal amonyaksızın 700 kumral rengini onerıyorum. ilk boyadıgında dıplerin çok hafıf turuncumsu olabılır ama bıkaç gun sonra duzelir rek oturur. ve ilk boyamadan belki kutudakınden koyu olur ama yıne dıyorum bıkaç yıkamadan sonra renk oturur. ve zamanlada açılmaya devam eder. saçının zemini zate orealsız sarıymış o yuzden aktıkça sarımsı bır sekilde akar. baktın ki memnun kaldı koyuluktan o zaman bır ton koyusu 600 koyu kumralı alırsın bır dahakı sefere boyamak için. ama 600 koyu kumralı pek onermiyorum .çünkü sen yaz başında yıne sarısın olmak istiyorsun. o yuzden kış boyunca bıkaç ada bır 700 kumralla boyarsan yaz başında sarıya geçişin çok kolay ve yıpranmadan yapabılırsın. ama yıne dıyorum eğer 700 ıstedıgın açık gelirse boyadıktan sonra bır dahakıne 600 koyu kumrala yonel derim. oda akar ama akarken kumraldan daha fazla turuncumsuluk bırakabılır. ve sarıya geri dönüşün daha uzun sureli olur renk aha koyu oldugunda akmasıda daha uzun sureceginden.
yoksa çıkolta kahvesı kestane gibi renklerden donuşun çok zor olur kesinlikle onermiyorum.

canım ıyı etmişşin detaylı anlatmakla. şimdiki sçın altın sarısıysa ve sen kış gleiyor dıye koyulaştırmak istiyorsan sana kesinlikle loeal amonyaksızın 700 kumral rengini onerıyorum. ilk boyadıgında dıplerin çok hafıf turuncumsu olabılır ama bıkaç gun sonra duzelir rek oturur. ve ilk boyamadan belki kutudakınden koyu olur ama yıne dıyorum bıkaç yıkamadan sonra renk oturur. ve zamanlada açılmaya devam eder. saçının zemini zate orealsız sarıymış o yuzden aktıkça sarımsı bır sekilde akar. baktın ki memnun kaldı koyuluktan o zaman bır ton koyusu 600 koyu kumralı alırsın bır dahakı sefere boyamak için. ama 600 koyu kumralı pek onermiyorum .çünkü sen yaz başında yıne sarısın olmak istiyorsun. o yuzden kış boyunca bıkaç ada bır 700 kumralla boyarsan yaz başında sarıya geçişin çok kolay ve yıpranmadan yapabılırsın. ama yıne dıyorum eğer 700 ıstedıgın açık gelirse boyadıktan sonra bır dahakıne 600 koyu kumrala yonel derim. oda akar ama akarken kumraldan daha fazla turuncumsuluk bırakabılır. ve sarıya geri dönüşün daha uzun sureli olur renk aha koyu oldugunda akmasıda daha uzun sureceginden.
yoksa çıkolta kahvesı kestane gibi renklerden donuşun çok zor olur kesinlikle onermiyorum.

cnmm iiki dedign gbi detaylı anlatmışımmm bütün sorularımın cvbını vermişsinn:1hug: cokk ama coook tesekkür edorum sanaa cok mutlu oldum a.s.
çok deişik bi ruh halindeyimm suann, napicagmı şaşrmıştm birdenbire koyulaştırıp açmak istedgmde olmazsa die cok korkuodumm bde dedgm gbi turuncumsu bi renk olursa açılınca diee..hep kullanan birileryle konusmak istiodumm ama cevremde kullanan kimse yoktu cok sevndmm smdiihihoyyyt
dediklerin cok mantıklı cnmm bncede ilk bi 700e boyiim ztn bikaç ton koyu olucak dedgin gbii hem bu sırada görmüş olurum dha koyu tonlar nası duruo dieyerimseniben memnun kalmassam bırakırım acılır,kalırsamda yine boyarımm yadaa dedgin gbii tam hoşuma gderse eger ve sarıdan tamamen vazgecersemm 600e fln yönelirmm.koyu saçı açmayaa çalişmaktansa yavas yavas memnun kalarak koyulaştrmak cok dha dogru sanırım..hem ztn saça zarar vermiomuşş yinede çok sık olmamak kaydıyla bikaç kere boyanırsada bişey yapmas heralde.ayy cnm bnm şu saçlarıyla kafasını bozmuş ve mantıklı düşünemeyen kıza akıl verdiğin için cok tesekkür ediorum sna yenidenn -tatlicadiarzu-:roflol:

