taşınırken

birdertlibasim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2023
78
90
kızlar merhaba hepinize. biz yaklaşık 2 hafta içinde taşınıyoruz. taşınacağımız ev şimdikine göre büyük o yüzden temizliği vs çok zor olacak benim için. sizden akıl almak istiyorum hem de kafam dağılır biraz çok stresliyim bu dönem. kafamda planlama yapamıyorum yani öncelik sırası belirleyemiyorum. evi toplamaya şimdiden başlamam lazım mı? nerden başlanmalı önce? temizlik için birkaç gün git gel mi yapmalı yoksa yardım için birini mi tutmak lazım, temizlik nasıl olmalı sırası vs. hadi sohbet edelim biraz ben de fikir edinmiş olurum, tabi git doktora görün bunları takıntı yapacağına diyen hanımefendi gelene kadar 😂

Artık çoğu taşıma şirketleri eşyaları topluyor yani çekmeçe içi ıvırzıvırları siz kaldırırsınız. Mutfak ve giysileri hallediyorlar. Taşıma şirketini bi arayın en ucuzu bile yapıyor. Giysileri askılamıştım ben sadece askıyla çıkarip yerleştirmesi kolay oluyor, önemli olan şey mutfak banyo ve diğer odaların eşyalarını karıştırmayın çok zor oluyor. Ben mesela bi kutuya son kalanları karışık koyunca taşindiktan sonra o kutu 3 ay açılmadı gözüme görünmesini istemiyordum yerleştirirken oda oda gezmemek için. Taşınacağınız yere de çok git gel yapmak istemiyorsanız camları yerleri temizlersiniz, demirbaşların yerleşiceği yerlere özen gösterirsiniz, dolap içlerin, ayrıntılar taşındıktan sonra halledilir. Bütçe varsa direk yeni eve kadın gönderin. Yerleştirme artı temizlik haşatınızı çıkarır. 😅

Artık çoğu taşıma şirketleri eşyaları topluyor yani çekmeçe içi ıvırzıvırları siz kaldırırsınız. Mutfak ve giysileri hallediyorlar. Taşıma şirketini bi arayın en ucuzu bile yapıyor. Giysileri askılamıştım ben sadece askıyla çıkarip yerleştirmesi kolay oluyor, önemli olan şey mutfak banyo ve diğer odaların eşyalarını karıştırmayın çok zor oluyor. Ben mesela bi kutuya son kalanları karışık koyunca taşindiktan sonra o kutu 3 ay açılmadı gözüme görünmesini istemiyordum yerleştirirken oda oda gezmemek için. Taşınacağınız yere de çok git gel yapmak istemiyorsanız camları yerleri temizlersiniz, demirbaşların yerleşiceği yerlere özen gösterirsiniz, dolap içlerin, ayrıntılar taşındıktan sonra halledilir. Bütçe varsa direk yeni eve kadın gönderin. Yerleştirme artı temizlik haşatınızı çıkarır.
aslında şirketle çalışmak çok paraya mal olacağı için eşyaların nakliyesini eşim yapacak, bir kamyonet kiralayıp kendi yükleyip götürecek. eşyaları toplama falan işin içine girince çok fahiş fiyatlar istiyorlar. yani zaten emlak komisyonu depozito kira derken 3 kira birden vermek bizi baya zora soktu o yüzden başkalarına para bayılmak istemiyorum kendimiz halletmeye çalışıyoruz. temizlik için de bir arkadaşım var benimle gelebileceğini söyledi biraz daha rahat olur iki kişi diye düşünüyorum. şimdi kışlıkların hepsini paketledim. kızımın da küçükleri kışlıkları vs onları paketlerim bugün de. mutfak banyo ve yazlıklar iç çamaşırları kalıyor işte. sırf mutfak için birini tutardım aslında nefret ediyorum mutfak eşyalarını paketlemekten 😂😂 bir de büyükçe bir kutu alıp evdeki ıncık cıncıkları dolduracağım içine, bir süre ıvır zıvır görmek istemiyorum 😂

para vardı 3 kira öderken gidecek allaha şükür kdkfld temizlik iki kişi ne kadar sürer dersin jdjfls
Paranız yokmuş aslında. 🥹 Bari temizliği dışarıdan halledin. Ev sıfırsa inşaat temizliği çok zor oluyormuş. Bazı evler de aşırı pis kullanılmış oluyor. Ben olsam her türlü kadın tutardım. Onun parası nakliye gibi yormaz insanı.

