Tatil değil zehir oldu izin bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sürekli kendimi savunmak zorunda kalıyorum. Annesinin dolduruşuna geliyor birde eltimin. Eltimde sinsi. Gaz vermiyormuş kışkırtmıyırmuş gibi konuşuyor ama kışkırtıyor. Ama ben de sürekli cevap vermek, kendimi savunmak yerine cahilce söyledikleri şeylere gülüp yaa öylemi hımm tamam deyip geçeceğim. Ne halleri varsa görsünler. Geçen gün kv aradım hal hatır sormak için yine süt mama konusunu açtı ben bebeğe mama vermezsem kayınoeferim mama gönderecekmiş bize filan. Bende tamam anne emzirmem mama veririm hep dedim bana sütün yetmiyo işte kızım doymuyor çocuk ver mama nolcak dşyor. Bende dedim yetmediğini düşündüğümde zaten veriyorum ama sanki yetmese nasıl büyüdü kilo aldı vs diyorum. Çocuğa iyi bakın dedi, merak etme bakıyorum ben çocuğuma dedim. Bakmıyorsun benim oğlum bakıyor dedi sinirlendim bakacak tabi babası o ben tek başıma yapmadım o çocuğu dedim. Hem işte çalışıp hem evde bebek mi baksım sen ne iş yapıyorsun evde işim ne çocupa bakmak kadınım görevi adamın değil hem çalışıp hem çocuk mu baksın dedi, bende bakacak millet dört dönüyor bezini bile değiştiriyor bebeğinin dedim, sadece sevmek için kucağa almakla baba olunmuyor dedim, yanlış düşünüyorsuj vs vs diyor. Eşim de o an görevdeydi, bende eşim beni arayınca sesimin neden kötü olduğunu sorunca anlattım bir daha bana mama konusunu açmasınlar rahatsız oluyorum, sütün yetmiyor deyip duruyorlar, ben bakmıyormuşum da babası bakıyormuş, öyle diyor dedim. Anlattım yani durumu. Eşimde annesini arayıp kızdı sanırım. Bir daha da o günden sonra kv aramadım. Kv geçen rahatsızlandığım için aradı bebeği sordu ama mama konusunu açmadı. Soğuk konuştu. Ama umrumda değil. Öteki gelini gibi yalakalık, sinsilik yapıp göze girmekle uğraşamam.
Şu yazılarınızdan ben sizde aşırı stres gördüm haliyle sütünüz etkilenmiş olabilir geçen kontrole gittiğinİzde iyidir kilosu ama şuan azalmış olabilir bebeğiniz büyüyor her geçen gün midesi büyüdüğünden süt gereksinimi artıyor bestlak damla deneyin sütü çok güzel artırıyor yok demiyorum sütünüz ama çok stresli duruyorsunuz bebekte bundan etkileniyordur ha bir de kusuyorsa reflü de olabilir bizim 7. Ayda bitti reflümüz ama asıl sorun bence eşinizin tokatı ona yoğunlaşın bırakın Kv falan konuşup konuşup sussun

Sorun herşeye burnunu sokmaları. Her kontrolde ebem mamayı bırakmamı söylüyor kilo alımı yeterli diye. Günde 1 kere veriyorum mama bazen hiç mama vermiyorum ayda alması gereken kilosunu alıyor. Doymayan bebek kg almaz ki. Ayrıca bebeğimin damakları da aşırı kaşınıyor. Her bebek farklı. Doymadığını hissettiğimde ben de veriyorum ama bir anneye senin sütün yetmiyor çocuk doymuyor bakamıyorsun denmez. Bunu anlatamıyorum. Benim kızdığım bu. Bi anne bebeğini açlıktan ağlatmak ister ni? Bebeğim aç olsa yediği mamayı kusar mı? Gezdirilmek istiyor, ilgi istiyor, uykusunu almak uykudan uyandırılmamak istiyor ama anlatamıyorum.
Evet çok haklısınız hiçbir anne bebeğini inat için aç bırakmaz tabi ama eşinizin ailesinin bu huylarını bilerek gitmeseydiniz keşke ayrıca onlar gitmek istedikleri yere gitsinler siz bebeğiN uykudan uyandırılmasına izin vermemelisiniz ben olsam öyle yapardım yani, yanlış anlamayın ama siz izin vermişsinz size böyle davranılmasına

Ha bir de 3 aylık bebeği olan bir anne olarak şunu söylemek istiyorum, bir yere gitmek için bebeğimi uyandiracak kayinvalidenin alnını karislarim!! Nasıl müsade ediyorsunuz bebeğinizin düzenine burnunu sokmalarina? Benim çocuğum gün içinde birazcık uyusun diye saatlerce helak oluyoruz annemle ben. Uyuyan çocuğu uyandırmak nedir ya!

