- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.991
Kahvaltı denilince sizin de yüzünüzü bir tebessüm kaplıyor mu? Şairin de dediği gibi kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.
Hele de sevdiklerimizle uzun uzun sohbetler ederek yaptığımız kahvaltılardansa tadından yenmez...
Ben de bugün size kahvaltıda sevdiklerinizin gözünü ve midesini şenlendireceğiniz harika bir tarifle geldim.
MALZEMELER
(Kişi sayısınca)
-Simit
-Yumurta
-Kaşar
-Sucuk
-Tereyağ
-Tuz
(Süsleme için biraz pulbiber ve maydanoz kullandım)
HAZIRLANIŞI
-Simitlerimizi ortadan ikiye ayırıyoruz.
-Tereyağını erittiğimiz tavaya simitin alt kısmını ters şekilde koyuyoruz.
-Yanda kalan boşluklarda sucukları arkalı önlü pişiriyoruz.
-Simitimiz kızarınca ters çevirip sucukları içine diziyoruz.
-İnce ince dilimledigimiz kaşarları da sucukların üstüne dizip simitin üst kısmını da kapatıyoruz.
-Simitin ortasına biraz daha tereyağı eriterek yumurta kiriyoruz. (Ben bu noktada sarısını beyazından ayırıp önce beyazı pişirdim sonra sarıyı üstüne ekledim. Direkt kırarsak kapak kapatılınca sarısının üstü beyaz kabuk tutuyor.)
-Yumurtayı biraz tuzluyoruz.
-Yumurtanın beyazına küp küp doğradığımız minik kaşar parçaları koyuyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
-Arasına koyduğumuz kaşarlar eriyince tarifimiz hazır demektir.
Deneyenlere afiyet olsun.
Hele de sevdiklerimizle uzun uzun sohbetler ederek yaptığımız kahvaltılardansa tadından yenmez...
Ben de bugün size kahvaltıda sevdiklerinizin gözünü ve midesini şenlendireceğiniz harika bir tarifle geldim.
MALZEMELER
(Kişi sayısınca)
-Simit
-Yumurta
-Kaşar
-Sucuk
-Tereyağ
-Tuz
(Süsleme için biraz pulbiber ve maydanoz kullandım)
HAZIRLANIŞI
-Simitlerimizi ortadan ikiye ayırıyoruz.
-Tereyağını erittiğimiz tavaya simitin alt kısmını ters şekilde koyuyoruz.
-Yanda kalan boşluklarda sucukları arkalı önlü pişiriyoruz.
-Simitimiz kızarınca ters çevirip sucukları içine diziyoruz.
-İnce ince dilimledigimiz kaşarları da sucukların üstüne dizip simitin üst kısmını da kapatıyoruz.
-Simitin ortasına biraz daha tereyağı eriterek yumurta kiriyoruz. (Ben bu noktada sarısını beyazından ayırıp önce beyazı pişirdim sonra sarıyı üstüne ekledim. Direkt kırarsak kapak kapatılınca sarısının üstü beyaz kabuk tutuyor.)
-Yumurtayı biraz tuzluyoruz.
-Yumurtanın beyazına küp küp doğradığımız minik kaşar parçaları koyuyoruz ve tavanın kapağını kapatıyoruz.
-Arasına koyduğumuz kaşarlar eriyince tarifimiz hazır demektir.
Deneyenlere afiyet olsun.