Bende şurada bekleyeyim, yakında taşınacağım 😬

Ben gereksiz eşyalarımı dağıttım komple, ıvır zıvır götürmemiş olacağım böylelikle, hafiften minimal yaşama geçeceğim. Erzaklarımı kola, limonata şişelerine koydum taşıması kolay olur diye 🤣

150
Paranız yokmuş aslında. 🥹 Bari temizliği dışarıdan halledin. Ev sıfırsa inşaat temizliği çok zor oluyormuş. Bazı evler de aşırı pis kullanılmış oluyor. Ben olsam her türlü kadın tutardım. Onun parası nakliye gibi yormaz insanı.
ev sıfır değil allahtan, sıfır eve taşınmıştım acısını bilirim 😂 yani temiz ev pisliği de yok eski kiracı temizlemiş giderken diyeceğim neredeyse. en kötü öyle yapacağım arkadaşla beraber üç kişi bir günde hallolur
Bende şurada bekleyeyim, yakında taşınacağım 😬

Ben gereksiz eşyalarımı dağıttım komple, ıvır zıvır götürmemiş olacağım böylelikle, hafiften minimal yaşama geçeceğim. Erzaklarımı kola, limonata şişelerine koydum taşıması kolay olur diye 🤣
ben de kızımın mama sandalyesi küveti falan vereceğim şükrediyorum azalan her eşyaya.. büyükler değil küçük eşyalar yoruyor. her gün evde gereksiz ne varsa toparlayıp atıyorum adım adım. didikleyince bir ton şey çıkıyor görünmeyen. erzak fikri iyiymiş ben de kavanozlara dolduracağım bir ton kavanoz var boş, bunları evde mi bıraksam diyordum ben de

150

ev sıfır değil allahtan, sıfır eve taşınmıştım acısını bilirim 😂 yani temiz ev pisliği de yok eski kiracı temizlemiş giderken diyeceğim neredeyse. en kötü öyle yapacağım arkadaşla beraber üç kişi bir günde hallolur

ben de kızımın mama sandalyesi küveti falan vereceğim şükrediyorum azalan her eşyaya.. büyükler değil küçük eşyalar yoruyor. her gün evde gereksiz ne varsa toparlayıp atıyorum adım adım. didikleyince bir ton şey çıkıyor görünmeyen. erzak fikri iyiymiş ben de kavanozlara dolduracağım bir ton kavanoz var boş, bunları evde mi bıraksam diyordum ben de

Gerçekten küçük eşyalar çok oyalıyor ve benim gözümü tek korkutan da onlar :/

Evet, şişeler iyi oldu bende biraz fazlaydı erzak, torbaların içinde muhtemelen patlardı.

vakumlu hurçlarda kolaylar aslında işleri, yorgan battaniye için, az yer kaplıyor nasılsa

Gerçekten küçük eşyalar çok oyalıyor ve benim gözümü tek korkutan da onlar :/

Evet, şişeler iyi oldu bende biraz fazlaydı erzak, torbaların içinde muhtemelen patlardı.

vakumlu hurçlarda kolaylar aslında işleri, yorgan battaniye için, az yer kaplıyor nasılsa
normalde de şişeye kavanoza koymak lazım aslında yarım yarım durunca sevmiyorum ben. vakumlu burç düşündüm ben de ama evde çok fazla yastık yorgan büyük şeyler yok, gerekli olur mu bilemedim. veya bütün kıyafetleri montları yorganları vakumlayıp yeni evde atacaksın bazanın altına dursun 😂

normalde de şişeye kavanoza koymak lazım aslında yarım yarım durunca sevmiyorum ben. vakumlu burç düşündüm ben de ama evde çok fazla yastık yorgan büyük şeyler yok, gerekli olur mu bilemedim. veya bütün kıyafetleri montları yorganları vakumlayıp yeni evde atacaksın bazanın altına dursun 😂

Ben hep pet şişeye koyardım, çocuklardan sonra düzenim değişmişti geri döndüm şişeye, bence kelebeklenme de olmuyor şişede.

Aa aslında evet, kıyafetler vakumlanabilir çok mantıklı 🤩

Ben hep pet şişeye koyardım, çocuklardan sonra düzenim değişmişti geri döndüm şişeye, bence kelebeklenme de olmuyor şişede.

Aa aslında evet, kıyafetler vakumlanabilir çok mantıklı 🤩
ben cam kavanoza koyuyorum hep bizde de olmuyor hiç kelebek. bir kaç kere oldu un ve ruşeym güve yapmıştı onlar da paketle duruyordu zaten. yani kıyafetleri vakumlayıp götürürsem kışa kadar açmama gerek yok ama açık götürürsem her şeyi baştan yıkıyorum, ne diyorsunuz?

