Tatil regli sorunu

AmberMila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2023
867
1.107
30
Merhaba kk üyeleri,
Önümüzdeki ay 1 haftalığa tatile çıkacağım fakat regl tahminine baktığımda tatilin son iki günü regl tahmini denildi. Bir ilaç var p..-n diye adet geciktirici ilaç kullansam mı bilemedim çok tehlikeli sakın kullanma diyorlar da bilemedim daha önce hiç kullanmadım. Tahminine baktığımda 6 gün sonra regl olacağım hafiften karın ağrısı belirtilerim var içten içe dua ediyorum 2 hafta geciksin bir dahaki ayda günleri kaydırmış olsun diye😅 Fikirlerinizi almak istiyorum 🥲

Ek bilgi daha soru işareti var kafamda. Regl gelince mecbur ilacı icecegim benim arkadas ortamımda alkolsuz icmem mümkün degil bir sorun yaratır mı?

GÜNCEL: bugun 16.00tan sonra icmedim 8 buçuk gün kullandım günde 3 kez ilaç 8-16-12 şeklinde ilerliyordum. Hormonları biraz bozuyor :) yan etkileri kişiden kişiye değişiyor sanırım. Benim psikolojimi bozdu sanki vucudumun komple deri altı kaşınıyor gibi hissi var. Kolum kaşınıyorsa koluma baktığımda böcek vs yoktu. Şimdiden sonra soğan kürü yapacağım günde 3 kez içeceğim rahim için çok faydalı. Ve hormonlarımmm 🥹 inşallah normale döner çok fazla sinir yaptı herkese muhatabımı kestim mecburen kendi kendime bile sinirlendiğim oluyordu 😅 diyeceğim şu ki adet geciktirici hapı zorunlu kalmadıkça kullanmayın kadın doğum doktorunuza sormadan da kullanmayın 🙈

Son düzenleme:
Yani fare zehri değil neticede, tehlikeli değil sadece yan etkileri var hormonları bozduğu için. 1 kereden bi şey olmaz diyorum ama ilaç sonuçta siz karar verin, ben 2-3 kere kullanıp hiçbir yan etkisini görmeyen taraftayım

Lisedeyken geziye gidecez diye kullandım çok ağrılı oluyor benim

Kullandım ama böyle bi ağrı yok adet olmadım ağrıdan da geziye gidemedim normalden daha fazla ağrı yaptı bende

Merhaba kk üyeleri,
Önümüzdeki ay 1 haftalığa tatile çıkacağım fakat regl tahminine baktığımda tatilin son iki günü regl tahmini denildi. Bir ilaç var p..-n diye adet geciktirici ilaç kullansam mı bilemedim çok tehlikeli sakın kullanma diyorlar da bilemedim daha önce hiç kullanmadım. Tahminine baktığımda 6 gün sonra regl olacağım hafiften karın ağrısı belirtilerim var içten içe dua ediyorum 2 hafta geciksin bir dahaki ayda günleri kaydırmış olsun diye😅 Fikirlerinizi almak istiyorum 🥲

Ek bilgi daha soru işareti var kafamda. Regl gelince mecbur ilacı icecegim benim arkadas ortamımda alkolsuz icmem mümkün degil bir sorun yaratır mı?
Tampon kullanabilirsiniz bence , gayet rahat oluyor.

Tampon kullanamaz mısın canım ilaçtan daha iyi oluyor. Zaten stresine şimdiden girdiğine göre gecikir kendiliğinden :KK70: Ben kullanmadım ama en son kullandığını bildiğim kişiyi hamile sanmıştım, şişkinlik yapıyordu. Darda kalırsan iç bence, ömürlük etkileri yok sonuçta

