• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınmanın püf noktaları neler??

Posedion

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2010
4.364
6.674
398
slm kızlar biz inşallah yakın bir zamanda taşınıcaz ve bu benim ilk taşınma deneyimim olacak..neyi nasıl yapmam gerektiği konusunda aklımda tek bir fikir bile yok...tecrübeli bayanlar bana öyle güzel tavsiyeler verin ki aslında taşınmak zor değilmiş diyeyim....birde çok eşyam var benim kitaplar süsler derken çok parça var taşınması gereken.off iyice gözümde büyüdü valla öyle ki sıkıntıdan dolama çıktı parmağımda...

öncelikle kolilediğin eşyaların üzerine içinde ne olduğunu yazmalısın. kırılcakları iyice sarmalısın gazeteyle.ben muz kolisi toplamıştım bol bol. taşınmada çok iyi oluyor. sert olduğunda hiç bi şey kırılmıyor
kıyafetlerimi büyük hurçlara ve valizlere yerleştirmiştim. yatağımı çarşaflarla sarmıştım. halılarımı da poşetlere sokmuştum. evden eve nakliyatla taşıtmıştım

ilk taşınmamızda, canım kitaplarımızdan silindir şeklindeki kutularına koyarken kapaklarını mahvetmişti nakliyeciler. o yüzden kitaplar mutlaka kolilenecek ve yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi kitapları da grup grup kolileyip üzerine yaz mutlaka, çünkü taşındığında o kadar çok şey düzenlenemen gerekecek ki acil ihtiyacın olduğunda şak diye bulabilmelisin.

birçok nakliye firması dolap gibi kutu getiriyor ve dolabındaki giysileri askılarıyla oraya geçiriyorlar. biz de elbise poşetlerine birkaç askı geçirmiştik diğer klasik takımların hepsini poşetlemenin yanı sıra.

iç giyim ve diğer giyimleri de spor çanta valiz vb şeylere kendimiz yerleştirdik, temiz temiz oluyor hem de kimsenin eli değmiyor, özellikle pazarlarda satılan büyük hurçlar falan yorgan yastık derli toplu paketlemede işe yarıyor, bir yakınından ödünç de alabilirsin bunları ya da mümkün olduğunda valiz vb ödünç al istersen.

nakliye firmasıyla iyi konuş, bazıları kırılacakları kendileri paketlemezse sorumluluk kabul etmeyebiliyor. avizeleri vb takıp takmayacakları önemliyse senin için baştan konuş.

mutlaka referans üzerine bir firma seç mümkünse, bir kere ağzımız yanmıştı çünkü.

çok hassas elektronik şeylerin varsa ya kendi imkanlarınla götür ya da bir yakınına emaneten bırak. kamera, müzik aleti, laptop vb.

aklıma gelirse yazarım:) kolay gelsin şimdiden.

Back
X