Bence toparlanmak için erken değil. Biz nakliyeyi şirkete yaptırmıştık ama çoğu şeyi kendim paketlemiştim. Kullanmadığınız mutfak eşyaları, misafir takımlarınız var ise onlarla başlayabilirsiniz. Onları gazete ile sarıp kolilemiştim. Epey vakit alıyor. İkinci olarak kitapları, kışlık giysileri, yorgan, fazla yastık/kırlent gibi eşyaları taşınma gününden önce paketlemiştim. Yiyecekleri son haftaya bıraksanız daha rahat edersiniz. Stoklarınız varsa onları paketlersiniz. TV, beyaz eşya gibi büyük parçalar, taşıma esnasında hava balonlu naylon ile sarıldı. Yatak, koltuk bazaları, çekmeceler ağır yüklüyse boşaltmanız gerekebilir.

Taşınacağımız evde hiç oturulmamıştı, temizliğini şirket yaptı. İmkanınız varsa şirkete yaptırın, aynı gün sabah gelip öğlen bitirmişlerdi.

ben cam kavanoza koyuyorum hep bizde de olmuyor hiç kelebek. bir kaç kere oldu un ve ruşeym güve yapmıştı onlar da paketle duruyordu zaten. yani kıyafetleri vakumlayıp götürürsem kışa kadar açmama gerek yok ama açık götürürsem her şeyi baştan yıkıyorum, ne diyorsunuz?

Bence vakum fikri süper, bende öyle yapabilirim belki ama yine de yıkıyorum ben bi havalansınlar diye vakumda da olsa :/

Bence toparlanmak için erken değil. Biz nakliyeyi şirkete yaptırmıştık ama çoğu şeyi kendim paketlemiştim. Kullanmadığınız mutfak eşyaları, misafir takımlarınız var ise onlarla başlayabilirsiniz. Onları gazete ile sarıp kolilemiştim. Epey vakit alıyor. İkinci olarak kitapları, kışlık giysileri, yorgan, fazla yastık/kırlent gibi eşyaları taşınma gününden önce paketlemiştim. Yiyecekleri son haftaya bıraksanız daha rahat edersiniz. Stoklarınız varsa onları paketlersiniz. TV, beyaz eşya gibi büyük parçalar, taşıma esnasında hava balonlu naylon ile sarıldı. Yatak, koltuk bazaları, çekmeceler ağır yüklüyse boşaltmanız gerekebilir.

Taşınacağımız evde hiç oturulmamıştı, temizliğini şirket yaptı. İmkanınız varsa şirkete yaptırın, aynı gün sabah gelip öğlen bitirmişlerdi.
koliyi hazır mı aldınız yoksa marketlerden falan mı aldınız? henüz koli yok evde de kışlıkları vs battal boy torbayla paketledim. bugün de kızımın giymedikleri ve yastık yorganları paketlerim. bazayı evet boşaltmam lazım. bir de kocaman oto koltuk var arabamız yok şu an onu ne yapsam bilemedim. temizlik konusunda da ne kadar ücret ödemiştiniz? bir de temizlikten memnun kaldınız mı?
Bence vakum fikri süper, bende öyle yapabilirim belki ama yine de yıkıyorum ben bi havalansınlar diye vakumda da olsa :/
evet işte ben de öyle ama kışlıkları kış gelince yıkarım artık zaten onlara sıra geleceğini sanmam :’)

koliyi hazır mı aldınız yoksa marketlerden falan mı aldınız? henüz koli yok evde de kışlıkları vs battal boy torbayla paketledim. bugün de kızımın giymedikleri ve yastık yorganları paketlerim. bazayı evet boşaltmam lazım. bir de kocaman oto koltuk var arabamız yok şu an onu ne yapsam bilemedim. temizlik konusunda da ne kadar ücret ödemiştiniz? bir de temizlikten memnun kaldınız mı?

evet işte ben de öyle ama kışlıkları kış gelince yıkarım artık zaten onlara sıra geleceğini sanmam :’)
Kolileri hazır aldık, mutfak eşyaları epey ağır oluyor çünkü. Kitaplar da öyle. Kullanılmış koli riskli olabilir diye düşündük. Kırılmaz eşyalar giysi, yastık vs hurç ve battal boy torbalar kullandım ben de. Evdeki koltukları sarmadan araca sabitlemişlerdi, oto koltuğu da benzer şekilde ambalajsız olarak götürülür bence.

Bizim taşınma epey öncede kaldı, güncel fiyatları bilemiyorum. Temizlikten memnun kaldım. Cam, kapı ve dolapları yeniden temizlemedim. Fakat taşınırken eşya boşaltırken epey kirleniyor, yerleştirirken kendim de temizledim tabi. Ama yorucu olmuyor, rahat edersiniz.

Son düzenleme:
X