Ve sen hala o evdesin.Ne desen kar etmeyecek bundan sonra.Gitmekten ne kadar cekindigini herkes gayet güzel kavradi.Artik isteyen caninin istedigini der.Korkmasana esten ve eş ailesinden .Canindan,bebeginden ,gururundan kiymetli mi?Hic ederler seni o evde .Üzüldüm 😔

Köye gitmeden önce günde 1 kere verirdim bu süt yok anlamına mı geliyor? Çocuğu uyuttuğum givi uyandırıyırlar çocuk ağlamaz mı uykusunu alamayınca, stresten??? Farklı bir ortama yere gitmiş evinde değil. Ve bu zamana kadar da her kilo kontrolğne gittiğimizde kilosunun ve boyunun yeterli olduğunu ve 1 kwre verdiğim mamayı da kesmemi söylediler. Ben mi yalan söylüyorum??? Sütümün gelip gelmediğini bilmiyor muyum? Her gün en az 1 kaka, 4 5 den fazla çiş yapan bebek doymuyor mu oluyor???
Okadar bilgilisiniz ki maşallah ben bebek hemsiresiyim harikasiniz aslında cocugun boyu kilosu yerinde ise günde en az bir kere kaka beş altı cis yapıyorsa bu çocuk doyuyor arkadaş gereksiz mama verilmemeli evet bazı bebekler ne kdr emerlerse emsinler mama verince içerler çünkü istahlidir tokken yemeğin üstüne baklava yiyenler aç olmadığı halde çerez abur cubur yiyenler gibi çok şanslısınız bebeğiniz iştahlı bir bebek ne mutlu size ek gıda döneminde de bu böyle olacak siz haklısınız ama ben hemşire olarak insanlara anlatamyrsn hepsi bu çocuk aç derdinde. Aç cocuk kilo alirmi ah anlatamazsiniz. Kimseye bişey anlatmayın evinize gidince eski düzeninize dönün tamam diyin geçin ya haklısın diyin yada doğru diyorsn aç diyin :)

Son düzenleme:
Size diyecek birseyim pek yok maalesef 🤷🏼‍♀️ daha çok dalga geçilirsiniz bebeğiniz kucağınızda size tokat atan bi adamla barışmışsınız ve hala sizle dalga geçiyor nasıl katlaniyorsunuz
Aynen bende söyleyecek bişey bulamadım malesef. Eşiniz kadar sizde hatalısınız bence.Allah yardımcınız olsun böyle bi adama ve ailesine katlanmak çok zor imkanınız ve cesaretiniz varsa şapkanızı önünüze koyun ve düşünün bu şekilde bile değil daha da kötüye gidecek olan hayatınıza katlanabilecekmisiniz?

Allah sizi inandirsin ufacık göğüslerim var iki bebek emzirdim hiç büyümedi de. Sütüm de hiç öyle dolup taşmadi, sadece küçük oğluma arasıra mama verdim o bile fazla geldi. Ne laflar duydum neler neler hiç kulak asmadim. Bazen umursamayip bildiğini yapmak cevap vermeye çalışıp laf anlatmaktan daha kolay. Herkese bı açıklama yapmak zorunda değilsin benden sana naçizane bı tavsiye olsun.

kör inadından sütüm yetiyo yetiyo diye çocuğu aç bırakıyosun başka bir şey değil. başka yorum da yapmıycam çünkü zaten susup oturmaktan başka bir şey yapmıyosun, bari çocuğu aç bırakma . sanki çek git boşan desek yapıcaksın
Ya hu ben mama karşıtı değilim ki. Aç olduğunu düşünürsem sütümün o an yetmediğini hissettiysem veriyorum. Napayım sütüm geliyorken olan sütümü kesip sürekli mamayı dayayım mı, beb çocuğumu bilmşyor muyum, uykusunu alamıyor uyanfırıyorlar ondan huzursuz oluyor, sürekli yatmasını bekliyorlar, bebeğim ilgi bekliyor kucakta etrafı izlemek istiyor yatırınca ağlıyor gezerken susuyor bu aç olduğunu mu gösteriyor. Aç kalan çocuk kilo mu alır???

