- 2 Aralık 2015
- 31.473
- 105.023
Merhaba makarna severler.Size su böreği lezzetinde çok lezzetli bir makarna tarifiyle geldim.
Malzemeler
-yarım paket makarna
-1 çay bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yumurta
-Arzuya göre peynir. Ben beyaz peynir ve çeçil peyniri kullandım. Lor peyniri ve kaşar peyniri de konulabilir.
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
Yapılışı
-Öncelikle kaynayan suya tuzumuz ekleyip makarnayı haşlıyoruz.
-Haşlanan makarnayı süzüp, soğutuyoruz.
-Yumurta, süt ve sıvıyağ bir kapta çırpıp soğuyan makarnayı ekleyip karıştırıyoruz. Ben 1 saat sosla beklettim daha çok içine çeksin diye.
-Tavamızı yağlayıp makarnanın yarısını koyup düzlüyor ve peyniri izi sepiyoruz. Kalan makarnayı ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
-Spatula veya çatalla altını kızarmış mı diye kontrol edip kızarınca düz bir tabak veya kapakla ters çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz. Çevirirken yağın dökülmemesi için dikkatli olalım.
2 tarafı da kızaran makarna böreği iz yemeye hazır. Tavsiye ediyorum çok lezzetli oldu.,
Malzemeler
-yarım paket makarna
-1 çay bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-2 yumurta
-Arzuya göre peynir. Ben beyaz peynir ve çeçil peyniri kullandım. Lor peyniri ve kaşar peyniri de konulabilir.
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
Yapılışı
-Öncelikle kaynayan suya tuzumuz ekleyip makarnayı haşlıyoruz.
-Haşlanan makarnayı süzüp, soğutuyoruz.
-Yumurta, süt ve sıvıyağ bir kapta çırpıp soğuyan makarnayı ekleyip karıştırıyoruz. Ben 1 saat sosla beklettim daha çok içine çeksin diye.
-Tavamızı yağlayıp makarnanın yarısını koyup düzlüyor ve peyniri izi sepiyoruz. Kalan makarnayı ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.
-Spatula veya çatalla altını kızarmış mı diye kontrol edip kızarınca düz bir tabak veya kapakla ters çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz. Çevirirken yağın dökülmemesi için dikkatli olalım.
2 tarafı da kızaran makarna böreği iz yemeye hazır. Tavsiye ediyorum çok lezzetli oldu.,
Son düzenleme: