tatilde regl olacağım, lütfen yardım

turuncubayan

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
36
2
286
Merhaba arkadaslar ben bu ayın 18inde tatile gideceğim fakat %90 ihtimalle regl olacağım. Tüm yıl planını yaptığım tatilimin bosa gitmesini istemiyorum. Yasım 16 ve tampon kullanamıyorum haliyle. Gecikmesi icin kullanabileceğim ya da en azından azaltabilecek birsey var mı? Lütfen yardım edin

Merhaba arkadaslar ben bu ayın 18inde tatile gideceğim fakat %90 ihtimalle regl olacağım. Tüm yıl planını yaptığım tatilimin bosa gitmesini istemiyorum. Yasım 16 ve tampon kullanamıyorum haliyle. Gecikmesi icin kullanabileceğim ya da en azından azaltabilecek birsey var mı? Lütfen yardım edin
Aynı durumdayımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:14::14::14:

eczaneye gidin ve adet geciktirici alın ama fiziksel ve psikolojik sorun yaşatır bunlara hazırlıklı olun.gerginlik yaşayacaksınız

Hormonları bozduğunu falan duymustum bi fikrin var mı doğru mu yani?

Yan etkisi olmayan ilaç yoktur ki :)))) Tabii bozar, yumurtalıkların düzeni falan.. Ama bir kereden bir şey olacağını sanmıyorum, ayrıca biliyorsundur ama yine de söyleyeyim; hasta olmadan alınır o ilaçlar, hasta olduktan sonra işe yaramaz, en azından kuzeniminki öyleydi :D

Yan etkisi olmayan ilaç yoktur ki :)))) Tabii bozar, yumurtalıkların düzeni falan.. Ama bir kereden bir şey olacağını sanmıyorum, ayrıca biliyorsundur ama yine de söyleyeyim; hasta olmadan alınır o ilaçlar, hasta olduktan sonra işe yaramaz, en azından kuzeniminki öyleydi :D

Tamam canım cok sağol :)

geciktirici ilaçlar var ben bir kaç kez kullandım.Dr um reçete etmişti ama eczacı da verir ben marka yazmıyorum ...

regl i olmanıza bir kaç gün kala içmeye başlayıp olmak istediginizde bırakıyorsunuz.1gün sonra oluyor zaten.ama rahim dokusu kalınlaştıgı için regl biraz sıkıntılı oluyor.

genç kızlarda küçük boy tampon bile kullanmayın.zaten rahat bir şey degil.gerektigi gibi kullanılmadıgı zaman tahriş ve sıkıntıya sebep oluyor ...iyi tatiller.

geciktirici ilaçlar var ben bir kaç kez kullandım.Dr um reçete etmişti ama eczacı da verir ben marka yazmıyorum ...

regl i olmanıza bir kaç gün kala içmeye başlayıp olmak istediginizde bırakıyorsunuz.1gün sonra oluyor zaten.ama rahim dokusu kalınlaştıgı için regl biraz sıkıntılı oluyor.

genç kızlarda küçük boy tampon bile kullanmayın.zaten rahat bir şey degil.gerektigi gibi kullanılmadıgı zaman tahriş ve sıkıntıya sebep oluyor ...iyi tatiller.

Canım benim günüm pek belli olmuyo 5 gün erken ya da gec oluyorum bazen, 5 gün falan erken kullansam herhangi bi sorun olur mu?

geciktirici ilaç al..adı primolut..
eczaneye git söyle 3-5 lira bişey..

ama muhtemel adet tarihinden 4-5 gün önce içmen lazım..
prospektuste yazar..
10 güne kadar kullanabilirsin 10 günden fazla kullanmak bünye için pek iyi dğil..
emin değilim ama her sabah aynı saatte 1 tane içicn..

ilaçı bıraktığın gün regl olursun..sorun yok..

herkes kullanıır ben de kullandım mecburen birkaç kez.

Son düzenleme:
ben de böyle bir konu açmayı düşünüyordum çok iyi oldu burada yazılanlar. benim de nişan tarihime denk geliyor adetim haliyle kabarık nişanlıkla filan ped değiştirmem çok sıkıntılı olacak o zaman adet tarihimden 5-6 gün önce bu ilaca başlamam mı gerekiyor şimdi? Bir de bende önce bir iki gün böyle çok az pembemsi kahverengi lekelenme oluyor asıl yoğun bir şekilde bu bir iki günden sonra geliyor adetin ilk günü şimdi bu yoğun gelen mi oluyor yoksa hafif renkli akıntıların geldiği mi ona göre ben kaç gün önce başlamalıyım acaba? :26:

hesaplamalarıma göre benimde düğün günüme denk geliyo ve balayımız zehir olabilir off şu geçiktirici umarım işe yarar düğünün ortasında ağrıdan can çekişmek istemiyorumm:20:

geciktirici ilaç al..adı primolut..
eczaneye git söyle 3-5 lira bişey..

ama muhtemel adet tarihinden 4-5 gün önce içmen lazım..
prospektuste yazar..
10 güne kadar kullanabilirsin 10 günden fazla kullanmak bünye için pek iyi dğil..
emin değilim ama her sabah aynı saatte 1 tane içicn..

ilaçı bıraktığın gün regl olursun..sorun yok..

herkes kullanıır ben de kullandım mecburen birkaç kez.
Şimdi adet tarihimle erken rezervasyon otelin çakiştigini farkettim buraya bakarken yorumu gördum:) deniycem.başka carem yok tarihi degistirmiyorlar

Adet geciktirici yerine c vitamini kullanın.C vitamini büyük dozlarda tüketildiğinde rahim duvarlarını yıkmaya yardımcı progesteron üretimini arttırır.

Birkaç yöntem var ama yaşın daha çok küçük. O yüzden onersem mi bilemedim...
İlk olarak adet geciktirici kullanılabilir.
Ya da
Bir önceki adet başlangıcında doğum kontrol hapı içmeye baslanilir, hap bitince hemen adet olunur. Hapı içmeye devam ettiğin sürece adetin gelmez. Yani ilacı 21 gün değil tatil bitene kadar 30 gün falan içmiş olursun...
Bunlar etkili sonuclar, ki danistigim doktorum söylemişti. Ama yaş olarak senden çok büyüğüm. O yüzden en sağlıklı bilgiyi seni muayene eden doktor söyler

Back