Tampon kullanamaz mısın canım ilaçtan daha iyi oluyor. Zaten stresine şimdiden girdiğine göre gecikir kendiliğinden :KK70: Ben kullanmadım ama en son kullandığını bildiğim kişiyi hamile sanmıştım, şişkinlik yapıyordu. Darda kalırsan iç bence, ömürlük etkileri yok sonuçta
Ahah gercekten öyle mi hamile gibi cikiyo ayyy😱😂 tamponu unutmusum ya, ilk iki günü işe yaramıyor yogun kanamalı geciyor ve evet stresliyim bu aralar insallah günleri kayar da bunlara gerek kalmaz 😂

Ahah gercekten öyle mi hamile gibi cikiyo ayyy😱😂 tamponu unutmusum ya, ilk iki günü işe yaramıyor yogun kanamalı geciyor ve evet stresliyim bu aralar insallah günleri kayar da bunlara gerek kalmaz 😂
Herkeste öyle olmaz tabii canım ben valla öyle sanmıştım kullanan kişiyi :KK70: bir de markalar aynı mı bilmiyorum belki farklıdır. Tampona ek adet külodu da alabilirsin belki, mayo gibi olanı vardı herhalde. Şans artık gerisi

Herkeste öyle olmaz tabii canım ben valla öyle sanmıştım kullanan kişiyi :KK70: bir de markalar aynı mı bilmiyorum belki farklıdır. Tampona ek adet külodu da alabilirsin belki, mayo gibi olanı vardı herhalde. Şans artık gerisi
Pri.. -N adı 🥹 adet külodu biliyorum da rahat edemiyorum regl zamanda ben sürekli değiştiririm 2 saate bir özellikle yazın 42-47 dereceyse tatil yeri 😣 artık şans oldu dediğin gibi ama aklım diyorki al yanında bulunsun ne olur ne olmaz diye :KK70:

ben de sadece bi kez kullanmıştım. annem doktor o kullanabilirsin çok zorda kalınca demişti. bıraktığım gün yada ertesi gün regl olmuştum. ama cok şişkinlik yaşayan arkadaşlarım oldu. biraz dengeyi günleri bozuyor tabi. cok laylaylom ilaçlar değil. ama bir kereden hayati bişe de olmaz tabi.

ben de sadece bi kez kullanmıştım. annem doktor o kullanabilirsin çok zorda kalınca demişti. bıraktığım gün yada ertesi gün regl olmuştum. ama cok şişkinlik yaşayan arkadaşlarım oldu. biraz dengeyi günleri bozuyor tabi. cok laylaylom ilaçlar değil. ama bir kereden hayati bişe de olmaz tabi.
Bende bugun basladim o ilactan kadin dogum doktorumla konusmustum cok kararsiz kalmistim bi dahaki ayda tatil gününe denk gelmeyecek dedi yani günleri kaydirmis olacagim bu ilaci daha önce kullandigim bir sey degildi ne sekilde karsima cikacagi bilemiyordum bakalim siskinligi yasayacak miyim yakinda ögrenirim :KK57:

Bende bugun basladim o ilactan kadin dogum doktorumla konusmustum cok kararsiz kalmistim bi dahaki ayda tatil gününe denk gelmeyecek dedi yani günleri kaydirmis olacagim bu ilaci daha önce kullandigim bir sey degildi ne sekilde karsima cikacagi bilemiyordum bakalim siskinligi yasayacak miyim yakinda ögrenirim :KK57:
umarım yaratmaz. bende sıfır etki gösterdi. benim reglim cok düzenli ve ağrısızdır belki ondan. şişlik yaşayan arkadaşlarım cok ağrılı regl olan, zor olanlardı belki de ondan.

Bende bu ay tatıle gıdıcem ,muhtemelen benımde denk gelıyor
O yuzden onceden tatıl organızasyonundan nefret edıyorum
Uc ay once aldık ..şansıma🥹

İyi bari en azından kafan rahat olur şekerim. Adet başlamadan önce kullanıldığını biliyordum ama en doğru zaman ne onu bilmiyordum, doktorunla görüşmen olmuş :)
Evet kuzum reglden 3-4 gün öncesi baslamasi gerekiyormus yine de doktor kontrolunde olmasi kafam rahatladi yardiminiz icin tesekkür ederim :KK71:

X