Söz Kesimi tatlı bı telas ıcındeyım fıkırlerınıze ıhtıyacım var

askrhpozitif

Nirvana
Pro Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.111
798
İstanbul
merhaba kızlar bılıyorum bı dert degıl ama yardımınıza ıhtıyacım var Allah nasıp ederse haftaya cumartesı ısteme ve sozum olucak sanırım bohca yapılıyormus sanırım oglan tarafı kıza kız tarafı oglana bu bohcanın ıcıne neler koyuluyor . her ıkı bohcaya neler koyuluyor yada nasıl oluyor yardımcı olurmusunz

Öncelikle hayırlı olsun benim de düğünüm var aynı gün:-D
Bohça nişanda yapılır benim bildiğim yani söz de olmaz ama tereddütte kaldiysaniz erkek tarafına sorabilirsiniz

Öncelikle hayırlı olsun benim de düğünüm var aynı gün:-D
Bohça nişanda yapılır benim bildiğim yani söz de olmaz ama tereddütte kaldiysaniz erkek tarafına sorabilirsiniz

ALLAH tamamını erdırsın cnm bızdede oledır ama erkek tarafında bohca hazırlanıyor sanırım adet lerı o ekılde bız sadece mendıl verılecek dıye bılıyorduk bohca denılınce bende bılmıyorum acıkcası nasıl hazırlıyorlar ıcıne ne koyuyorlar

Canım bohçayı sözde erkek tarafı getirir. Aslında tam söz günü değil nişan öncesinde getirir ama söz gününde de getiren çok var. Kız tarafı da nişandan sonra götürür bohçasını. Bakalım erkek tarafı ne getirecek? Ona göre hem altta kalmayacak hem de mahçup etmeyecek bir bohça hazırlarsınız siz de. Şimdiden tebrik ederim canım hayırlı olsn inşallah.

bizde sözde kız tarafı söz verildiğine dair ufak bir bohça hazırlar. Nişan veya düğüne yakın bir zamanda karşılıklı yine bohça verilir.

yöreden yöreye değişir. biz söz de çikolata kolonya bohça havlu mendil damada çamaşır çorap koyduk. ufak çaplı. düğüne doğru tekrar yapacağız o biraz daha detaylı oluyo.

Bizim adette nisanda kiz tarafi bohça yapmaz. Düğün zamanı yapilir. Sizin memleket neresi enteresan geldi bana.
Bohça içine kişiye özel şeyler koymustukbiz. Mesela Kayinbabaya gömlek mendil iç çamaşırı çorap seccade takke koymustum. Namaz kılıyor diye. Kaynim cok havalidir ona markali tişörtle ic çamaşırı çorap vermiştim. Kaynanama carsaf yastık takımı yaptirmistik. Karyola takımı deniyor. Sonra seccade yazma penye çamaşır vs böyle şeyler hazirlanir genelde.. yöreden yöreye ufak tefek değişiklikler olur tabi

pekı cnm kız tarafı sadece soz mendılımı verıyorum bohcayyı nısana yapıyor yanı . saol cnm ıns hayırlı olur
bızdede soz tepsısı mendılı verılır , bohcayı ben kayınvalıdemden duydum acaba bızımde hazırlamamız gerekırmı bı fıkrım yok ıkılemde kaldım
ben kutahyalıyım canm erkek tarafı ıse sınoplu bızde nısanda veya dugunde yakın akrabalara kadar yapılır normal bohca sozde ıse soz mendılı verılır , ama bohca ısını bılemedım cnm

ben kutahyalıyım canm erkek tarafı ıse sınoplu bızde nısanda veya dugunde yakın akrabalara kadar yapılır normal bohca sozde ıse soz mendılı verılır , ama bohca ısını bılemedım cnm

Her yörenin adeti de farklı oluyor. Kütahya da okudum ben, orda da gördüğüm kadarıyla çeyiz, bohça, altın konularına çok önem veriyorlardı. Ha bu arada erkek arkadaşım da sinoplu :) ama öyle adetleri falan yok onların, bende tam bilmesem de arkadaşımdan gördüğüm kız tarafına bohça nişandan önce gelmişti, ondan sonra uygun bir zamanda da sanırım nişandan sonraydı kız tarafı erkek tarafına bohça götürmüştü.