rıca ederim canım. ama forumda da arkadaşların dedigi gibi ilk boyandıgında beklediginden bıraz daha koyu olabılır ama bır ıkı yıkamaya renk oturuyor bu seni korkutmasın kesinlikle. ve her ne kadar dığer boyalara göre daha az zararlı olsa dasen yınede bu boyama aralıgını en az ama en az 1 aya endeksle:)başka laf bulamadım. yanı ust uste sık boyanan saç ne kadar yarı kalıcı olsa bıle yıne de boyanın sabıtlenmesini saglar ve saçından çok daha zor çıkar hale gelir. o yuzden dayanabıldıgın kadar dayan ama enaz 1 ay bekledikten sonra boya.

rıca ederim canım. ama forumda da arkadaşların dedigi gibi ilk boyandıgında beklediginden bıraz daha koyu olabılır ama bır ıkı yıkamaya renk oturuyor bu seni korkutmasın kesinlikle. ve her ne kadar dığer boyalara göre daha az zararlı olsa dasen yınede bu boyama aralıgını en az ama en az 1 aya endeksle:)başka laf bulamadım. yanı ust uste sık boyanan saç ne kadar yarı kalıcı olsa bıle yıne de boyanın sabıtlenmesini saglar ve saçından çok daha zor çıkar hale gelir. o yuzden dayanabıldıgın kadar dayan ama enaz 1 ay bekledikten sonra boya.

tamamm cnmm dedgm gbi ztnn ilk boyadıgımda brz koyu olması hoşuma ble gider,nede olsa açılıcak rahatlıgıyla bikaç günde olsa koyu renk saçıda kendimde görmüş olup dha rahat karar verebilirmyerimseniben
yok cnmm ztnn bnmde arka arkayaa boyama dediğim 1-2 ay içerisinde hemen bi sonraki hafta fln ztn boyayamam bn korkarım:) coook saol cnmm yenidennn yrn alıorum boyayı en kısa zmnda sonucları yazarım burayaakaydirigubbakcemile5 cnmm aslındaa aklıma bişey dha geldii bn ilk defa ewde saç boyicamm gercii bilen bi arkdsımla boyucaz ama yinede bi soriim dedim sna:utangac: bu boyadaa bekleme süresi 20 dk dioo bn arkdslarıma sordumm dier boyalarıı kullananlarr hep öle yazar ama bişey olmaz sen 30-40 dk fln beklet diolar..bu boya amonyaksız oldgu için farkedermi acaba? sen nekdr tuttun cnmm saçında??

canım ilk defa boyayacaksanız ve sarıdan koyulaştıracagın için sana tavsıyem en altlardan başlasın arkadaşın. yavaş yavaş use gelin. boyama işlemi bıttıkten sonrad guzelce tarayın saçı eşit olarak her yerı yesın. ve boyama işlemi tamamen bıttıkten sonra 30 dk kadar bekle. yanı kutunun ustunde 20 25 dk yazıyordu galiba ama sen yınede 30 dk beklet. ve sana sana tavsıyem banyoda saçını ılık suyla ıyıce durula sampuan kullanmadan sadece saç kremi sur uçlarınaama kesinlikle sampua kullanma. fön çekme hatta ön makınesi bıle kullanma ilk 2 gunde saçını yıkama. boyanın saçına nufuz etmesi için b dediklerimi yapman boyanın kalıcılıgınınve parlaklıgının artmasına neden olur

merhaba arkadaşlar ben röfleli saçımı(3 aylık röfle idi) 300 ile boyadım yani koyu kestane 25 dk civarı beklettim ve siyah oldu resmen ikinci yıkamamda biraz daha açıldı zamanla daha açılıp daha doğal durur sanırım merak ettiğim 28 yıkamadan sonra saç eski hali gibi mi oluyor yani boyamadan önceki renge yakın mı oluyor yoksa boyanın rengi açılıyor mu sadece yani benim saçım kumrala kadar akabilir mi acaba 28.yıkamadan sonra ne olur :)

merhaba arkadaşlar ben röfleli saçımı(3 aylık röfle idi) 300 ile boyadım yani koyu kestane 25 dk civarı beklettim ve siyah oldu resmen ikinci yıkamamda biraz daha açıldı zamanla daha açılıp daha doğal durur sanırım merak ettiğim 28 yıkamadan sonra saç eski hali gibi mi oluyor yani boyamadan önceki renge yakın mı oluyor yoksa boyanın rengi açılıyor mu sadece yani benim saçım kumrala kadar akabilir mi acaba 28.yıkamadan sonra ne olur :)

canım altlarda sarıların varsa buyuk ıhtımal kumrala kadar acılır. normalde kalıcı boyalarda bıle rofle ustune kahverengi bir sure sonra açılıyor kı bu yarı kalıcı bır boya. renginden mi memnun değilsin canım yoksa?