Allah sizi inandirsin ufacık göğüslerim var iki bebek emzirdim hiç büyümedi de. Sütüm de hiç öyle dolup taşmadi, sadece küçük oğluma arasıra mama verdim o bile fazla geldi. Ne laflar duydum neler neler hiç kulak asmadim. Bazen umursamayip bildiğini yapmak cevap vermeye çalışıp laf anlatmaktan daha kolay. Herkese bı açıklama yapmak zorunda değilsin benden sana naçizane bı tavsiye olsun.
Aynen sizin gibiyim. Göğüslerimin küçük olmasını bile süte bağlıyorlar. Göğüsler küçükse süt az olur gibi düşünüyorlar alakası yok. Ben açıklama yaptığım için bunlar başıma geliyor. Birde adam yerine koyup cevap veriyorum ondan.

Aileniz almaya gelecekti ama gidesiniz yoktu zaten boşuna bahane aramayın
Ailem gelmedi ben gelirler diye düşündüm ama çıkmadılar bile konuşmak için. Çünkğ eşimim fevri olduğunu silahı olduğunu ve tartışma sırasında kötü şeyşer olabileceğini düşünerek gelmediler.

Süt mama olaylarını bilemem anne değilim fakat Allah aşkına gezmek için bebek uyandırmak nedir😐 Uykumuzu alamayınca biz bile sinirli çekilmez oluyoruz minicik bebek derdini nasıl anlatsın ağlayacak tabiki. Ortamda bebek var ise onun uyku saatine göre program yapılır yada anne ve bebeği her organizasyona katılmaz.

Bu sütün yetmiyor mu lafı kayınvalidelerin marşı gibi bir şey. Benimki de böyle hiç takmayın inanın değmez zaten yetmiyorsa kg alımından belli olur dr kontrolünde. Esas konu eşiniz kusura bakmayın ama tam bir hödük. Hem fiziksel hem psikolojik şiddet uygulamış size gidicem deyip gitmemeniz de iyice şımartmış onu

Merhaba hanımlar, daha önceki konularımı biliyorsunuz. Yaklaşık bir ay önce memlekete gittik eşim ve bebeğimle birlikte. Keşke gitmeseydik.

4 aylık bebeğim var. Bebeğimi emziriyorum, günde sadece 1 kere mama veriyordum bazen hiç mama vermiyordum. Bebeğim hava değişiminden dolayı köyde huzursuzdu, normalden fazla ağlamaya başladı, gündüz uykularını rahat uyuyamıyor tam uyuduğu sırada eltimin çocukları, kv sesinden veya bir yere gidileceği için uyandırmamı söyledikleri için uyanıyor uyrkusunu alamadığı için gittiğimiz yerde huzursuz olup ağlıyordu. Bir gün bebeğimi uykusundan uyandırıp pikniğe gidelim dediler, kızım durmamaya ağlamaya başladı, uyutmaya vs çalışıyordum karnı da toktu ama uyumuyordu, kv oyalamak için kucağına aldığında uyuyakaldı ve kv eşimle bana "çocuğun uykusu varmış bir çocuğa bakamıyorsunuz" dedi. Ben daha iyi bakıyorum dedi.

Neyse asıl olay patlak vermeden önceki akşam, kv eşimde varken bebeğe mama vermeyi arttırmamı, bebeğin mama yediğinde daha mutlu olduğunu 1 kere vereceğime 3 kere vermemi vs söylüyordu
Ben de sütümün yettiğini kendim çok zorlandığım zaman mama verdiğimi veya damla vermek için mama verdiğimi söyledim. Bebek emerken de huzursuz doymuyor bebek filan diyordu ben de tazyikli geldiği için öyle huzursuz diyordum kvme. İstersen eşime sor filan dedim. Eşim de kvme kızdı mama verin dediği için ve bana dönüp bir daha annemlerin yanında mama verme dedi gitti.

