Tavsiye de bulunan herkesten Allah razı olsun💙

bayangamzeli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2023
108
28
13
25
İnsanlarla iletişim problemim çok büyük hem özgüvensizim hemde konuşamıyorum ne diyeceğimi bilmiyorum haliyle yapmacık ve soğuk duruyorum benim yapım soğuk ve sessizim. 24 yaşına geldim hala adam akıllı iletişim kurmuşluğum yok teyzeme dahi öyle herkes mesafeli duruyorum bu yüzden ezik hissediyorum yardım edin ne yapmalıyım ne olcak bu halim eskidende böyleydim. Cümle kuramiyorum aklıma konuşacak iki kelime dahi gelmiyor.

İnsanlarla, ailemle iletişim kuramıyorum, arkadaşlarımla konuşamıyorum, ne yapmalıyım?

Kendi kendinizle konuşmayı deneyin

Canım benim prova yap mesela. Diyelim ki arkadaşlarınla buluşacaksın. Önce kendini heveslendir şunu giyeyim bunu yapayım diye. Sonra o ortamda olduğunu düşün. Bütün özgüveninle prova yap nasıl olsa provanı sadece kendin biliyosun kimse seni yargılayamaz. Şu konu açılsa şöyle derim şöyle espri yaparım böyle ptururum böyle gülerim vs vs diye. Provalarında kendini nasıl biri olarak görmek istiyorsan öyle gör kendini. Mesela insanlar senin hakkında ne düşünsün istersin. X çok sıcak kanlı çok samimi çok neşeli vs vs nasıl görsünler seni. Aynı öyle bir insanmış gibi provanı yap. Zaten bir süre sonra nasıl düşünürsen öyle davranmaya başlayacaksın. Yaptığın provayı gerçekleştirdiğin ilk an bir halkayı kırmış olacaksın. Ve yavaş yavaş devamı gelecek. İyi kötü düşünmeden uygula sadece farkı göreceksin.

Ben insanlarla konusmam gerektiginde iletişime geçebiliyorum , güler yüzlü muhabbet açan konusan birisiyim hatta beni görsen nekadar canayakin dersin ama kimseyle konusmak , muhatap olmak istemiyorum çevremde az insan tutuyorum, mümkün oldukça kimseyle iletişime gecmek istemiyorum ve iyice asosyal yaptım kendimi. Bunu atlatmak için buraya kayıt oldum şimdide sadece biraz insanlara tahammülüm artsın, sosyal olayım diye bir youtube ya da instagram sayfasi acmayi düşünüyorum. Bu durumun üstüne gitmen lazım yoksa daha da kör düğüm olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…