Taşınma

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Benim daha önce şehirden şehire taşınmış canım ve becerikli arkadaşlarım.
Ben iş nedeniyle şehir değiştireceğim ve doğru düzgün ev işini bile beceremeyen, elimden geldiğince işleri pratikleştirmeye çalışan birisiyim.
Şimdi sizlerden bir fikir istiyorum, ben evi nasıl toparlamalı ve düzenlemeliyim ki bu nakliye şirketleri evi alıp, hop diye taşıyıversin ?
Nerden başlanır, hangi malzemeler alınmalıdır, Nasıl gruplamalıyım? Aklınıza gelen tüm pratik fikirleri paylaşırsanız sevinirim.
Birde geçenlerde bir tencere krizi yaşamıştım hatırlarsınız, kaldım yine emektar çelik tencerelere, bunları yanığı, lekesi yok ama pırıl pırılda parıldamıyor, bu işi nasıl çözüyorsunuz?
Son sorum şu 700 km için acaba ne kadar nakliye ücreti öderim :) Tahminen...

Koliler alın,kolilere farklı kategorilerde giysiler koyun ve kolilerin üstüne ne koyduğunuzu (kazak,pantalon,Tshirt...) yazın.arkadaşımdan gördüğüm buydu benim geçen hafta.
Ayrıca ıvır zıvır için de çöp poşeti bulundurun.

Fairy platinum tencere parlatmakta birebir. Bulaşık makinesi tableti. Yahu benim kullanmadığım yer yok bunu. Perde yıkama. Yağlı mutfak yerlerini silme. Zebra stor temizliği hep bununla yapıyorum. Acayip kir sokucu ve parlatıcı etkisi var. Birde anway ürünü var çelik parlatıcısı sonucu görunce gözlerime inanamamıştım.krem gibi bişey pamukla sürüyor sunuz ışıl ışıl oluyor celikler

Öncelikle büyük koliler alin.
Büyük koli bantlarindan ve sağlam kolileme iplerinden alin.

Büyük küçük kolilerin altlarını bantla yapıştırarak saglamlastirin.

Kıyafetler, yorgan-yastık, ayakkabılar, mutfak araç gereçleri şeklinde kolileyin. Mutfak eşyalarını hem bantla hem de iple saglamlastirin.

Zaten zigon sehpa vs varsa onlara çıt çıt patlatılan naylonlar varya adını unuttum :) ondan alin ve esyalara sarin. Beyaz eşyalarınızı da onunla sarin. Hatta kopuk bulursanız yanlarina onlardan koyarak sarın.

Nakliye için 700-1500 arası ödersiniz diye tahmin ediyorum. İyi pazarlik yapın. Kolay gelsin :)

Bildiğiniz bir firma var mı bununla ilgili ?

Tamam canım çok teşekkür ederim anway Nerede bulabilirim?

Herseyi temiz olarak kolileyin. Mutfak esyalari, ortuler, giysiler, perdeler, halilar.. aklina ne gelirse. Iyi sarin, strec filmler var buyuk onlarla. Temiz kalsinlar.

Gittiginiz yerde temizlik yapip hemen yerlestirirsiniz. Kisim kisim toplanin. Bir oda bitmeden digerine gecmeyin, yerlesimde ayni sekilde olsun.

Simdiden kolay gelsin.

Kargo firmasini fiyatlariyla google da bulursunuz.

Vakumlu hurclar alın. Tüm kıyafet yorgan yastık kısacası tekstil ürünü olan her şeyi onlara koyup vakumlayin. Hatta koltuk minderleri çıkıyorsa onları da vakumlayin ki kirlenmesinler. Sonra o hurclari büyük kolilere ucerli beserli gruplayip koyun. Nakliye esnasında dikkat etmezlerse patlamasin diye. Ama koli kısmı şart değil.

Mutfak eşyalarını balonlu naylonlara sarıp kolileyin. 50 mt 30 lira gibi bi fiyatı vardı en son. Bütün mutfağa yeter.