bence en mantıklısı sen bu soruyu damat beye sor
herkesin adetleri farklı farklı
sonra mahcup olmayın derim

evet her yorenın adetı farklı bugun soz mendılımı aldım, bohcayıda aldım soz tepsınıde hallettım ıcıne koyulacaklarıda aldım, gıyıcem kıyafetı ayakkabıyıda ayarladım ama cok yorucu bı gun oldu bohcanın ıcıne seccade havlu gomlek kazak saat tesbh atkı falan koyucaz ıccamasarı falan koymak ıstemedım parfum falan ıstemedı damat beyımızevlılık hazırlıkları baya telaslıymıs bızım uzak oldugu ıcın sanırım karsılıklı sozde verılecek bohcalar

Bizim burada da eger isteme-söz ve nişan bir arada yapılacaksa bohça hazırlayanlar oluyor ben pek sevmem aslında
ama adettir işte.Kimi ailede sadece gelin ve damata hazırlanır kimi ailede anne-baba ve kardeşlerede hazırlanır hatta tüm sulaleye hazırlayanlar da vardır.

Bohçanın içine damat bey için gömlek,pantolon,iç çamaşırı,parfüm,pijama takımı ve terlik koyarlar genelde öyle gördüm.Eger kayınpederiniz namaz kılıyorsa seccade,takke,tesbih ve gömlek koyabilirsiniz.Kayınvalideniz için etek,yazma ve patik koyabilirsiniz.Eger kardeşlerede yapılıyorsa birer tane bluz ve gömlek olabilir.

pıjamayı falan nısan bohcasına koyalım dedık ama bunu bıraz daha ayrıntısız hazırladık gercı daha alınır bılemıyorum tek damata bohca verıleck kayın valıde kayın pedere olana dürü denılıyormus oda nısanda ypılacak

Seccade havlu terlik iç çamaşırlar parfüm traş takımları cüzdan kemer vs. Bunlar koyulur erkek bohçasına..
Ilk etapta aklıma bunlar geldi:)

Of, istemesi, sözü ayrı, nişanı, bohçası ayrı dert. Açıkçası bohça olayı çok gereksiz geliyor bana, teyzemlere çıtlatmıştım bir keresinde ne bohçası falan diye, kalkanlarını kaldırdılar hemen bohçasız olur muymuş! Anlayacağın istemesem de elim mahkum..

nete söz bohçası yazınca bu çıktı,Damat için;

• Saten veya pamuklu pijama
  • Çorap
  • Terlik
  • Parfüm-Deodorant
  • İç çamaşır seti (atlet, Boxer, Fanila)
  • Şase ya da sandık (Söz için küçük boyutlu olanları tercih edilir)
  • Sandık içine Bohça ve Havlu
  • Gömlek
  • Kravat
  • Manşet takımı
  • Kemer-Cüzdan Seti (2'li)
  • Mendil
  • Söz yüzükleri
  • Ayakkabı
    bunlar damada verilenlermiş
    Gelin için;

• Saten Gecelik ya da Pijama Takımı
    • Pamuklu ya da dantelli fistolu atlet-kilot takım
    • Çorap
    • Terlik
    • Parfüm-Deodorant
    • Fantezi İç çamaşır seti
    • Sepet, Şase ya da sandık (Söz için küçük boyutlu olanları tercih edilir)
    • Sandık içine Bohça ve Havlu
    • Söz alyans yüzükleri
    • Kıyafet
    • Ayakkabı
    • Çanta
    • Çikolata
    • Bilezik
    • Tek taş yüzük
    • Kolye, küpe ve bileklik seti
      bu da sana yani geline verilecek olanlarmış , ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN

Seccade havlu terlik iç çamaşırlar parfüm traş takımları cüzdan kemer vs. Bunlar koyulur erkek bohçasına..
Ilk etapta aklıma bunlar geldi:)
tsk ederım cnm
evet canm bazı seylerı sevmesekte el mahkum olabılıyor

tsk ederım cnm arastırıp yardımcı oldugun ıcın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…