- 20 Ekim 2015
- 4.200
- 5.405
-
- Konu Sahibi Light Of God
Aynen dra gittik kapıda bi çok çocuk ve ailesi aynı hastalıktan gelmişler.çok mantıklı aslında apart ama rezervasyon yaptırdıkBizde kaptık geçen yıl .Çok ağır geçmedi bizimkisi .Sadece ateş yaptı. Bu yıl 5 yıldızlı bir otele gitmeyi düşünmüyorum. Kendim de hastalandım .Mide gribi oldum. Bir hafta kendime gelemedim. Nasıl bir önlem alirsin bilmiyorum.Sezlongları herkes kullanıyor. Kendinize özel hasır al cocuk orada olsun. Evet havuzu kesinlikle kullanmayın. Elleri de bol bol yıkayın. İnanir mısın o sene annem babam ve kardeşlerimle apart tuttuk sadece denize girdik hiç hastalanmadık . 2 hafta sonra 5 yıldızlı otele gittik böyle oldu
Aynen çok ağır geçirdi kızım aslında bağışıklığı da kuvvetlidir çok şükür kolay kolay hastalanmaz ama denizden korkuyor diye havuza girdi maalesefYani kapacaksa her yerden kapar mesela cocuk dr una gittiginizde beklerken oyun salonu var mikrop yuvasi park kres kapali oyun alanlari vs...
Normalde bu hastalik daha hafif seyrediyor dokuntu iz kalir gibi ise cocugunuzun bagisikligi dusuk daha agir gecirmis.
Tatilde havuzdan cok deniz tercih edilir, surekli el yikanir, kapali cocuk alanlarinda cok fazla vakit gecirmezse sikinti olmaz.
Rota da çok fena geçmiş olsun.öyle tabi olacak oluyor yapacak bişey yok.tatile götürmesek de o sıcakta evde sıkıntıdan patlıyor çocukkızım da geçen sene rota virüsü kapmıştı.
otellerde ortak alan çok fazla, ne kadar dikkat edersen et olacağı varsa oluyor'cuyum.
Haklısınız.Peki kızınız kaç yaşında?benim ki geçen sene 16 aylıkken ilk tatilini yaptı ve denizden çok korktu girmek istemedi.nasıl alıştırdınız denize?Ben havuza girmiyorum kızımı da sokmuyorum. Isterseniz 10 yıldızlı olsun havuz bana hiç hijyenik gelmiyor .
Benimki büyük 5 yaşında.Haklısınız.Peki kızınız kaç yaşında?benim ki geçen sene 16 aylıkken ilk tatilini yaptı ve denizden çok korktu girmek istemedi.nasıl alıştırdınız denize?
Ne kadar uğraştık ama hafif bi dalgada kolumuza yapışıp çıkmak istiyordu umarım bu sene dediğiniz gibi olurBenimki büyük 5 yaşında.
O da Havuz sevmiyor havuza ayağını dahi sokmaz.
Küçüğü var bi de geçen tatilde 8 aylıkti simite koyuyordum benle yada babasıyla duruyordu.
Bir süre sonra alisiyolar.
Bence bu sene anlayacak ve korkmayacak.
Artık kesinlikle havuza sokmam.geçen sene Antalya da salgın olmuş bu hastalığa bi çok çocuk yakalanmış maalesef.çeşme de dediğiniz gibi çok serin hatta soğuk oluyo.bodrum desen insan yığını.bu sene denize sıfır plajının kum sahil uzunluğunun az olmamasına dikkat ettik gerçi geçen sene de öyleydi ama..oteli bilemiyoruz maalesef 5 yıldızlı ama yemeği temizliği nedir nasıldır belli olmuyoGeçen sene ilk Antalya'da 5 ýıldızlı bir otele gittik,havuza çıplak sokulan turistlerin bebekleri havuza işedi göz göre göre,üzerine babasına çişim geldi diyen çocuğa adamın usul usul yap demesine de şahit olunca aşırı tiksindim, ikinci tatile gidecekken bir baktım tüm arkadaşlarımın çocukları bu hastalığa yakalanmış. Tatili yarıda kesip dönen dönene.
Antalya planlarken çeşmeye gittik. Sadece denize girdik ki aşırı rüzgarlıydı,denizde öğleden sonra dalgali oluyordu baya. Ona rağmen havuza girmedik.
Tuvalet konusu da zaten portatif tuvaletimiz var,onu almıştım yanıma onu kullandım her zaman,ortak tuvaletlere sokmadım.