700 lira falan demiş arkadaşlar ama sanmıyorum. Geçen sene aynı şehirde bir semtten diğerine yaklaşık 10 km mesafeye 850 lira ödedik ki çok iyi fiyatti. En az 3-4 bin olur diye tahmin ediyorum.

Tencereler için alışveriş posetine krem cif döküp onunla ovalayin pırıl pırıl olur.

Tamam canım çok teşekkür ederim anway Nerede bulabilirim?
Anway avon gibi kişilerin sattığı bir marka.sosyete pazarlarında bulunuyor. Bahçeşehir sosyete pazarında var mesela. Anway internet sitesinden sipariş verilirmi bilmiyorum. Bende zoom kullanıyorum yıllardır mesela. Gerçekten hakkını vere vere temizliyor

Hiiiii 850 mi? Bu durumda ev sahibinin %12 lik zammına susup oturmak kalıyor bize

Bildiğiniz bir firma var mı bununla ilgili ?

Mesela benim ceyizimi sehirler arası gidip gelen büyük kamyona taşıtmıştık. 1000 im mesafeye 600 tl verdik.
Teyzem yine 900 im mesafeye anlaşmalı tanidikla 850 evinin bütün eşyasını taşıttı.

Bunlar bu senenin fiyatları.
Firma bilmiyorum ama tanıdık bildik iyice araştırın.
Firmalar pahalı olur. Araya birini koyun mutlaka.

** im ne ya, km olacak o

Defalarca ev taşıttim
Aşırı tecrubeliyim
Şehirler arası aynı şehir içi hatta uluslararası taşınmışligim var
-Oncelikle evden eve taşıtın ve herseyi onlar paketlesin aksi takdirde kırılan dökülen sorumluluğu almıyorlar.
-iç çamaşırlariniz ya da ne bileyim takı toka incik boncuk altın inci vs yükte hafif pahada ağır şeyleri yanınıza alın zaten yer kaplamaz
-bunun dışında hiç bir seye elinizi sürmeyin kategorize etmeye çalışmayin sadece onlar gelmeden ya da halihazırda onlar eşya paketlerken atmayı düşündüğünüz şeyleri atın eleyin bir de aynı oda malzemelerini aynı küfeye koymalarini isteyin ( küfe ile taşıyorlar çoğu şeyi )
Ben ilk taşındığımda kastım biraz ne bileyim kendimce koli yaptım adamlar koliyi bozdu herseyi tek tek sarıp kendi kufelerine koydular sonra Vakumlu şeyler almıştım onları itinayla indirip kendi usullerinde taşıdılar
Sonuç hiç birşeyim kırılmadi çünkü o kadar çok malzeme ile sarıyorlar ki onlar siz o paketleme şeylerini alamazsiniz da yapamazsiniz da
Baktım bu işler böyle taşımanın birinde bulasik makinasıni bile boşaltmadim akşam doldurdum çalıştırdım adamlar onlari da paketledi götürdü :))
Yeni evde götürdukleri herseyi açıp tüm paket koli ve malzemeleri alıp gidiyorlar size sadece kendi eşyalarınizi yerleştirmek kalıyor orası biraz karışık oluyor elbette her yer tabak çanak giysi vs ama öncesinde hiç yorulmayinca ugrasacak enerji oluyor
Simdiden kolay gelsin

kıyafet, perde, yorgan gibi tekstil eşyalarını hurçlara koymanızda yarar var. halılarınızı toplayıp sardıktan sonra iple bağlayın. koli bulmak için büyük marketlerden yardım alabilirsiniz. koliniz artsın ama eksik kalmasın.

koli yaparken dikkat etmeniz gereken şey içinde boşluk kalmaması. arada boşluk kaldığında tıpkı yapboz yapar gibi oraya uyan bir parça bulun evden. gazeteye sarın kırılacakları fakat milimi milimine yapmayın bunu. hafif bol bırakın ki kırılma olasılığı azalsın.

