Söz Kesimi tatlı bı telas ıcındeyım fıkırlerınıze ıhtıyacım var

Bizim burada dürü dedikleride düğün zamanı davetiye ile verilen hediyelere derler.Düğüne çağırılan kişilere verilen davetiyelerin yanına hediye koyalar genellikle havlu-yazma yada gömlek gibi hediyeler olur her çağırılan kişiye hediye veriyorlar davetiyenin yanında.

adetlerın ıcıne gırersek sanırım cıkılmayacak en guzelı abartmadan yapmak galıba

damat bey de bana soruyor hal ole olunca artık bıseyler yapmaya calısıyoruz

hımm
o zaman bizden bahsedeyim biraz
bizde sözde bohça falan olmaz
nişanda da kıza alınanlar bohçalanır
nişandan sonra damat görmesi olur
o şekilde bohça gider
bu bohçaya
damada;
1 takım
gömlek
iç çamaşırı
saat
terlik
kemer
cüzdan
parfüm
pantolon
eşofman yada pijama takımı
ayakkabı
havlu
seccade
çorap
vs şeyler konur

hımm tskler cnm bızım burda sozde sadece soz mendılı verılıyormus oglan tarafıda kıza bohca getırırmıs kız tarafı ıse sonradan bohca hazırlayıp yollarmıs bızım gelıp gıtme durumu olmayacagı ıcın ıkısıde karsılıklı verılecek ben fazla bısey kymadım bohcaya beraber begenme ımkanımız olmadı o yuzden basıt tuttum nısanda daha teferruatlı bı bohca hazırlamayı dusunuyorum

Allah'ım kendimi birden çok şanslı hissettim. Şu bohça olayını hiç sevmezdim zaten, aileme istemiyorum dedim, nişanlımla da konuştuk çok gereksiz bulduk. Kayınvalidem de siz nasıl isterseniz öyle olsun dedi.Biz sözde sadece söz mendili verdik (söz şasesi de denir). Nişanlımda bana tek taş taktı, annesi kelepçe bilezik taktı. Nişanda da bohça yapmadık. Süper oldu sahiden.

Söz mendilimde buydu.

Allah tamamini erdirsin cnm. Soz mendilimi sali gunu alicak siparis verdim o gun gelecek ins bohcayid bugun tamamladim bi gelenlere verilecek hediyeler kaldi onlarid halledicm ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…