- 7 Ocak 2022
- 96
- 57
- 3
- 37
- Konu Sahibi Birdiyetmeselesi
-
Doktor tendom kopmasından bahsettı yan etkısı olarak. Ondan gerildim..Ciksa biri dese ben kullandim biseycik olmadi, iciniz gayet rahat kullanacak misiniz? Bu devirde bu cahilliği kabul edemiyorum..
Evet tendom kopması vakasıyla karsılaştım dedı. Ondan sonra gerildim.Doktor yazıyor antibiyotik tedavisini.Aciklama yapmadı mı size
Dertleşmek için açtım.. derdin var bölümüne... illa içeceğim ama korkuyorum.Yahu burda tanımadığınız insanlara guveneceksiniz doktora guvenmeyecekmisiniz?
Kar zarar ilişkiniz yokmu
İlla kullanmayacağım derseniz ne için verildiyse onunla yaşamaya devam edersiniz
Dertleşmek için açtım.. derdin var bölümüne... illa içeceğim ama korkuyorum.
Evet tendom kopması vakasıyla karsılaştım dedı. Ondan sonra gerildim.
Yanlış anlamış olabilir misiniz, tendonla antibiyotğin ne alakası olabilirTendon koparmak çok çok zor, 1 yıl boyunca her gün 1 saat yüksek tempo koşu, üstüne futbol antrenmanı yaparsanız bile tendon anca zarar görüyor sonra kopuyor. Ağızdan alınan antibiyotik nasıl tendonu koparabilir
Kalıcı yan etkiler bunlarmış. Doktor neden söyledi bana o şeyi bilmiyorum ofYanlış anlamış olabilir misiniz, tendonla antibiyotğin ne alakası olabilirTendon koparmak çok çok zor, 1 yıl boyunca her gün 1 saat yüksek tempo koşu, üstüne futbol antrenmanı yaparsanız bile tendon anca zarar görüyor sonra kopuyor. Ağızdan alınan antibiyotik nasıl tendonu koparabilir , kası kemikten sıyırmak için cidden ordaki kasları aşındırmak eklem sıvısını azaltmak üstüne ters hareket yapmak
• TAVANİC de dahil olmak üzere florokinolonlar aşağıdaki gibi sakatlığa yol açan ve geri dönüşümsüz istenmeyen etkilere neden olabilir:
o Kasları kemiklere bağlayan doku iltihabı (tendinit; belirtileri eklemlerde şiddetli ağrı, şişme ve kızarıklık olabilir) ve kasları kemiklere bağlayan doku (tendon) yırtılması (belirtileri kaslarda şiddetli ağrı, ani ve hızlı morarma, kuvvetsizlik, hareket ettirememe olabilir)
o Merkezden uzak sinirlerde herhangi bir nedenle görülen bozukluklar - duyu kaybı (periferal nöropati; belirtileri sinirlerde ağrı, hassasiyet, ayak ve ellerde karıncalanma ile uyuşma, kaslarda halsizlik, ellerde titreme olabilir)
o Merkezi sinir sistemi (santral sinir sistemi) etkileri (belirtileri hayal görme (halüsinasyon), endişe (anksiyete), ruhsal çöküntü (depresyon), intihar eğilimi, uykusuzluk, şiddetli baş ağrısı ve zihin karışıklığı (konfüzyon) olabilir)
Kullanıcam sadece korkuyorumDoktorunuz yazmış,kullanmayacağınız ilacı alıp israf yapmayın.
Teşhisim covid sonrası bronşitGerçekten sağlık probleminiz olsa aklınıza bile gelmez bu Buraya sorulabilecek birsey değil
Ben 1hafta 3lu antibiyotik kullandım 1 tanesi 2li sabah akşamdı.
Ise yaramadı. 1 günde 5 sise serum yedim.
Ay doktor dur demek aklıma bile gelmedi
Bütün ilaçların yan etkisi var zaten. Öyle şeyler yazıyor ki onları okusanız kullanmak istemezsiniz. Doktorlar kâr zarara göre değerlendirip yazıyorlar ilaçları. Demek ki kullanmanız gerekiyor.Kullanıcam sadece korkuyorumdertleşmek için yazdım
İlaçlara karşı kaygı bozukluğum var :/ ama mecbur içicem zatürre olmak korkutuyor.İnan gerçekten hasta olsan sormazdin, ben 2 hafta önce kullandım pnomoni olmuştum, nefes alamıyordum, Dr verdi yeter ki iyileseyim diye saatini aksatmadan içtim...şimdi ben bunları dedim diye korkmayıp içecek misin? İhtiyacın olmasa vermezdi Dr...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?