Tavsiye de bulunan herkesten Allah razı olsun💙

bayangamzeli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2023
108
28
13
25
İnsanlarla iletişim problemim çok büyük hem özgüvensizim hemde konuşamıyorum ne diyeceğimi bilmiyorum haliyle yapmacık ve soğuk duruyorum benim yapım soğuk ve sessizim. 24 yaşına geldim hala adam akıllı iletişim kurmuşluğum yok teyzeme dahi öyle herkes mesafeli duruyorum bu yüzden ezik hissediyorum yardım edin ne yapmalıyım ne olcak bu halim eskidende böyleydim. Cümle kuramiyorum aklıma konuşacak iki kelime dahi gelmiyor.

İnsanlarla, ailemle iletişim kuramıyorum, arkadaşlarımla konuşamıyorum, ne yapmalıyım?

Maddi durumum iyi değil malesef en iyi doktora gitmek isterdim cunku sosyal fobi belirtileri var bende 8 seneden beri çok şiddetli aile ilişkilerimde bozuldu, bu kötü durumdan
Devlette psikiyatrist ve psikolog desteği önerebilirim o zaman. İlaçlar işe yarar. Biraz özgüven probleminizi deşmenizi tavsiye ederim. Özgüven eksikliğinin altında hangi duygular yatıyor ve hangi sebepler? Bunlara cevap bulursanız anksiyeteniz de büyük ölçüde gider. Bir de bütün bunların sebebi fazla düşünmekten oluyor düşündükçe kafada büyüyor sorunlar. Bu konuyu “ben iletişim kurmakta zorlanıyorum” diyerek sürekli kendinize tekrar etmeyin zihin bir süre sonra kanıksıyor. Ben de aşağı yukarı aynı yollardan geçtim/geçiyorum farklı konularda bunları önerebilirim size..

Üzerine düşüyorum fakat bu yetersizlik hissinden asla kurtulamiyorum normal de çok sıcak kanlı ve pozitif bir insandim seneler önce şimdi annemle konuşurken bile bu etki var sürekli yüreğim kalkıyor babam çok ilgisizdi sevgisini hiç göstermedi annemle babam ayrildi, ilkokulda yasitlarim tarafından dislandim annem çok iyidir kızdığı zaman gerizekalı salak bir şeyi beceremiyorsun falan der. Küçükken hep döverdi kötülüğünden değil ama ben şimdi sürekli kendimi kabul ettirmeye çalışıyorum sürekli bir onay ihtiyacı o kadar bitti ki özgüvenim ilaçta kullanıyorum ama bir faydası yok randevu alacağım tekrardan devlet psikiyatrisi, psikologa yonlendirsin sağol canım destek oldun bana çok teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…