Taşınma derdi

cuytherock

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
4.341
10.847
Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.

Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.

Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen🙈

Evettt... 17 aydır ücretsiz izindeyim ve artık işe başlamaya karar verdim. Doğum iznindeyken naklen atama kağıdım geldi ve 1600km öteye taşınmamı gerektiren süreç başladı. İznim bitti, göreve başladım ve ücretsiz izne çıktım. Para suyunu çektikçe çekti, işimden uzaklaştıkça uzaklaştım. Oğlum büyüdü 20 aylık oldu, yumurta gibi zehir gibi bir çocuk oldu şükürler olsun.

Önümüzdeki ay taşınacağız, nakliye firmaları ile görüştük. Paketlemeyi onlar yerine biz yapacak olursak 7-9bin civarı fiyat veriyorlar. Paketleme onlardan olursa 12bine kadar çıkıyor. Verilen harcırah 5bin küsür. 20 aylık bebe de olduğundan önden gidilip ev tutulacak (internette kiralık ev sayısı 16 kriterlere uyan yok gibi), sonra eşya yerleştirilecek, daha sonra da göreve başlama eve yerleşme olacak. Harcırah uçak parasını bile anca karşılayacak. Biz de eşyaları kendimiz paketleyelim diye düşündük.

Taşınma konusunda şehiriçi öğrenci işi taşınmamı saymazsak tecrübem neredeyse sıfır. Tecrübeli arkadaşlardan fikir alsam süper olur. Ben bu işin altından kalkabilir miyim? Şu an yaşadığımız yerde bize yardımcı olabilecek aile büyüğü ya da müsait olabilecek arkadaşımız yok. Şu küçükken patlattığımız baloncuklu poşetlerden mi almalıyım? Kıyafetleri koliye mi hurca mı koymalıyım? Kıyafetleri her türlü ben paketleyeceğim zaten. Yoksa borç harç nakliyecilere mi teslim etmeliyim? Bir el atın lütfen🙈
Kendin paketlersin canım önce mutfaktan basla kolile
Kıyafetlere hurç yırtılabilir koli daha iyi olur ezilip büzülmez hemde
Beyaz eşyalara o pıtircikli poşetten alıp üzerine streç sarabilirsin çizilmez bozulmaz
Nerdesin yardıma geleyim çok severim eşya toplamayı 😂

Bence kendiniz becerirsiniz.
Biz taşınırken boncuklu olandan almıştık. Hiç bir şey olmadı.
Eşyalar zaten kolay kolileyin olsun bitsin.
Taşınırken zaten evin yarısını da atacaksınız :KK70:

Evet az önce makyaj malzemeleri, kolye küpe kutusunu elledim oradan bile saçma sapan bir sürü şey attım. Eski kışlık kıyafetleri de poşetledim, işe yararları ayırdım kıyafet yardımı kutularına atmak için. Bu defa yeni kıyafet derdi olacak:)

Nerden nereye tasınıyorsunuz çok fazla fiyat vermişler.streç alın bol bol çoğu şeyi streçleyin cizilcek seyleri. Cam olanları 2/3 katlı gazeteye sarıp kolileyin aralarına havlular koyun yada daha kolayı cam eşyalar için özel havalı streçlerden paketleyin

Offf taşınmak ne kadar pahalıymış simdi bende sansa olurda atanırsam bide bu dert var en sevmedigim sey eşya taşımak

Kendin paketlersin canım önce mutfaktan basla kolile
Kıyafetlere hurç yırtılabilir koli daha iyi olur ezilip büzülmez hemde
Beyaz eşyalara o pıtircikli poşetten alıp üzerine streç sarabilirsin çizilmez bozulmaz
Nerdesin yardıma geleyim çok severim eşya toplamayı 😂
Eşim koli getirmiş koca koca... Dedim onlar ezilmez şimdi nakliye aracında çok yer kaplar hurca koyalım🙈 Bana ne oluyorsa:) Pıtırcıkları tabaklar için düşünmüştüm. Beyaz eşyalar için olması çok mantıklı. Çok pahalı değildir herhalde. İzmirdeyim ben gel gel pıtırcık patlatırız:)

Nerden nereye tasınıyorsunuz çok fazla fiyat vermişler.streç alın bol bol çoğu şeyi streçleyin cizilcek seyleri. Cam olanları 2/3 katlı gazeteye sarıp kolileyin aralarına havlular koyun yada daha kolayı cam eşyalar için özel havalı streçlerden paketleyin
Çok teşekkür ederim. İzmirden Kars’a taşınıyorum. Araç muhtemelen yolda durup başka yükler de alacak indir bindir olacak diye çekiniyorum. Fikirler için teşekkürler.

1.5 ay once taşındım istanbuldan antalyaya 2.500 anlastik armut.comdan teklif alin bu arada marketlerden koli isteyin mutfak esyalari icin ven kiyafetlerimizi ve yastik battaniye vb hepsini vakumlu hurç aldim cok cok rahat oldu benim için tavsiye ederim
İzmirden Kars’a. Şöyle söyleyeyim 4bin diyen oldu bir tane ama herkes 6-7bin altı vermezken bu firmanın 4bin vermesini garipsedik. İstanbul Antalya yoğun trafik olan lokasyonlar bekli ondan ucuzdur. İstanbuldan Antalya’ya gelen kamyon/tır Antalya’dan boş dönmez.

Eşim koli getirmiş koca koca... Dedim onlar ezilmez şimdi nakliye aracında çok yer kaplar hurca koyalım🙈 Bana ne oluyorsa:) Pıtırcıkları tabaklar için düşünmüştüm. Beyaz eşyalar için olması çok mantıklı. Çok pahalı değildir herhalde. İzmirdeyim ben gel gel pıtırcık patlatırız:)
Ay nasıl güzel olur konya da değilde az yakında olsam atlar gelirdim ay nolcak hem pıtırcık patlatır hemde eşya toplardık 😅 beyaz eşyalara al mutlaka tabak çanağa gazete felan iş görür ama onca yol beyaz eşyalar çizilir sarsılır o yüzden onlar daha önemli bide ambalajcilardan streç film al büyük top olsun bak benim var tasinmada kullandık eşim bir buzdolabı 4 kat sarmıştı diğerlerini de öyle bitmedi hala şimdi de piknikte kamelyaya duvar yapıyor streç film le 😅😅😅😅😅

12.i

12 bin verene kadar eşyalarını burada satar orda yenilerini alırsın :) Kendin paketle elbiselerini hurc olur torba olur. Katlamaya uğrasma doldur gitsin. Nasılsa yerlesirken yeniden katlamak zorunda kalıyorsun. Zor olan mutfak onu hallettikten sonra gerisi geliyor. Ben şu büyük çöp konteynerleri için olan poşetlerden alıp evdeki perdeleri kirlentleri vs hep içine doldurmustum. Nevresim yorgan vs onlarda hurclardaydi. 3 yıl içinde 4. Taşınmamida böylece atlattım :)

Mutfak malzemeni havlu pecetelere sararak kolile yıkamak zorunda kalmazsin hangi odayı topluyosan kolinin üzerine not düş yatak odası mutfak vs. Kıyafet nevresim vs çöp poşetlerine doldurarak kolile herhangi bisey bulasmaz. Bide adamlardan gözünüzü ayirmayinn atıp tutmasinlar aldığı paranın hakkını verip düzgün tasisinlar

X