Yarısı gün, bayramdan 2 3 gün önce, eşim, eltim ve çocuklarla birlikte yürüyüşe gezmeye çıktık, bebeği doyurup uyutup öyls çıkarmıştım ama yarım saat 1 saat sonra uyanıp ağladı emzirdim, yürüyüş dönüşü ağladı emzirdim, eve geldik bebeğe duş aldırdım, uyutmak için emzirdim ve bebeğim uyurken duşa gireyim dedim o ara bebeğim uyandı ve eşim bebekle ilgilenşyordu. Benim duşa girip çıkmam en fazla 15 dk sürmüştğr bu 15 dk içerisinde bebeğim kriz geçirircesine ağlıyordu sesini duyuyordum. Hemen giyinio duştan çıktım bebeğime babası mama yapmış babaannesi mamayı içiriyordu. Bana da kv " kızım çok ağladı, durmadı, yengem okudu ama susturamadık. Çok acıkmış meğersem ondan ağlıyormuş mamayı yiyince nasıl sustu, yengem küçücük bebeği niye köy yerinde öyle gezdiriyorlar nazar değer diyor" dedi. Ben de üzülüp sinirlenip "bebek diye gezdirmeyecek miyiz, demekki kem gözle fesatça bakıyorlar ki nazar değiyor. Bir daha da bebeği oralarda gezdirmem." dedim. Bebeğimi alıp içeriye yattığım odaya girdim ve eşim de geldi. Eşim " bu çocuk doyuyorda, sütün yetiyorda niye bu kadar mama yedi. Kaç kere emzirdin sabahtan beri giderken gelşrken sürekki emzirdin de bu çocuk niye mama yedi" diye hesap sormaya, sütümün yetmediğini ima etmeye başladı. Ben de sinirlenip " tamam canım, benim sütüm yetmiyor, siz her şeyi daha iyi bilirsiniz.Beni yalnız bırak çocuğu uyutacağım." dedim ağlayarak. Eşim de sinirlenip üzerime yürüdü, taklidimi yaparak kendi göğsünü sıkarak "kes sesini, bu çocuğa bakacaksan adam gibi bakacaksın. Kimseyw birşey dedirtmiyorsun, sütü yetiyormuş da, fışkırıyor tazyikli geliyormuş da filan filan. Sütün geliyorda niye mama yedi bu çocuk." dedi. Odadan çıkmasını, çocuğa nasıl bakacağımı iyi bildiğimi. Kendi bebeğime benden iyi kimsenin bakamayacağını, bebeğime çok iui baktığımı, laf etmeye, karışmaya kimsenin hakkı olmadığını ve daha fazla tartışıp beni üzerek sütümün kesileceğini söyledim. Sütü kesilecekmiş hanımefendinin diye dalga geçti. Odadan çıkmasını beni rahat bırakmasını söylemeye devam ettim. "Sus" diyerel üzerime yürüyüp bana tokat attı, ve kucağımdaki bebeğim de ağladı olayın etkisiyle, ben de beddua edip ondan boşanacağımı, ailemi arayacağımı söyledim. "adamsan ara aileni hadi, ara hadi gelsinler alsınlar. Adamsan ararsın." dedi. Ve ben ailemi aradım. Beni gelin alın buradan dedim, ailemde o sırada memlekete geliyordu bayram için, köye gelmelerine 1-2 saatleri vardı. Ben arayınca daha da sinirlenip bebeğim kucağımdayken üzerime yürüdü, eşyalarımı toplamamı söyledi ve bende eşyalarımı toplamaya başladım. Bebeğim o sırada yatıyordu yatakta, kvmi çağırdı eşim. Kv gelip bebeği uyuyan çocuğu kucağına alınca bebeğimi benden ayıracaklar zannettim ve niye kucağına aldığını benden ayıramayacaklarını söyledim. Kv ise öylesine aldığını, öyle birşey yapmayacağını olayın ne olduğunu sordu, eltim ve kayınpederimde geldi odaya, aramızdaki herşeyi özelimizi onlara döktü. Beni küçük düşürdü, temiz değilmişim, hem oturduğumuz evi hem de köydeki benimsememişim, kendi gözünde kusur olarak gördüklerini herşeyi döktü, benim ailemle görüşmek istememi bile abartarak anlattı. Neler neler dedi. Neden ailemi aradığımı sordular, bana tokat attı niye aramayayım ben sahipsiz miyim benim de bir ailem var, yeter artık dedim. Bana ne alaka sahipsizlikle diyorlar, eltim de keşke aramasaydın aileni, barışın konuşun diyor bende kocan sana bunu yapsa sen kalır mısın diyprum "bizim ilişkimiz çok farklı" diyor bana eltim. Düzeltme bahanesiyle kendi fikirlerini de empoze etmeye başladılar eşime. Eşim kvme ailelerle konuşup arayı düzeltmeye çalışmayın diye telkinde bulunuyordu. Benimle ilgilş herşeyini ortaya dökmüşyü. Eltim de o kadar sık gitmeyiver ailene vs diypr. Haftada 1 kere gitmek çok sıkmış. Daha az gitmeliumişim, eşimi de gitmek için zorlamamalıymışım filan. Süt konusunfa da gerçekten normalden fazla ağlıyormuş mama vermeliymişim vs. Ama vurması da yanlışmış öyle şeyler diyolar. Eşim de ailesi gelsin alsın ben karşılaşmak konuşmak istemiyorum karşılaşırsaö kötü olur diyor. Çünkü silahı var ailem de gelmedi benden cevap beklediler. Ben tartışırken aileme zarar verecek diye tekrardan gelin diye aramadım. Neyse uzub uzun konuşup yeniden denememizi istediler bayramda küslük olmaz ikinizde hatalarınızıı düzeltin dediler. Israr ettiler yeniden deneyelim dedik ama kv hala sütün yetmiyor mama ver demeyw devam ediyor. Bebeğime ben değil eşim bakıyormuş ben bakamıyormuşum öyle diyor. Sadece sevmek için kucağjna alıyor bebeği eşim. Sanki altını değiştirip o uyutuyor veya herşeyiyle o ilgileniyormuş gibi konuşuyorlar.