yine çok sevdiğiniz ve kırılmasını asla istemediğiniz şeyleri çarşaf gibi tişört gibi şeylerle de sarabilirsiniz. biten kolinin üstine içindekileri yazın. mutfak, salon gibi. açarken kolaylık sağlar.

tencerelerin içine gazeteye sararak bardak doldurun mutlaka. hem yerden tasarruf edersiniz hem de kırılmaları güçleşir.

kolileri topladığınızda sağlamlığına göre ayırın muhakkak. çok ağır yük taşıyamazmış gibi bel bükmüş kolilere yastık gibi ya da peluş oyuncak gibi, atıyorum banyo paspası gibi hafif şeyleri koyabilirsiniz. sağlam kolilere asıl eşyaları saklarsınız.

nakliye şirketleri gardırobunuzu da söker, avizenizi de, gittiğinizde de kurar. ama avizeleri takmaz. bunun dışında buzdolabı, fırın gibi büyük eşyaları kendileri sararlar. evde büyük aynalar varsa onları da emanet edebilirsiniz. güzel hallediyorlar bu işleri. fakat taşıma sırasında sürekli gözünüz üstlerinde olsun. yoksa savsaklayabilirler. peşlerinden ayrılmayın yani.

çok uzak mesafeye gidildiğinde bir gün sonrasına sarkabiliyor taşıma işlemi. çalışan elemanlar da çok yorgun oluyor. şayet ketıl ya da çaydanlık gibi şeyleri rahat bulabileceğiniz şekilde koyarsanız gittiğinizde çay demleyebilirsiniz. biraz dinlenmiş olursunuz hep birlikte. akşam saatlerine denk gelirse de yakında bir yerden peynir zeytin ekmek alıp topluca yiyebilirsiniz. yakınlık kurduğunuzda daha özenli olabiliyorlar.

bunun dışında aklıma gelen buzdolabını en son yapmalısınız. taşınmadan önce buzluktaki gıdaları tüketmeye gayret gösterin. erzak kolilerinizin hangileri olduğunu bilirseniz sizin için kolay olur.

yine tabi ki yastık, pike gibi o gece kullanmanız gereken şeyler aklınızda kalmalı. çünkü eşyaları bırakıp gittiklerinde savaş alanı gibi oluyor. yerleşmek taşınmaktan daha zor olabiliyor plansız gerçekleştiyse.

aklıma gelirse eklemeler yaparım. dünyadaki en zor şeylerden biri taşınmak. allah yardımcınız olsun.

Ev taşıma konusunu hiç bilmem. Biz de yaşadığımız şehire yeni geldik sayılır. Kendi evimizi eşyalarımızla kapadık. Burada sıfırdan ev kurduk. Ancak sökülecek ve montajlanacak şeyleri kendi firmalarına yaptırın. Bir de paketli ve şehirden şehire nakliyat yapan firmaları seçin. Kamyonla olacak iş değil bence. Dağı var, stepzesi var. Dengesiz yük, hız da olunca eşyalar mahvolur.

Migros'larda Jet Kimya'nın çelik eşya temizleyici ovma tozu var. Fırın içindeki yanmış izleri, döküm ocak başlıklarını, gaz gözünü falan da çok güzel temizliyor. Ben döküm tencere kullanıyorum, çelik yok ama demlikte güzel sonuç veriyor. Ovma tozu dedim ama ovmadan yapıyor bu işi adeta. 10 lira falan. Kalsiyum, magnezyum, silisyum bileşeni doğal bir ürün üstelik.
Bir de çelik tencereleriniz ateşten sararma yaptıysa ona parlatma dışında yapacak pek bir şey yok. Tamamen çeliğin kalitesi ile alakalı.

Tamam çok teşekkür ediyorum. O zaman halıları yıkamak içinde vereyim onlar temiz olsun

Çok teşekkür ederim. Bu cif li olan elimde olan malzemeler en önce onu deneyecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…