kızlar bişey merak ettim hani tatlı yediğimizde bebek hareket ediyorya acaba hoşuna gittiğindenmi hareket ediyo yoksa rahatsız olduğundanmı.araştırdım bulamadım google da.
hoşuna gittiği için çünkü damak tadı oluşuyor artık ama fazla yememek lazım bebek şeker hastası olabilir çünkü şeker direk gidiyor bebeğe ve hiç yararlı değil.
çikolata yendiğinde salgıladığımız mutluluk hormonu öncelikle bizi mutlu ediyo ve bebek bizim mutlu hallerimizi hiissediyo şeker direk kana geçtiği için çikolatada direk kan yoluyla anında bebeğe geçiyo ve bebekde mutluluk hormonu salgılamaya başlıyo ve bebek hem beslenmenin yani kana direk işlenmeden geçen çikolatanın doyurucu etkisiyle hemde çikolatanın mutluluk hormonu tetikleme etkisiyle hareket ediyo yani çikolata değil sebze yediğimizdede bebeğe geçer geçmezz hareketleri artıyo o yüzden bebeğin hareketlerini tok karnına yani yemeklerden 20dk içinde sayıyoruz yeterince hareket etmezse çikolata yada meyve suyu takviyesi alıyoruzki hemen hareket saymaya başlayalım süreci hızlandıalım belkide onu iyi beslediğimiz için bize teşekkür ediyo yada onu mutlu ettiğimiz için bunu hareketleriyle belli ediyo olabilir
canım benim, bebek direk enerji alıyor.benim kızımın hareketleri azalmıştı bir ara karnımda çok korkmuştum doktorum çikolata ya da tatlı ye yarım saat bekle ve karnını dinle demişti ve hemen etkisini göstermişti bu bebeğin enerji alımına bağlı demişti doktorum yani tatlı bizde olduğu gibi bebişlerde de direk enerji yapıyor.