memnunum ALLAH a çok şükür sadece bende doğal durmadı direk boya gibi oldu ben daha doğal bekliyordum ama ikinci yıkamamda yani şu an biraz daha açık ama bariz değil pek sonlara doğru açılır evet yarı kalıcı olduğu için yani eski haline dönmez saç ama sadece boya akar açıklık olur di mi ?anladım cnm çok sağol

yanı saçın rofleli gibi sarı olmaz tabı ama mumkun olan açık sevıyeye gelir sanırım tahmınımce. demek dogal durmadı belkide aktıkça daha dogal durur. ablamında dogal saçı aşırı gırımsı kullu kumraldı. oda değişiklik olsun dye 600 koyu kumrala boyadık. ilk gunler o derece grımsı saç bıle dore dogal olmayan bır koyuluktaydı yıkadıkça renk oturmaya başlamıştı

ya arkadaşlar bu boya amonyaksız olduğundan çabuk akar mı ya da iyi tutar mı rengi ??

arkadaslar ben kestaneye boyadımmm ...siyah gibi baya bir koyu oldu ama bana cok yakıstı ;) 1-2 yıkamamda acılmalar basladı bnmde gözüm alıstı ben memnunum cok güzel yumusacık yapıyor ve yıpratmadıgı kesin ;)

canım ilk defa boyayacaksanız ve sarıdan koyulaştıracagın için sana tavsıyem en altlardan başlasın arkadaşın. yavaş yavaş use gelin. boyama işlemi bıttıkten sonrad guzelce tarayın saçı eşit olarak her yerı yesın. ve boyama işlemi tamamen bıttıkten sonra 30 dk kadar bekle. yanı kutunun ustunde 20 25 dk yazıyordu galiba ama sen yınede 30 dk beklet. ve sana sana tavsıyem banyoda saçını ılık suyla ıyıce durula sampuan kullanmadan sadece saç kremi sur uçlarınaama kesinlikle sampua kullanma. fön çekme hatta ön makınesi bıle kullanma ilk 2 gunde saçını yıkama. boyanın saçına nufuz etmesi için b dediklerimi yapman boyanın kalıcılıgınınve parlaklıgının artmasına neden olur

cnmm cok tesekkür ediorumm tamamm dediklerini uygulycamm a.s bgn aldım 700 kumral..bakalım artık yrn boyayabilirsemm yazarımm buraya dediğim gbii:delphin:
yalniz aklıma bişey takildii cnmm nası yanii boya işlemi bittikten ve saçımı duruladıktan snra şampuan kullanmıcakmıymm bitek saç kremi temizlermiki? ayy yanmasınn saçlarr 2gün boyalı kalıncaa:1shok: gerci suan kullanma talimatı elimde ondada duruladıktan snra kremliyn yazıo şampuanlayın fln hiç demiyo.bu boyanın bi özelligide bumu yoksa cnmm sen bölemi yaptınn yanii bn brz tırstımda açıkçasıı:icecream:

Ben boyaların içinde amonyak olduğunu bilmiyodum reklamlarda görünce öğrendim saçlarım yandığı için boyayamıyorum saçlarımı boyatmak istiyorum ama saçlarım dökülcek diye korkuyorum saçlarım azaldı :(

Ben boyaların içinde amonyak olduğunu bilmiyodum reklamlarda görünce öğrendim saçlarım yandığı için boyayamıyorum saçlarımı boyatmak istiyorum ama saçlarım dökülcek diye korkuyorum saçlarım azaldı :(

cnm benmde saçlarım yanık bende amonyaksız olduğu için bu boyayı kullanıyorum 25 kez boyadım bu boyayla.. hiç bi değişiklik olmadı yani yanık yerler daha da kötü hale gelmedi.. saçına kesinlikle zarar vermio. verse benimkiler elimde kalırdı zaten :sm_cool:

Back