selam.. benim de koltukaltlarım mahvoldu iğneli epilasyondan
koltukaltımı yaptırmadan önce kolumda küçük bir alana deneme yapmıştı gittiğim kişi. o izler 3 ay kadar geçmedi düşün. şu an 3 ay 20 gün oldu ve çok kısa bir süredir ancak baktığımda normal gibi görüyorum.
ama ilginç olan nokta şu. en başta sadece minik şişlikler varken zamanla pembe noktalar oluştu. ama kime göstersem bir şey yok, bir şey kalmamış diyordu.. ama ben net bir şekilde izleri görüyordum. ama millete de kendi baktığım ışık ve açıyı ayarladıktan sonra onlar da gördüler en sonunda. yani sana iz yokmuş gibi gelmiş olabilir. yani belki de izler hep vardı ama sen farketmemiş olabilir misin? çünkü eğer öyleyse tam iyileşmeden, cildinin üzerine güneş pek iyi olmamıştır. koruma faktörü bile kullansan artık cildinin ekstra hassaslığı olduğu için fayda etmemiş olabilir. ama cilt kendini yeniliyor. güneşten uzak durmaya çalış.. ve görünümünün normale dönmesi için ben diyeyim 3 sen de 5 ay gerek belki de.. çünkü diyorum ben sadece 1 sefer ve çok küçük bir alana yaptırdığım halde ve canım hiç acımamıştı-akım da azdı,ona rağmen izlerin geçmesi 3,5 ayı buldu. ki tamamen bile geçmedi aslında. sadece eskiye oranla çok daha normal gözüküyor. pembe noktalar ciddi oranda azaldı.. ama tamamen eskisi gibi gözükmesi heralde aylar yıllar alacak.. yani kolay iyileşmiyor bu iğneli epilasyon sonucunda oluşan tahribat.
o yüzden sanırım güneşe çıkışın erken olmuş.. yukarda yazan arkadaşın dediği gibi dermatoloğa gösterip bir çare düşünebilirsin..