Hamur İşleri Tava pizzası

E

EU1

Ziyaretçi
meraba canlarım;
sürekli yaptığım bi tarifi sizinle paylaşayım..
çok pratik bi tarif ve yemeksiz akşamlarınızın kurtarıcısı olmaya aday..
ama uyarmam gerekir ki normal fırın pizzası kadar lezzetli olmuyor hamuru ama ben çok seviyorum gerçekten kısa zamanda lezzetli bir öneri..

malzemeler:

3 kahve fincanı(küçük) un
2 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
yarım paket kabartma tozu
göz kararı tuz
sucuk
sosis
zeytin
biber
domates
baharat
kaşar peyniri

unu yoğurdu yağı kabartma tozunu ve tuzu yoğurup tavanın altına yağ sürdükten sonra tavaya yayıyoruz...
daha sonra üstüne ben küp küp domatesleri doğruyorum domates sosunu salçayla karıştırıp içine istediğim baharatları koyuyorum biraz da tuz koyuyorum daha sonra tavaya koyduğum pizza hamurunun üstüne sürüyorum..sırayla domatesleri ince ince doğradığım biberleri sosisleri sucukları zeytinleri doğrayıp doğradığımız zeytinleri ve dilersem mısırları koyuyorum..
kaşarı hemen koymuyorum..
sonra tavanın ağzını hava almayacak şekilde kapatıyorum ve kısık ateşte 45 dk 1 saat kadar pişiriyorum..altını kapatmaya 5 dk kala kaşarlarını koyuyorum..
süper oluyor denemek isterseniz..
afiyet olsun..a.s.

Önce salçalı soso koyup mağzemeyi öylemi diziyosun canım yoksa magzemeyi koyup sosomu sürüyosunkafamçokkarıştı

ßende Deneyim bu aksama az sonra kalkip da yapayim Guzel biseye benziyo cnm Pratikmis Tesekkur ederim cnm a.s.

Bir deneyim canım un kalmadı yarin öğlene yaparım çay ile güzel olur herhalde...

kolay bi tarife benzio .. bende hep yapmak çok uğraşı ister die hazır alıyodum ..
ama bu şekilde bi deneyeyim bakalım .. ben mısırı pek sevmiyorum onu koymam artık salam sosis falan koyarım..:1rolleyes:
teşekkür ederim canım şu sos olayını öğrendiğim de iyi oldu.. ha bide ne dicem hamurun altı yanmıyormu böyle.hani az değil 45 dak ..::uhm:

ya ben çok tutturamıyorum aslında bazen yanıyor altı..:çok üzgünüm:
ben ölesine bi dk verdim size siz bakıp kendiniz karar verin pişip pişmediğine ama büyük bir tava olursa daha çabuk ve kolay pişer ince olduğundan..
diğer türlü içi pişmeyebilir..
siz benim verdiğim dk yı önemsemeyin kendiniz karar verin..:içelim:

evt haklısın büyük tavada yaparım hamurunu da ince yapınca içi de pişerr..altınıda çok kısık yaparsam yanmaz heralde..hem bu şekilde daha çabuk da olur.. bi arkadaş falan geldiğindede hani çayın yanına yapılabilir ..kız bide rezil olmayım oyüzden biraz pratik yapayım ... lülülülülülü yarın hemen denicem ..:dance:

ya ben denedim canim dun hemen
galiba malzemelerini fazla koydum benim fincan buyuk ve tavada kucuk geldi galiba
pizza cok kabardii ve 1 saat kisik ateste pisirdim alti yandi ici pismedi senağlama

artik ikinci sefere iyi olur tesekurler cnm a.s.

hayatım küçük kahve fincanında yapmadın mı?:çok üzgünüm:
bi de kocaman tava olsun incecik koyun diye söledim o kadar:mymeka:
neyse artık bi daha yapcak olursan öle yapŞeniz

benim fincanda buyuk geldi cnm valla Hamurda baya kalin olmustu ilk deneyimdi ikinci guzel olur kesin az tadina baktim superdi ama a.s.

tarıh muhtesemmıs sekerım ama cok canım cektı walla.. ben tavada börek yapıyorum o daha kolay daha hızlı tarıh neredeyse aynı da yufkayla işte.

hımmm tava pizzamı bayılırım gerçekten harika oluyor denemenizi tavsiye ederim, en kısa zamanda yapıp resim ekliycem....

Arkadaş inceliği kastederken bunu;

gug11wn9.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/8788/gug11wn9.09ffc53168.
[I][B][COLOR="red"]
küçük kahve fincanı derken bunu ;[/COLOR][/B][/I]

[IMG]http://img234.imageshack.us/img234/1295/kahvefincandaks1.jpg

büyük tava derken bunu kastetti herhalde....;

sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab

tarif için teşekkürler en kısa zamanda deneyeceğim ...................:1closedeyes:

Ben yaptım sonuç hüsran...
asla ekmek hamuru gibi olmuyor, bisküvi gibi bi tadı oluyor.
Sonra altı yandı üstü hamur kaldı, eşimle doymayız diye 3 tava yapmıştım, o kadar malzeme ziyan oldu. kapağındaki buhar ıslattı hamuru ve zaten pişmedi.Pek mantıklı gelmemişti zaten tavada pizza.

canım, ben bugün tarifini deneyeceğim. güzel olacağını düşünüyorum.
sosunda küçük bir değişiklik yapacağım. sonucunu yazarım.
Şeniz

yaptım ve çok lezzetli oldu.teşekkürler ....
(hamuru yaparken biraz daha un ekledim. kabartma tozu koymayı unuttum. hamur ince ve kıtır kıtır olmuştu.teflon tencerede,kısık ateşte yarım saatte pişti)

X