Kendimi kötü hissediyorum aradan 15 20 gün geçti ama acısını unutamıyorum. Eşimle aramız şuan normsl gibi ama bir soğukluk bşr kırıklık var. Hala laf sokuyor ve dalga geçiyorlar ailecek.
Sütünün durumunu en iyi sen bilirsin, tazyikli gelen süt bağırsağı yorabiliyo ondan da ağlıyo olablr laktozlu kısım çok gdiyosa karnını ağrıtır tavsiyem emzirmeden önce 3 dk kdr fln sağ sütünü, akıt yani. O kdr uzun süre, 4 aylık bebekle baska bi yerde kalmak sana da bebeğe de zor olur tabi ki. Bir daha o şekilde gitme, yıpranırsın. Eşin de saçmalamış şımarmış..

Aynen öyle kimseye kanıtlama TM haklısın de gec

Şu yazılarınızdan ben sizde aşırı stres gördüm haliyle sütünüz etkilenmiş olabilir geçen kontrole gittiğinİzde iyidir kilosu ama şuan azalmış olabilir bebeğiniz büyüyor her geçen gün midesi büyüdüğünden süt gereksinimi artıyor bestlak damla deneyin sütü çok güzel artırıyor yok demiyorum sütünüz ama çok stresli duruyorsunuz bebekte bundan etkileniyordur ha bir de kusuyorsa reflü de olabilir bizim 7. Ayda bitti reflümüz ama asıl sorun bence eşinizin tokatı ona yoğunlaşın bırakın Kv falan konuşup konuşup sussun
Evet köyde stresten çok etkilendi. Her şeye burunlarını sokuyorlar. Birde kendilerini acındırıp maddi olarakta bizden birşeyler bekliyorlar. Bestlak kullandım faydası oldu, hatta humana çayımda vardı köye giderken almadım keşke alsaydım dedim gidinxe, stresten etkilendim. Çok takıyorum. Eşimde temizlşk konusunda takıntılı, pis değilim evimi temiz tutarım, bebekten dolayı zorlanıyorum ama yemek temizlik elimden geldiğince yapıyorum.

5.ayında ek gıdaya geçeceğim. Bebeğim şimdiden sofraya sarkıyor. Kaşığımı takip ediyor kaşıkla birşey veriyormuş gibi yapıyorum ağzını açıyor. Dişleri de çok kaşınıyor salyası vs akıyor.

Sütün yetmiyor olabilir mama vermek dünyanın en kötü şeyide değil. Ama baskı yaratınca ters tepmiştir sizde.

ama kendinizi öyle ezdirmişsinizki daha ağzınızla kuş tutsanız kimseyi inandıramazsınız. Hem eşin ne ailesi yerden yere vurur laflarıyla.

Sütünün durumunu en iyi sen bilirsin, tazyikli gelen süt bağırsağı yorabiliyo ondan da ağlıyo olablr laktozlu kısım çok gdiyosa karnını ağrıtır tavsiyem emzirmeden önce 3 dk kdr fln sağ sütünü, akıt yani. O kdr uzun süre, 4 aylık bebekle baska bi yerde kalmak sana da bebeğe de zor olur tabi ki. Bir daha o şekilde gitme, yıpranırsın. Eşin de saçmalamış şımarmış..
Tazyşkli gelince öksürüyor. Sağmayı deneyeceğim. C şeklinde memeyi tutup öyle veriyorum biraz etkisi oluyor.

Sütün yetmiyor olabilir mama vermek dünyanın en kötü şeyide değil. Ama baskı yaratınca ters tepmiştir sizde.

ama kendinizi öyle ezdirmişsinizki daha ağzınızla kuş tutsanız kimseyi inandıramazsınız. Hem eşin ne ailesi yerden yere vurur laflarıyla.
Aslında kendimi ezidrmemek için hep kendimi savundum cevap verdim ama eşim arkamda durmadı. O ezdirdi beni. Ben cevap veriyprum diye bana surat yaptı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X