E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
meraba canlarım;
sürekli yaptığım bi tarifi sizinle paylaşayım..
çok pratik bi tarif ve yemeksiz akşamlarınızın kurtarıcısı olmaya aday..
ama uyarmam gerekir ki normal fırın pizzası kadar lezzetli olmuyor hamuru ama ben çok seviyorum gerçekten kısa zamanda lezzetli bir öneri..
malzemeler:
3 kahve fincanı(küçük) un
2 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
yarım paket kabartma tozu
göz kararı tuz
sucuk
sosis
zeytin
biber
domates
baharat
kaşar peyniri
unu yoğurdu yağı kabartma tozunu ve tuzu yoğurup tavanın altına yağ sürdükten sonra tavaya yayıyoruz...
daha sonra üstüne ben küp küp domatesleri doğruyorum domates sosunu salçayla karıştırıp içine istediğim baharatları koyuyorum biraz da tuz koyuyorum daha sonra tavaya koyduğum pizza hamurunun üstüne sürüyorum..sırayla domatesleri ince ince doğradığım biberleri sosisleri sucukları zeytinleri doğrayıp doğradığımız zeytinleri ve dilersem mısırları koyuyorum..
kaşarı hemen koymuyorum..
sonra tavanın ağzını hava almayacak şekilde kapatıyorum ve kısık ateşte 45 dk 1 saat kadar pişiriyorum..altını kapatmaya 5 dk kala kaşarlarını koyuyorum..
süper oluyor denemek isterseniz..
afiyet olsun..a.s.
sürekli yaptığım bi tarifi sizinle paylaşayım..
çok pratik bi tarif ve yemeksiz akşamlarınızın kurtarıcısı olmaya aday..
ama uyarmam gerekir ki normal fırın pizzası kadar lezzetli olmuyor hamuru ama ben çok seviyorum gerçekten kısa zamanda lezzetli bir öneri..
malzemeler:
3 kahve fincanı(küçük) un
2 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
yarım paket kabartma tozu
göz kararı tuz
sucuk
sosis
zeytin
biber
domates
baharat
kaşar peyniri
unu yoğurdu yağı kabartma tozunu ve tuzu yoğurup tavanın altına yağ sürdükten sonra tavaya yayıyoruz...
daha sonra üstüne ben küp küp domatesleri doğruyorum domates sosunu salçayla karıştırıp içine istediğim baharatları koyuyorum biraz da tuz koyuyorum daha sonra tavaya koyduğum pizza hamurunun üstüne sürüyorum..sırayla domatesleri ince ince doğradığım biberleri sosisleri sucukları zeytinleri doğrayıp doğradığımız zeytinleri ve dilersem mısırları koyuyorum..
kaşarı hemen koymuyorum..
sonra tavanın ağzını hava almayacak şekilde kapatıyorum ve kısık ateşte 45 dk 1 saat kadar pişiriyorum..altını kapatmaya 5 dk kala kaşarlarını koyuyorum..
süper oluyor denemek isterseniz..
afiyet olsun..a.s.