- 17 Ağustos 2011
- 24.366
- 153.350
- 798
- Konu Sahibi Galadriellll
-
Turk kadininin cilesi..yazlik gibi. Yazlikta da hem gidip tum evi kirklar herseyi yikar kurutur utulerler. Hem cocuklarin kumu ayaklarla girdigi,islak islak biraktigi banyoyu temizlerler, hem günde 3 öğün yemek yapar toplarlar. Hem de evini beleş tatil köyü zannedip cat kapi gelen millete oda servisi hizmeti verirlerÇok bilinçli bir şekilde bu tarzı seçmemiş ekonomik sebeplerden kampinge giden anneler için inanın büyük zulüm. Bir arkadaşımın annesi hasta olsam bi engel çıksa da gitmesen derdi kamp zamanı yaklaştıkça. Erkek bütün çocuk işini kadına kilitler Türk çocuğu zaten sürekli ağlar. Düşündükçe o kadınların yerine ben daralıyorum
Eğer bir gün tatile gidecek olursak seni bulcam bil istedim3 cocugu olan planini ona gore yapsin tabii. Ama konu sahibinin bir kendi bir esi var. Benim de cevrem yasim itibariyle 20li 30lu yaslardaki insanlarla cevrili...bahsettigim kesim onlardi.
Gerci benim annem babam da yasli ama biraz o gruba girer. Gitmez gitmez bir kere gitti mi de (memlekete falan) mekanda pahalli bir yere girer 4 kisi yemek yeriz. Yani ne gerek var? Dunyanin parasini yemege verme de iki kilo kanat al mangal yak.
Sonra "gezmek cok masrafli"
Turlar icin de ayni sey gecerli. Dolar 4lira bandindayken annem 2.5 bin liraya israile gidecekti. Tam da o donem pegasus deli gibi indirime girdi. Ona 400 liraya gidis gelis bilet buldum. Kalacaklari otelin booking fiyatina baktim. Topladim cikardim,oradaki rehberi transferi falan da hesap ettim...ayni arkadas grubuyla, o turla degil kendileri gitseler yari yariya daha ucuza geldigini hesapladim. Ama yine de "amaaaan bir kere gidiyorum" dedi bayildi parasini turla gitti:)
Bu arada uc cocugunuz varsa ve ekonomik bir tatil arayisi icindeyseniz kampingleri oneririm. Genelde kalabalik aile görüyorum oralarda. Onca cocuga oda ekstra yatak vs vs tatile cikmak cok masrafli diye. Hem çocuklar doya doya kosup eglenip denize giriyorlar hem anne hamaktir vs dinleniyor...kahvaltiya kahvaltikik , ogle acikmasina ekmek arasi domates ekmek tonbaligi, aksam da mangal...
Krallar gibi eglenirsiniz.
Eger cadir falan size cok uzak seylerse airbnb sitesinden ev de tutabilirsiniz. Otelden daha ucuza gelir.
Her turlu DMye acigimEğer bir gün tatile gidecek olursak seni bulcam bil istedim
İnsana hadi kalkıp gidelim isteği yüklüyorsun resmenHer turlu DMye acigim
Yengenc
2011den beri ,sevgiyle
Ben her zaman kamptan yanayım cadirimi kurduğum yerin manzarası beş yıldızlı otelde olmaz. Farklı koylarda denize girer gezerim.Merhabalar. Burdaki ilk konumu açıyorum. Bizde yaz için tatil araştırmaları başladı. 2 yıllık evliyiz balayına gitmemiştik. Sonraki yaz da ailemin yazlığına gittik. Artık bu yaz tatil yapmak istiyoruz ve bu konuda hiç tecrübemiz yok. Eşim de biraz hesaplı olsun hem de güzel olsun derdinde ve çok kararsız bir insandır.
En basitinden anlatacak olursam iki basic tişört arasında kalsa sınır olur ve ikisini de birakir:)
Konumuza dönersek yine araştırma yaparken " of secim yapamıyorum. emin olamıyorum ki!" dedi kapattı bilgisayarı. Tatilden beklentimiz gittiğimiz yerin kendi plaj imkanı, temiz kum ve plajı olsun istiyoruz. Pek otelde vakit geçirme planımız yok o yüzden otelin temiz ve ortalama şartlarda olması yeterli. Önemli olan konumu ve plajı. Mekan olarak da gökçeada gibi ölü bir yer değil ama çok canlı kalabalık da olmasin istiyoruz. Sen de ne çok istiyorsun diyeceksiniz ama bunlar genel olarak eşimin talepleri.
Bütçemiz 2500 3 4 gecelik yeterli olur. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
Gece kalkıp mama hazırlaması gereken kadına çadır tatili önerende var şartlarını bilmeden. Üstelik birde ne oteli canımmm o kadar para verilir mi diyorlar. Keşke insanların tercihlerini eleştirmeden önce herkesin bütçesinin ve mecburiyetlerinin farklı olduğunu düşünseler. Bizim yazlığımız var ama kızım doğduktan sonra sadece 1 kere gittim. Yazlık olayı başlı başına eziyet kadına. Tatil yapmış gibi hissetmiyorum kendimi yazlıkta ben. Sürekli otele gittik çocuktan sonra. Evet yazlığımız var ama otele ciddi paralar veriyorum her yıl. Kimseyede eleştirme hakkı vermiyorum. Evladım ve ben böyle mutluyuz. Rabbim nasip ettiği sürecede böyle olacak.Tek başına çıkmıyor herkes sizin gibi.. 3 tane çocukla yaz ortası istediğimiz bölgede, dilediğimiz gibi otel bulunmuyor malesef. Ayrıca arkasından el sallanmıyor, sigortalı alınca 24 saat kalaya kadar iptal hakkı var.
Bebekle tatil başlı başına risk zaten. Nasıl rahat ediyorsanız Tabiki de öyle yapacaksınız. İste tercih meselesi bazı arkadaşlar oteli yürüyerek bulurum, temiz olsun yeter diyenler var. Tek olsam belki ama çocuklarla asla. Memlekete annemin evine gelirken bile 40 kez düşünüyorum.Gece kalkıp mama hazırlaması gereken kadına çadır tatili önerende var şartlarını bilmeden. Üstelik birde ne oteli canımmm o kadar para verilir mi diyorlar. Keşke insanların tercihlerini eleştirmeden önce herkesin bütçesinin ve mecburiyetlerinin farklı olduğunu düşünseler. Bizim yazlığımız var ama kızım doğduktan sonra sadece 1 kere gittim. Yazlık olayı başlı başına eziyet kadına. Tatil yapmış gibi hissetmiyorum kendimi yazlıkta ben. Sürekli otele gittik çocuktan sonra. Evet yazlığımız var ama otele ciddi paralar veriyorum her yıl. Kimseyede eleştirme hakkı vermiyorum. Evladım ve ben böyle mutluyuz. Rabbim nasip ettiği sürecede böyle olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?