Sorunsuz atlattık.
Tatilde artık asla havuza girmem de,sokmam da kızımı .insanlar bu kadar pis rezil olunca yapacak başka birşey kalmıyor ne yazık ki.
Yani yemek konusuna birşey yapamadık tabi,haliyle yemek durumundaydık zaten bakteri üretmesi muhtemel et,tavuk,balık taze pişiriliyordu bizim kaldığımız otelde,yinede temkinli davranarak idare ettik ama en azından göz göre göre havuza girmedik.Artık kesinlikle havuza sokmam.geçen sene Antalya da salgın olmuş bu hastalığa bi çok çocuk yakalanmış maalesef.çeşme de dediğiniz gibi çok serin hatta soğuk oluyo.bodrum desen insan yığını.bu sene denize sıfır plajının kum sahil uzunluğunun az olmamasına dikkat ettik gerçi geçen sene de öyleydi ama..oteli bilemiyoruz maalesef 5 yıldızlı ama yemeği temizliği nedir nasıldır belli olmuyo
Yemek konusunda da pimpirikli mi davranıyorum bilmiyorum ama bu hastalığı geçirdikten sonra çok korkar oldum.mesela çorbalar Yada sulu yemekler korkutuyor beniYani yemek konusuna birşey yapamadık tabi,haliyle yemek durumundaydık zaten bakteri üretmesi muhtemel et,tavuk,balık taze pişiriliyordu bizim kaldığımız otelde,yinede temkinli davranarak idare ettik ama en azından göz göre göre havuza girmedik.
Bu sene havuzlu oda almayı düşündük aslında ama kızımın hoşlanmayacağını düsündük zira 5.5 yaşında artık sosyalleşmek istiyor. Yine denize girilebilitesi olan bir otel ayarladık. Havuza girmek isterse yine sokamayacağız malum çok pis insanlar. Çişi gelen çocuğunu tuvalete götürmeye üşenen,minicik bebeği anadan üryan dolaştırıp havuza uyumlu bir bez bağlamayan ki hastalığı geçtim ortalık sapık kaynıyor,insanlarla bir arada olunca havuzdan da soğuduk. Yapacak birşey yok.
Çok haklısınız.böyle yazıları okuyunca daha çok vicdan azabı duydumKimi yetişkin otellerinin bile havuzu pis oluyor kaldı ki çoluklu çocuklu otellerde çocuğunu havuza sokup işetenler vardır. Kendim bile girmiyorum havuza doğru dürüst, geçen sene kardeşimle gittik 5 yıldızlı bir yetişkin oteline. Orada bile sabah erkenden kalkıp havuza girip öyle kahvaltımızı ediyorduk en azından en temiz olduğu zamanı seçelim diye. Öğleden sonra hep denize gittik. Çocuğunuzu asla havuza sokmayın derim, tatile gitmeden önce de doktoruyla görüşüp farklı koruma yöntemleri sorabilirsiniz.
Merhabalar hanımlar.öncelikle şunu belirtmek istiyorum tlfdan girdiğim için paragraf noktalama işareti emoji:)gibi şeylere dikkat etmek hayli zor oluyor kusura bakmayın zaten uzunca bi yazı olmaz.umarım:)başlıktan da anlaşıldığı üzere o pis hastalığa yakalandı kızım geçen yaz tatilinde.gittiğimiz otelin 5yıldızlı gayet temiz ve hatrı sayılır bi ücrette olmasına rağmen.havuzdan kaptığını ve bi kaç gün bizi çok zorlayacağını söyledi dr.aman Tanrım ne zorlama.3gün dirençli,düşmeyen ateş!adından da anlaşılacağı üzere elde ayakta ağız kenarlarında hatta içinde,genital bölgede içi su dolu kabarcıklar.hala izleri geçmedi.su değdirmemek gerekiyormuş ama kızımın ateşini düşürmek adına sık sık banyo yaptırdığımdan sanırım iz kaldı umarım geçer.şimdi gelelim asıl konuya.bu yaz için yine rezervasyon yaptırdık.ama açıkcası çok korkuyorum yine yakalanır diye(hastalığa bağışıklık kazanılmıyor)havuza elbetteki girmeyecek kızım ama başka şekillerde de kapabilir.bilgisi olan arkadaşlar yazabilirlerse sevinirim.tatil bölgelerinde,otellerde bu ve benzeri hastalıklardan çocukları korumak için hangi önlemler alınabilir?(baya kısa olmuş:))